VIDEO. Apa Serv SA, imaginea bătăii de joc. „Arteziana” de pe Petru Movilă

2
403

 

În urmă cu o săptămână, familia Podaru, care deține o casă în Piatra-Neamț, la intesecția străzii Petru Movilă cu strada Arcului, a sesizat la dispeceratul Apa Serv că beciul gospodăriei este plin de apă, așa cum au pățit și în urmă cu 2 ani. De atunci și până în prezent, compania județeană nu întreprins nicio măsură pentru a rezolva problema, una dintre consecințe fiind extinderea inundației și la alte gospodării. Mai mult decât atât, așa cum se vede și din imagini, apa a țâșnit din conducta spartă, inundând trotuarul și o parte din carosabil. Inculsiv aceste aspecte au fost aduse la cunoștința celor de la Apa Serv, însă, fără niciun rezultat. Pierderile de apă sunt uriașe. Sute de metri cubi de apă, tratată în stația de la Vaduri, deci, apă potabilă, ajung pe trotuar.

Pe 1 iulie am solicitat un punct de vedere societății Apa Serv cu privire la dezastrul de pe strada Petru Movilă, din Piatra-Neamț. Reprezentanții companiei au răspuns că vor interveni în cursul zilei de astăzi pentru remedierea problemei.

 

„Aceeași situație ca și acum 2 ani, când am stat aproape 3 luni cu apă în beci, până când s-au lămurit cei de la Apa Serv că pierderile sunt din magistrala care alimentează orașul cu apă. Și acum curge la fel de mult și este clar că apa provine tot de la magistrală. Când a plouat recent, nu am avut picătură de apă în beci, iar marți dimineață ne-am trezit  din nou cu inundații. Am sunat la pompieri care au venit și ne-au ajutat să scoatem apa. De la Apa Serv au venit trei muncitori care au constatat problema și atât. L-am auzit pe unul dintre ei vorbind cu șeful lor în timp ce-i spunea că problema este de la magistrală. Pierderea de apă este atât de mare că ar alimenta un cartier întreg. Azi dimineață, ne-am trezit la ora 6.00 ca să scoatem apa cu pompa. Efectiv, nu știm ce să facem, pentru că cei de la Apa Serv doar promit că vor veni și vor rezolva…, că sesizarea este înregistrată și altele. Acum doi ani am așteptat 3 luni până au intervenit și reparat avaria de la magistrală. Atunci,  tot au încercat să scape de responsabilitate, spunând că apa nu provine din rețeaua lor, că sunt infiltrații… Casa ne-a fost serios avariată și atunci, dar și acum, așa că ne gândim să-i acționăm în instanță pentru pagubele pe care ni le-au produs”, declara, în urmă cu câteva zile, Doinița Podaru, proprietara casei afectate serios de avaria magistralei Apa Serv.

Daniel MURARU

 

2 comments

  1. V.Vasile 6 iulie, 2020 at 09:05 Răspunde

    Daca intervine actualul dir. general ,avaria este ca si rezolvata ! Cu ceva timp in urma, la o avarie tot pe Petru Movila, a venit omul cu o ,,solutie,, de radeau si studentii din anul 1, drept pt. care a fost bun de plata numai ca, iar l-a salvat jupanul. Actionarul principal, nu tu o conferinta de presa, nimic ?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.