Ce avantaje ai dacă te înscrii la cursuri online?

0
91

În prezent, forța de muncă se mută pe online. 46% dintre organizațiile chestionate recent de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM) din SUA au declarat că folosesc echipe virtuale. Astfel, numărul profesioniștilor care lucrează regulat de acasă a crescut cu 159% în ultimul deceniu, peste 4,7 milioane de angajați doar din SUA lucrează de la distanță cel puțin jumătate din timp. În plus, se sparg barierele create de graniţele fizice şi poţi lucra pentru o companie străină din confortul propriei case.

Atunci este clar că învățarea online ajută la pregătirea profesioniștilor pentru această schimbare către munca online. Să vedem împreună ce presupun cursurile online şi ce beneficii ne aduc.

O perspectivă mai largă, globală

Datorită abilității de a te conecta din orice locație, discuțiile pe clase oferă o gamă mai largă de perspective, care te ajută să îţi îmbunătățeşti înțelegerea interculturală. Cursanţii au posibilitatea de a face parte dintr-o rețea cu oameni de pe tot globul, pot să-și lărgească perspectiva și să devină mai conștienți din punct de vedere cultural.

Întreprinderile caută angajați care pot inova, iar inovația vine adesea din afara cercului de apropiaţi. Dacă te interesează antreprenoriatul, de exemplu, să auzi cum alte țări adoptă anumite tehnologii sau abordează anumite industrii pot inspira idei noi sau pot îmbunătăți un concept existent pe care să îl dezvolți. A fi expus noilor idei de la profesioniștii din alte țări poate stârni creativitatea proprie.

Aptitudini de gândire critică

Participarea la cursuri online facilitează capacitatea de a gândi critic despre ceea ce faci în fiecarezi. Obiectivul din clasă este să te provoace să gândeşti diferit, iar angajatorii vor să faci și asta. Stăpânirea acestei abilități este ceea ce te va separa de restul candidaţilor.

Gândirea critică joacă un rol în orice tip de educație.Cu toate acestea, învățarea online te obligă să-ți dezvolți abilitățile de gândire critică în moduri pe care poate nu le-ai extersat până acum. Acest tip de învățare şi auto-motivație demonstrează viitorilor angajatori că ai capacitatea de a gândi critic și de a depăși orice obstacole care îţi pot apărea în cale.

Abilităţi tehnice noi

Cursurile online echivalează, de asemenea, abilități tehnice puternice, un plus cert pentru orice solicitant de locuri de muncă. Va trebui să utilizezi materiale de învățare digitale, să te familiarizezi cu instrumente și software-uri noi și să rezolvi problemele care pot apărea.

Pentru multe companii este important să înveți cum să colaborezi de la distanță. Colegii probabil vor fi în diferite zone de fus orar, iar tu trebuie să înveți cum să te adaptezi și să îţi programezi timpul.

Când lucrezi la un proiect de grup, partajarea de fișiere sau actualizări de stare poate deveni dificilă prin e-mail, deci ar trebui să utilizezi instrumente de gestionare a proiectelor și de comunicare, cum ar fi:

Skype: software-ul de conferințe video care îţi permite să vorbeşti față în față cu echipa.

Dropbox:Partajezi documente cu grupul tău și ai proiectele tuturor într-un singur loc folosind serviciul de găzduire de fișiere.

Majoritatea companiilor folosesc astăzi o combinație de software-uri precum cele de mai sus sau alte programe similare, precum şi multe alte instrumente. Putând afirma că ai experiență în managementul proiectului și că eşti familiarizat cu software-urile folosite de companie, îţi poate consolida prezentarea la interviu. Cu o experiență online, viitorul tău angajator va ști că înveți confortabil noile tehnologii, că poţi să construiești un raport practic, abordezi activitățile proactiv și independent și îți cunoști spațiul de lucru virtual.

Cursurile online sunt potrivite pentru tine?

Pentru oamenii care se confruntă cu provocarea de a echilibra munca, familia și educația, un curs online poate fi o soluție ideală. În plus, te poate pregăti pentru avansarea în carieră și a arăta abilități cheie potențialilor angajatori.

Ţi-ai propus să câștigi semnificativ mai mult? Atunci, înainte de a te înscrie, află cum să fructifici la maxim cursurile online. Vei avea acces la mai multe opțiuni de angajare, având în vedere că până în 2022, 18% din locuri de muncă vor fi online. Învățarea online se bazează pe aceste beneficii și te ajută să te pregătești pentru forța de muncă globalizată de astăzi.

Helen Bold

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.