Sindromul PLMHI a devenit boala de care suferă politicienii români

0
398

O radiografie pertinentă a activității politice românești nu poate fi făcută fără analiza sindromului P.L.M.H.I., care a virusat România în ultimii 30 de ani. Sindromul acesta a devenit boala de care suferă politicienii români, a distrus economia, societatea, educația, mediul și a generalizat sărăcia și corupția în țară. Dar ce înseamnă acest sindrom!

P vine de la prostie, care este omniprezentă, nu numai la politicieni. Eliminarea ei nu este posibilă, pentru că este o stare naturală a individului. Dar poate fi diminuată prin folosirea unor măsuri dure, căci aici educația nu merge, ci numai dresajul, apropo de metoda Pavlov. Dar ce să le faci pesediștilor care, la nivel de conducere, au proclamat prostia virtute? Măsurile dure, iar nu radicale, pot restabili ordinea.

L vine de la lașitate și aici nu știu ce se poate face. Doar înlăturarea lașilor din funcțiile publice și din viața politică ar putea ameliora situația.

M vine de la minciună, care la noi este sport național. Oricine poate spune orice, căci nu va păți nimic. Acest flagel poate fi eradicat prin pedepse convenționale și repetate.

H vine de la hoție, iar la români această preocupare, mă refer la politicieni, a devenit afacere. Cu cât furi mai mult, cu atât ai șanse mai mari să fii declarat om de afaceri și să devii politician.

I vine de la iresponsabilitate, care, după  anii 90, a devenit trăsătura dominantă a României și a contribuit decisiv la prăbușirea ei. Dacă cei ce fură, mint, azi sunt într-un partid, mâine în altul și nu sunt pedepsiți, vor face la fel.

Democrația înseamnă ordine și muncă și pentru aceasta cei ce au greșit trebuie să plătească!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.