Municipiul Piatra-Neamț a dispărut de pe harta turistică a județului

5
442

Municipiul Piatra-Neamț nu se mai regăsește în topul localităților din județ preferate de turiști. Sunt comune care au declasat cel mai mare oraș din Neamț, cu toate investițiile făcute în anii precedenți.

Această situație a fost întâlnită în a cincea lună din an, când Piatra-Neamț nu a prins niciun loc în clasamentul făcut de Direcția Regională de Statistică Neamț privitor la localitățile care au înregistrat cei mai mulți turiști.

Așadar, cea mai vizitată de turişti a fost comuna Alexandru cel Bun (30,9% din numărul total al turiştilor înregistraţi în luna mai). Pe locul al doilea s-a situat localitatea Horia (22,8% din numărul total al turiştilor), pe locul al treilea, orașul  Roman (20,5%) şi pe locul al patrulea comuna Hangu (13,43).

În ceea ce privește numărul turiștilor care au vizitat județul Neamț, după ridicarea stării de urgență, acesta a fost de numai 298 de persoane, din care doar una era cetățean străin. Dintre acestea, 118 persoane au preferat cazarea la pensiuni agroturistice și 96 la hoteluri.

Dacă este să facem o comparație cu luna mai a anului trecut, numărul turiștilor sosiți în Neamț, în mai 2020, a fost mai mic cu 24.229 de persoane.

Trebuie precizat că numărul turiștilor nu include persoanele aflate în carantină în diverse structuri de cazare.

(Sursa foto: wikipedia.org)

N.R.

5 comments

 1. Coca 30 iulie, 2020 at 10:28 Răspunde

  Piatra Neamt este oras turistic ca asa a vrut Pinalti! Nu are nicio treaba cu turismul pentru ca nu prea are ce oferi. Telegondola e un fas, strandul plin de (***), parcul cozla distrus. De ce sa vii ca turist in Piatra Neamt?

 2. Dana 30 iulie, 2020 at 11:05 Răspunde

  A fost vreodata Piatra Neamt, oras turistic??? Ce sa vada turistii aici? Parcul Zoo, unde mirosul de fecale animale te ucide inca de la intrare? Parcul central din apropierea statuii lui Stefan cel Mare, este intr-o continua “refacere” peisagistica, pe bani publici. Nimeni nu stie cind se vor termina balamucul si praful din zona. Cu exceptia preturilor exagerate ale locuintelor si al chiriilor ce depasesc cu mult posibilitatile financiare, Piatra Neamt nu ofera absolut nimic. Doar impozite si taxe.

 3. mihnea 30 iulie, 2020 at 14:26 Răspunde

  Fereasca Dumnezeu! Cica Alexandru cel Bun, localitate turistica! Oare fumeile alea care lucreaza la statistica stiu ce-i aia turism. Faptul ca niste delegati sau trecatori spre Durau s-au cazat la pensiunile de la Ursulet inseamna turism? Comuna asta e plina de plosnite . Or , da, au venit turistii sa vada cauciucul ala din fata primariei.

 4. Florin 31 iulie, 2020 at 13:24 Răspunde

  Pai dacă nu e promovat? Ați văzut pe undeva promovare pentru baza nautica de pe lacurile din oraș? Dar pentru parcul de escaladă de pe Cozla? Dar pentru parcul zoo denumit (de răutăcioși, ce-în drept) Auschwitz-ul de la Piatra? Pentru parcul acvatic de la ștrand s-a bătut cineva? Cică da, ca e un stâlp căzut la pământ chiar la intare. Mai sunt multe, dar cine sa le promoveze? Izvoarele cu apă minerală, plimbările ecvestre până la Cetate (aia dacică) de peste vale. Băile de nămol (la noi se zice glod) din ștrand și alea? Fântânile arteziene incognito (fiecare cartier are arteziene lui)… Ce marketing de kko!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.