Cum alegi cea mai bună lenjerie de pat pentru nevoile tale

0
199

Să te odihnești bine nu ar trebui să fie o performanță, ci o obișnuință, însă sunt mulți cei care nu reușesc să doarmă bine noaptea. Totuși, nu avem nevoie de cele mai scumpe saltele, pentru că, uneori, vinovatul este lenjeria de pat pe care, în majoritatea cazurilor, o alegem la întâmplare pe prima găsita în magazine. Iată de ce trebuie să ținem cont atunci când alegem un asemenea produs:

Cele mai bune materiale                                                         

În primul rând, contează materialul folosit la procesul de confecționare pentru că acesta face diferența întotdeauna. Este ideal să ne orientam către fibrele naturale care sunt plăcute la atingere, arată foarte bine, se întrețin cu ușurință  și ne asigură tot confortul atunci când ne odihnim. Printre acestea putem aminti de bumbac care poate fi de mai multe tipuri, de microfibră, finet, fibră de bambus și nu numai, iar fiecare dintre acestea au propriile avantaje.

Lenjerii în funcție de sezon

În al doilea rând, lenjeriile de pat ar trebui să fie alese în funcție de sezon pentru că anumite materiale se pot comporta diferit în anumite momente ale anului. În acest sens, vara avem nevoie de materiale subțiri care permit respirația pielii, absorb umezeala și care se păstrează racoroase. La polul opus, în lunile friguroase ale anului, sunt recomandate lenjeriile de pat mai groase care să se pastreze călduroase.

Dimensiunea potrivită este esențială

Indiferent de tipul de lenjerie de pat pe care îl alegem, contează foarte mult dimensiunea acesteia, pentru că una nepotrivită alterează mult experiența de care avem parte. Totuși, dimensiunile sunt standard, ceea presupune că nimeni nu va avea probleme în a găsi cea mai buna variantă. Unele sunt pentru paturile mici, de o singură persoană, altele, pentru paturile de mărimi medii și altele pentru cele mai mari pentru paturi queen sau king size.

Lenjeriile calitative sunt mai ușor de îngrijit

O lenjerie de pat de calitate este mult mai ușor de întreținut întrucat fibrele naturale nu sunt atât de pretențioase. În acest sens, putem aminti de evitarea înălbitorilor chimici, de setarea mașinii de spalat doar la temperatura adecvată și de folosirea fierului de călcat când este permis. Ținând cont de aceste detalii simple, se prelungeste considerabil durata de viață a oricărei lenjerii de pat.

Modele pentru toate preferințele

De acum, tot ce mai contează este să găsim modelele preferate întrucat acestea pot influența mult modul în care se prezinta dormitorul nostru. Pentru a nu da greș, alegem lenjeriile versatile întrucât acestea se adaptează cu ușurință, cele într-o singura culoare sau cu un design minimalist fiind ideale. În schimb, nu trebuie să ne oprim la acestea pentru că și cele cu teme florale, cu mașini, orașe, fosforescente, cu desene abstracte, forme geometrice sau 3D merita luate în calcul.

Nu trebuie să plătim o avere pentru lenjeriile de calitate, dar nici să ne orientăm către cele mai accesibile, iar acum, că știm care sunt cateva dintre criteriile de bază, oricine poate lua o decizie inspirată.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.