34% dintre femei amână să devină mame din cauza COVID-19

0
130

Din ce în ce mai multe femei au decis să își pună în așteptare visele de a începe o familie până când se va cunoaște mai mult despre coronavirus. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Guttmacher, 34% dintre femeile care doresc copii au luat decizia conștientă să aștepte până când pandemia este sub control.

Acest lucru nu este o surpriză, având în vedere că, de curând, medicii au ajuns la concluzia că virusul poate fi transmis copilului nenăscut de la mamă. Acest lucru este într-un contrast puternic cu afirmațiile făcute, în urmă cu doar câteva luni, de oamenii de știință care au spus că virusul nu poate trece prin placentă la bebeluș.

Fapte ca acesta, împreună cu teama de necunoscut cu privire la ce riscuri ar putea avea un copil nou-născut în timpul unei pandemii, face ca femeile să facă un pas înapoi pentru a reevalua când este cel mai bun moment să aibă un copil.

Tendinţa de scădere a natalităţii

Totul se încadrează în tendința care a apărut deja înainte de pandemie: în general, femeile așteaptă mai mult timp înainte să aibă copii. Motivele sunt multe şi variate: dorința de a face carieră, de a călători, de a deveni stabile din punct de vedere financiar, etc. În plus, femeile în prezent știu că au mai mult timp de partea lor, datorită progreselor fertilizării in vitro și a inseminării intrauterine.

Desigur, a aduce pe lume un copil mai târziu în viață are unele complicații asociate. Aceste complicații pot fi anomalii cromozomiale, o scădere a ratei fertilității, un risc mai mare de sarcină ectopică, un risc mai mare de diabet gestațional și un risc mai mare pentru avort și preeclampsie.

Deși aceasta ar putea suna ca o veste groaznică, medicii spun că atât timp cât femeia este sănătoasă când încearcă să conceapă sau este inseminată artificial și nu are probleme de sănătate, nu există niciun motiv pentru care la varsta de 40 de ani să nu aibă o sarcină la fel de sanatoasă ca la 30 de ani.

Deşi coronavirusul nu a început tendința femeilor care decid să amâne să aibă copii până la o dată ulterioară, acum este un factor pe care femeile îl folosesc când vine vorba de a determina momentul potrivit pentru a avea un copil. În consecință, nu ar fi surprinzător să vedem o scădere a natalității și că această tendință va continua până când se poate găsi un vaccin care măcar să controleze virusul precum gripa sezonieră.

Concluzie

Dacă în familie este un nou-născut sau urmează să apară un bebeluş, încercaţi să evitaţi cât mai mult contactul cu persoane străine. Cumpăraţi, de preferat online, tot ceea ce aveţi nevoie pentru voi şi pentru copil, chiar dinainte de naştere. Dacă aveţi nevoie, găsiţi aici o listă completă de lucruşoare necesare pentru bebeluşi, împreună cu sfaturi practice şi ghid de cumpărare online. Sper să vă fie de ajutor şi să trecem cu toţii împreună cu bine peste aceste momente dificile.

 

Helen Bold

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.