Primăria Piatra-Neamț, despre interesul Poliției față de afacerea „Dozatorul” și alte achiziții publice din perioada stării de urgență

1
507

În mod firesc, reprezentanții Primăriei Piatra-Neamț ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă transparență și să le comunice locuitorilor orașului că polițiștii de la Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice (SICE) Neamț și-au manifestat interesul față de ceea ce publicația atacul.ro a numit afacerea „Dozatorul”. Normal, vestea nu este una bună pentru primărie și conducătorii săi, așa că nici primarul și nici viceprimarii nu s-au obosit să se „laude” cu ea pe rețelele de socializare. Mai mult decât atât, reprezentanții primăriei răspund târziu și în doi peri la solicitările privind acest subiect. În data de 15 mai, publicația atacul.ro a înaintat o adresă Primăriei Piatra-Neamț în care cerea reprezentanților instituției să confirme sau să infirme ancheta demarată de polițiști în cazul achizițiilor efectuate de primărie în perioada stării de urgență. Am primit răspunsul de abia după o săptămână și nu are nicio legătură cu solicitarea atacul.ro. Sub semnătura primarului Dragoș Chitic și a secretarului Oana Sârbu, ni se comunică faptul că instituții ale statului derulează anchete în toată țara privind achizițiile derulate în perioada stării de urgență.

Îi transmitem primarului Chitic că această informație, privind anchetele desfășurate în mai multe instituții publice din România privind achizițiile realizate în perioada stării de urgență, o dețineam și noi, fiind publică de câteva zile. Publicația atacul.ro întrebase clar dacă mai sunt achiziții care au mai stârnit interesul polițiștilor în afară de cele privind afacerea „Dozatorul”. Un răspuns la o astfel de întrebare putea fi oferit în maxim o oră și nu o săptămână, așa cum a procedat Primăria Piatra-Neamț. Informațiile noastre arată că polițiștii au ridicat de la Primăria Piatra-Neamț documente privind mai multe achiziții realizate în perioada stării de urgență. 

În cazul „Dozatorul”, verificările polițiștilor au la bază dezvăluirile publicate de atacul.ro privind achiziția a peste 1.800 de dispensere, montarea și umplerea lor, achiziția a peste 2.000 de litri de dezinfectant.

Este vorba despre aproximativ 400.000 de lei, bani ce au intrat în conturile firmei Mondoterm SRL, care a gestionat achiziția celor 1.820 de dispensere, ce au fost montate în scările blocurilor din Piatra-Neamț. Mondoterm SRL nu numai că a cumpărat dispenserele, dar le-a și montat, a achiziționat dezinfectantul (puțin peste 2.000 de litri) și a umplut dozatoarele.

Informațiile noastre arată că polițiștii s-au arătat interesați și de alte achiziții realizate în timpul perioadei stării de urgență.

Daniel MURARU

Citește și:

Afacerea „Dozatorul ”, investigată de Poliție

Citește și:

 

1 comment

  1. Ion 25 mai, 2020 at 20:44 Răspunde

    Astia cred ca va raspund dumneavoastra nu noua, astia multi si fraieri. Ce-ati facut, ba, cu dezinfectantul? V-ati spalat cu el pe cap????? Era ceva!!!!!! Poate va dezinfecta de obiceiul asta de a face afaceri cu orice

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.