campanie electorala

Lucian Micu, pe lista „neagră” a Agenției Naționale de Integritate

1
344

Așa cum atacul.ro a anunțat deja, șansele ca Lucian Micu să candideze pentru un nou mandat la Primăria Roman sunt ca și inexistente, legea nefiind de partea sa. Numele fostului edil romașcan figurează pe lista Agenției Naționale de Integritate la capitolul „Interdicții”. Lucian Micu are interdicție să candideze o perioadă de 3 ani, începând cu 2 aprilie 2020,  data rămânerii definitive a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care edilul a pierdut procesul cu ANI care îl declarase, în 2016, incompatibil.

 

Agenția de Integritate l-a declarat, în vara anului 2016, în incompatibilitate pe Lucian Micu pe motiv că acesta a deținut simultan funcția de viceprimar și cea de membru remunerat în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Pe fond, Lucian Micu a pierdut procesul de la Curtea de Apel Bacău, unde magistrații i-au respins acțiunea împotriva Agenției Naționale de Integritate care l-a declarat incompatibil în iulie 2016. A urmat recursul, formulat în decembrie 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă fără succes. 

D.M.

1 comment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.