Bumbacul satinat și bumbacul egiptean. Care dintre aceste materiale este mai bun și mai căutat și în ce sezoane putem folosi lenjerii de pat bumbac obținute din ele?

0
657

Ai auzit de multe ori că, pentru un somn odihnitor și un confort sporit în pat, în orice sezon, ai nevoie de lenjerii de pat bumbac. Nu e suficient, însă, să cumperi o simplă lenjerie de pat din bumbac pentru a te putea bucura de nopți călduroase iarna și răcoroase vara, de eleganță și de rezistență sporită la uzură și la spălări. Trebuie să știi că sunt o mulțime de tipuri de bumbac pe piață și, implicit, lenjerii fabricate din ele, fiecare tip în parte influețând, de la calitate la confort, și textura produsului final, respectiv lenjeria pentru pat.

Dintre acestea, două ies în evidență în orice context: lenjeriile din bumbac satinat și lenjeriile din bumbac egiptean. Ambele materiale sunt căutate și foarte populare în rândul celor care vor să își cumpere lenjerii de pat bumbac pentru a avea de schimb când trebuie înlocuite sau spalate cele vechi.

Lenjerii de pat bumbac satinat                           

Bumbacul satinat este lucios, plăcut la atingere, este moale, bumbacul care trece prin satinare capătă și o rezistență mai mare la toate tipurile de uzură. Nu provoacă alergii, țesătura este fină, fibrele nu au probleme legate de densitate sau de stabilitate după spălări multiple. Lenjeriile din bumbac satinat nu își pierd elasticitatea și densitatea în timp, aspectul impecabil se menține indiferent de câte ori spălăm aceste lenjerii de pat bumbac satinat. Peste 65% din umiditatea care apare pe timpul verii este absorbită de lenjeriile din bumbac satinat, deci nu vom transpira excesiv și vom dormi foarte bine în lenjerii de pat bumbac de foarte bună calitate. Pielea sensibilă nu este iritată atât de ușor, rezistența în timp este foarte mare spre deosebire de un bumbac obișnuit, așa că ne putem aștepta și la economii considerabile. Iarna avem în lenjerii de pat bumbac satinat temperatura optimă, corpul este aerisit, aerul circulă prin aceste lenjerii și nu ne supraîncingem, dormim foarte bine chiar și când centrala de apartament funcționează continuu.

Lenjerii de pat bumbac egiptean

De cealaltă parte, lenjeriile din bumbac egiptean au densități foarte mari, de până la 600 TC, lenjeria este, așadar, moale, foarte fină, nu irită deloc pielea și ne relaxează imediat ce intram în pat. Vorbim de lenjerii de pat bumbac egiptean de foarte bună calitate, din moment ce avem o densitate situată până în 800 TC, cam toate tipurile de lenjerii de pat bumbac egiptean sunt subțiri, nu au greutțăi mari, se aranjează imediat pe pat, cu timpul devin și mai moi și ceva mai fine, în funcție de modul în care sunt spălate. Puful produs este în cantitati mici, nu apare uzura tipică pentru bumbacul obișnuit, culoarea și grosimea rămân intacte chiar și atunci când ajungem să spălăm foarte des aceste lenjerii de pat bumbac deosebite. Bumbacul egiptean se spală bine și la temperaturi scăzute, are fibrele groase și nu apare deteriorarea țesăturii, se usucă rapid și e foarte plăcut, potrivit pentru utilizarea în sezoanele mai reci, în nopțile geroase de iarnă.

Bumbacul egiptean și cel satinat sunt două opțiuni de luat în seama dacă vreți lenjerii de pat luate pe mai mulți ani și dacă țineți foarte mult la estetică și la eleganța din dormitor. Lenjeriile pentru pat din materialele amintite sunt considerate de lux, dar au prețuri bune în online, reduceri de până la 40% și livrări gratuite. De preferat, să avem ambele țesături și lenjerii pentru pat și să le alternăm în functie de sezon și de nevoile noastre. Mai multe bucăți din fiecare lenjerie trebuie să fie mereu în dulapuri pentru a le schimba și a le spala ori de câte ori e nevoie în așa fel încât să reziste mai bine și mai mult timp.

Articol sponsorizat

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.