Fiica șefului CJ Iași, afaceri cu CJ-ul lui Arsene. De unde au fost cumpărate jantele de aluminiu în plină stare de urgență

3
2981

 

Spre sfârșitul lunii februarie, cu câteva zile înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare oficial că epidemia de coronavirus, care făcea deja ravagii în China și Italia, este pandemie, Consiliul Județean Neamț făcea o mega achiziție. Nu, nu de măști de protecție sau dezinfectant, că nu asta era urgența, ci o achiziție auto. Instituția condusă de Ionel Arsene cumpăra, plătind peste 80.000 de lei, un autoturism Toyota Corrola Sedan de la reprezentanța Toyota din Piatra-Neamț. Lăsând la o parte perioada aleasă pentru a face o astfel de investiție, dar și oportunitatea ei, trebuie spus că mașina a fost cumpărată de la firma Tokyo Motors SRL, cu sediul în Iași, firmă care este dealer Toyota la Piatra-Neamț. Societatea ieșeană este deținută de Laura Deniss Popa Vasilescu și de soțul ei, Ștefan Bogdan Vasilescu, fiecare având câte 50% din părțile sociale. Laura Deniss Popa Vasilescu este fiica lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și președinte al PSD Iași, coleg de partid și bun amic cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și șef al PSD Neamț. Presa ieșeană a dezvăluit că Ionel Arsene a participat, în vara anului 2018, la nunta fiicei șefului CJ Iași, adică nimeni alta decât cea care vinde acum mașini Consiliului Județean Neamț.

Cei doi, Popa și Arsene (foto), se află în bune relații, aspect cunoscut de social democrați. De asemenea, este de notorietate că cele două consilii județene, Iași și Neamț, au contribuit financiar la cumpărarea unui spital modular, în care ar urma să fie tratați bolnavii de Covid-19. Numai că investiția din bani publici, care se ridică la 13,2 milioane de euro, a atras și multe critici.

Tranzacția auto a fost încheiată în data de 25 februarie, Consiliul Județean cumpărând o Toyota Corrola Sedan 1,6 CVT Business, 132 CP, cu 18.000 de euro, TVA inclus (foto: toyota.ro)

 

Aceasta nu a fost singura achiziție făcută de Consiliul Județean Neamț de la Tokyo Motors SRL. Anul trecut, în noiembrie, Consiliul Județean Neamț a cumpărat de la firma fiicei șefului CJ Iași un autoturism de teren Toyota Hilux, 4 uși, pick-up, 2.4 D-4D, Confort, 4X4, Double Cab, 150 CP. Prețul: 126.049 lei (26.461 euro), fără TVA. Autovehiculul  a fost cumpărat pentru a fi folosit de cei de la Control Trafic care îi verifică pe operatorii de transport persoane ce operează pe licențele de transport județene.

Toyota Hilux 4 uși pick-up 2.4 D-4D Confort 4X4 Double Cab, 150 CP (sursa foto: toyota.ro)

Jante de aluminiu achiziționate în plină pandemie de Covid-19

Au urmat și alte contracte, Consiliul Județean Neamț devenind un partener bun al celor de la Tokyo Motors. În luna martie, în plină stare de urgență generată de pandemia Covid-19, când în România se murea din cauza infecției cu noul coronavirus, iar în spațiul public se făcea apel la populație să doneze bani pentru achiziția de echipamente de protecție, Consiliul Județean Neamț se juca cu banii. Și se alinta cumpărând, atenție!, accesorii auto de la firma fiicei șefului CJ Iași. Într-un total dispreț față de banul public, Consiliul Județean Neamț investea 6.000 de lei, fără TVA, în jante de aluminiu (902 lei/bucata), kit senzor presiune roți (789 lei/bucata), în covorașe de cauciuc (198 lei/bucata), în tăviță pentru portbagaj (178 lei/bucata) și în anvelope de iarnă (302 lei/bucata).

În luna mai, Tokyo Motors a făcut revizia la autoturismul NT 27 SPS și a încasat 567 lei, fără TVA, de la Consiliul Județean Neamț. Tot în mai, a încasat 380 de lei, fără TVA, pentru înlocuirea anvelopelor la trei autoturisme ale Consiliului Județean Neamț. Acum o săptămână, Consiliul Județean Neamț a încheiat un alt contract cu Tokyo Motors pentru reparația autoturismului BMW X6 (NT 01 WNT) folosit de Ionel Arsene. Reparația a costat 3.998 lei, fără TVA. BMW-ul CJ-ului, pe care îl folosește numai Ionel Arsene, este o mașină cu mari probleme tehnice, sumele cheltuite cu reparația ei fiind de ordinul zecilor de mii de lei.

Daniel MURARU

Citește și:

CJ Neamț funcționează după legile lui Arsene! Valoarea reparațiilor BMW-ului X6, ținută la secret

3 comments

  1. George 10 iunie, 2020 at 08:26 Răspunde

    Ce ne-am face fara atatea smenuri/smecherii/hotii? Nu cred ca ne-ar fi bine, ca noi suntem invatati cu raul, daca-i bine nu ne place. Urata natie mai suntem! Care puscarie? Poate il premiaza Orban pentru cea mai buna administratie din cate a existat! Premiu inmanat de DNA, Politie si Parchet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.