Cei ce au civilizat lumea sunt condamnați de gloate analfabete

2
246
4 iulie 1776. Una dintre cele mai importante date din istoria omenirii, chiar dacă este destul de apropiată de zilele noastre, asta dacă ne raportăm la istoria cunoscută a omenirii. Această dată are semnificații multiple, ea nu simbolizează doar independența coloniilor engleze din America de Nord. Ea înseamnă, în primul rând, apariția democrației americane, cea mai avansată din lume la acel timp, model urmat și de alte țări, chiar și de conservatoarea Anglie. Această democrație s-a construit cu sânge, dar a fost, mult timp, pătată de sclavia negrilor și exterminarea amerindienilor.
4 iulie 1776 a permis formarea SUA, stat care va deveni portdrapelul libertății, iar din 1787 și al Constituției americane, cu multe drepturi și libertăți, dar și cu sclavia negrilor. Un secol mai târziu, sclavia a fost desființată, dar segregația a continuat până după jumătatea secolului XX. În nici două secole, SUA au devenit catargul lumii și simbolul libertăților și al democrației, iar dolarul, moneda lumii. La începutul secolului XXI a devenit și jandarmul mondial, de obicei apărând regimurile democratice, cu siguranță, nu degeaba.
4 iulie 2020 are cu totul altă semnificație ! Este ziua în care cei ce au civilizat lumea cu mijloace de obicei aspre, nici nu se putea altfel, sunt condamnați de gloate analfabete, needucate, care distrug, dar nu pun nimic la loc.
SUA înseamnă democrație, care nu este perfectă, dar democrația înseamnă libertate și responsabilitate. Unde este responsabilitatea incultului, hoțului, întreținutului social și prostului care nu înțeleg nimic, dar au privilegiul de a ne determina soarta prin votul lor?
 
(Sursa foto: kingsjester.wordpress.com)

2 comments

  1. unu 5 iulie, 2020 at 17:23 Răspunde

    au civilizat lumea exterminand indienii si multe altele DOAR pentru interes personal = capitalism
    acum racoleaza inteligente din toata lumea tot pentru interes = SHIT

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.