Alice pentru sablarea cu aer comprimat – un material eficient pentru o sablare de calitate

0
258

Fiecare tip de echipament pentru sablare vine cu o serie de avantaje. Incepand de la economie de timp pana la eficientizarea productiei, totul poate sa fie finalizat cu succes si cu rezultate perfecte de fiecare data. Insa, pentru ca intreg procesul sa fie eficient este esential sa se utilizeze materialele pentru sablare corecte si de calitate.

 

 

Printre cele mai populare metode de sablare se afla si sablarea cu aer comprimat. Pentru aceasta procedura se utilizeaza alice pentru aer comprimat care sunt proiectate pe suprafata vizata in scopul de a se curata totul cat mai eficient si rapid.

Acest tip de prelucrare este destinat in special pentru a curata piese mici si foarte mici pentru care ar fi nevoie de foarte mult timp de lucru in cazul in care s-ar realiza totul manual. Iar daca vorbim despre un numar de piese foarte mare, atunci curatarea lor manuala ar fi un efort care nici nu merita facut.

Aspecte de care sa tii cont cand utilizezi aer comprimat pentru sablare

Atunci cand se utilizeaza alice pentru instalatii cu aer comprimat trebuie sa se tina cont de o serie de factori precum granulatia, suprafetele vizate pentru curatare dar si calitatea acestora. Pentru fiecare tip de echipament de sablare cu aer se utilizeaza un anumit tip de materiale care prezinta un anumit tip de caracteristici.

Pentru a putea utiliza alice aer comprimat, cel care realizeaza lucrarile trebuie sa poarte echipament de protectie complet pentru a evita producerea unor accidente nedorite. Desi echipamentele de sablare cu aer comprimat contin un aspirator pentru agentul de sablare utilizat necesita o curatare si o intretinere periodica.

Prin utilizarea unor alice de sablare corespunzatoare echipamentului vei putea sa prelungesti durata de viata a echipamentului de sablare. De asemenea, nu vor rezulta rebuturi sau consum mare de material de sablare.

Un dezavantaj al echipamentelor de sablare cu aer comprimat este acela ca necesita un spatiu destul de mare iar intreg spatiul de lucru trebuie separat de alte zone. Drept urmare, daca doresti sa instalezi un echipament de sablare cu aer comprimat in spatiul de productie atunci va trebui sa separi intreaga zona pentru a proteja ceilalti lucratori. Singura exceptie este prezentata de echipamentele de sablare cu aer comprimat pentru exterior care nu au nevoie sa fie separate de alte zone de lucru. In cazul acestor echipamente este necesar sa se ia toate masurile de precautie necesare astfel incat fiecare persoana care se afla in apropiere sa fie in siguranta.

Alege alice pentru instalatii cu aer comprimat de calitate pentru cele mai bune rezultate

Pentru a obtine rezultatele cele mai bune este esential sa alegi alice aer comprimat de calitate si care sa respecte necesitatile echipamentelor pentru care se adreseaza. In momentul in care achizitionezi materiale pentru sablare este esential sa te informezi cat mai bine asupra calitatii lor dar si scopului pentru care se adreseaza.

Vei putea sa gasesti alice aer comprimat la preturi avantajoase in mediul online unde vei putea sa gasesti si toate informatiile esentiale despre granulatie, destinatie dar si tipurile de suprafete pe care le poate curata cel mai bine.

Articol sponsorizat

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.