Nici chiar odioasele regimuri comuniste nu au făcut așa ceva!

1
454

SUA trec prin momente nu dificile, ci grave. Autoritățile sunt acuzate de rasism, deși mulți demnitari sunt negri, iar Obama a fost ales președintele țării de două ori. Egalitatea în drepturi a tuturor raselor din marea federație nord – americană este un fapt evident, dar această egalitate este condiționată peste tot, nu numai la americani, de plata impozitelor către stat în urma unor activități legale. Dacă muncești, te bucuri de toate drepturile!
Uciderea lui G. Floyd nu a fost un accident nefericit, ci o ucidere din culpă din cauza excesului de zel a unui sau a unor polițiști care vor plăti pentru aceasta. Dar ce rost au mai avut atunci acele demonstrații violente, cu jefuirea și distrugerea unor m
agazine?

Sunt de acord cu demonstrațiile pașnice care cer cu claritate ceva, fiindcă acest drept la miting și protest a fost câștigat de mai bine de două secole. Dar de ce să distrugi și să incendiezi bunurile unor oameni care sunt ca și tine, fie că sunt albi, fie că sunt negri?
Asistăm, din păcate, la încercarea de a obține niște privilegii, căci drepturile au fost acordate cu aproximativ o jumătate de secol în urmă datorită personalității lui Martin Luther King, una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei americane, chiar dacă el era negru.
Personal, cred că problemele afro-americanilor, cele care mai sunt, se pot rezolva prin educație și muncă. Dar în niciun caz prin spălarea picioarelor negrilor de către albi și prin interzicerea unor filme precum” Pe aripile vântului ”. Nici chiar odioasele regimuri comuniste nu au făcut așa ceva!
La drepturi și libertăți egale, obligații egale!

(Sursa foto: cointelegraph.com)

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

 

1 comment

  1. Stefan 11 iunie, 2020 at 15:50 Răspunde

    Stimate administrator, va rog sa-i atrageti atentia d-lui Nastaselu ca , din pacate, chiar domnia-sa o “comite” grav in cuprinsul articolului.Cum poti sa afirmi ,citez: “Martin Luther King, una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei americane, chiar dacă el era negru.”?!!Nu pot sa imi inchipui ceva mai evident rasist decat aceasta afirmatie.(***)?!De acord ca violentele din SUA nu sunt in regula, insa discriminarea si exagerarile exista inca, chiar in ambele sensuri…

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.