Fiul deputatului Leoreanu a ajuns consilier în Ministerul Economiei, în plină stare de urgență

11
14149

Unul dintre băieții deputatului PNL Laurențiu Leoreanu, chestor al Camerei Deputaților, s-a angajat, în plină stare de urgență generată de pandemia Covid-19, în funcția de consilier la Ministerul Energiei, Economiei și Mediului de Afaceri, condus o perioadă și de pesedistul Dănuț Andrușcă. Înainte de a ajunge la Ministerul Economiei, Alex Laurențiu Leoreanu a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Fiul lui Leoreanu a îngroșat rândurile copiilor de politicienți care ocupă locuri de muncă bine remunerate la stat, în ministere. Încadrarea în sistemul bugetar  a lui Alex Leoreanu nu este o noutate. Mulți pesediști nemțeni și-au proțăpit odraslele în funcții importante pe la București și iată că, acum, din urmă vin puternic peneliștii care promiteau că nu vor face astfel de compromisuri.

Mulți dintre liberali au criticat numirea lui Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Ioan Munteanu, în funcția de secretar de stat la Ministerului Tineretului și Sporturilor. De asemenea, numirea fiicei senatoarei PSD Emilia Arcan în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) a făcut vâlvă, la vremea respectivă, liberalii condamnând practica angajărilor pe alte criterii decât cele de competență.

Din declarația de avere, de proaspăt consilier la Cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Economiei, ce a fost completată în data de 16 aprilie, aflăm că Alex Leoreanu a câștigat, anul trecut, peste 70.000 de lei de la Ministerul Apărării Naționale (56.400 lei – salariu, 12.648 lei – normă de hrană, 3.600 lei – contravaloare echipament). Tânărul Leoreanu a mai câștigat din 14.400 de lei și 4.050 de euro din închirierea apartamentelor pe care le deține în Roman, cumpărat în 2017, și București, cumpărat în 2019. Alex Leoreanu conduce un autoturism Jeep, fabricat în anul 2015. Nu are datorii, nici la bănci, nici la persoane fizice, ceea ce înseamnă că a avut bani puși deoparte pentru achizițiile imobiliare pe care le-a făcut în ultimii trei ani.

Gestul tânărului de a părăsi Ministerul Apărării în plină stare de urgență poate fi interpretat, ținând cont că angajarea la Ministerul Economiei s-a făcut când în țară era instaurată starea de urgență.

Cert este că acum, după ce a ajuns la guvernare, PNL face aceleași greșeli ca și PSD, iar unii liberali au început deja să-și angajeze rudele și prietenii în posturi foarte bune la stat.

Presa ieșeană a dezvăluit, de exemplu, că ministrul Mediului, Costel Alexe, și-a angajat rudele, prietenii și șoferul în funcții bine plătite la stat.

În urmă cu câteva zile, pesediștii s-au trezit vorbind, acuzând public că în guvernarea liberală s-au făcut peste 10.000 de angajări de rude și pile. N-ar trebui să fie prea vocali, pentru că modelul a fost preluat de la ei, când guvernau această țară. Este o meteahnă a politicienilor români, să se folosească de statulul lor pentru a le oferi cunoscuților, prieteni, rude, amante etc, privilegii plătite din banii contribuabililor.

De altfel, liberalii au demonstrat că nu vor să schimbe nimic, ci dimpotrivă, afișează aceeași atitudine față de cetățeni.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

 1. Romanul 19 mai, 2020 at 14:05 Răspunde

  Domnilor, sunteti niste invidiosi..Copilul a reusit prin forte proprii…..si nu a contat ca este baiatul lui tata, care tata stim cine este.
  A terminat Academia Militara, deci este ostas al tarii. A luptat pe fronturi straine…in Afganistan. A revenit acasa si s-a insurat asa cum ii sta bine romanului…Stiind tabla adunarii a adunat banii obtinuti in catanie cu cei de la nunta si cu alte venituri asa ca a iesit pe plus. L- a ajutat si tata si socru si DIA…pe care acum o rasplateste pentru ca baiatul este orientat si nu da vrabia din mana pe cea de pe gard.

 2. constantin 19 mai, 2020 at 14:52 Răspunde

  Eu nu consider ca fiind greseala cand ocupand o functie in parlament iti aduci odraslele la guvern.Acest impaunat de Roman a uitat ca dintr-un biet profesor inculpatul si condamnatul Stefan la facut boier de Roman.Ce putea sa faca acest increzut decat un abuz.

 3. Virgil 19 mai, 2020 at 16:23 Răspunde

  Ce Dumnezeu facem cu tara asta? Am respirat usurati cand au venit liberalii sperand ca lucrurile se vor indrepta. Dimpotriva, sunt mai nemernici decat pesedistii. Aduci o armata de (***) precum Firastrau, Nechita, Hopsa, Ghinet etc. Unde mai pui ca multi altii fac plecaciuni la Cozmanciuc sa primeasca posturi de conducere. Doar posturi de conducere. Asta in afara tradatorilor cu pozitii de conducere in partid care promit unora functii Chitic, peseditul galben (***) etc. Treziti-va ca o sa iesiti pe locul 3 la alegeri, dupa USR. Parca ati trait un deceniu de foamete crunta si acum sunteti pusi doar pe furat.

 4. PNL 19 mai, 2020 at 16:36 Răspunde

  Draga Virgil, in PNL sunt doua tabere una a lui Cozmanciuc si alta a lui Leoreanu Laurentiu si Tapu Nazare, fiecare cu intrarile sale. Leoreanu face ce vrea el in PNL si vrea sa il schimbe de la conducere pe Cozmanciuc. Ceea ce spun veti vedea la alegeri…Oricum si una si alta se duc in cap…se fac incet si sigur de ras…si circuitul se repeta sub alta culoare. V-am pupat pe portofel cum ar zice politicienii

 5. popescu 19 mai, 2020 at 16:54 Răspunde

  Hei Romanule…,, cel cu reușitul pe forte proprii,,… băiatul este de nota (***) maxim (***)..dpdv profesional… adică pe intelesul tuturor… este (***) ca și inginer militar… oricum a terminat o specialitate pe care nu a profesat-o… și vă spune cineva care l-a evaluat pe acest copil … iar ca și consilier… sunt convins că va fi și mai (***)… probabil nici nu va trece pe la locul de muncă… dragi români… am pus-o… țara nu prea are cu cine… dacă odrasle precum Alex Leoreanu… se vor înmulți prin ministere… speranțele noastre de a avea o viață mai bună…. tind către zero… trăiască libertatea…

 6. V.Vasile 20 mai, 2020 at 11:47 Răspunde

  Si voi ma ,,urmasii,, Bratienilor? ,,Profesore ,, de pe vremea cand te-a ridicat Stefan de sub catedra si te gudurai pe langa Udrea ,am stiut ca esti doldora de (***), (***) si dornic de (***), asa ca hai s….r !

 7. anca 24 mai, 2020 at 10:19 Răspunde

  pai numai romascanul Alex Rotaru sa fie suspus???Cat a luptat taticul lui cu contractele de la CJ si cu influenta pe la primarii ca sa-si faca odrasla parlamentar…Daca juniorul leoreanu este asa cum l-ati caracterizat…rotaru este mai ceva…daca-l trimiti dupa paine pierde ori sacosa, ori banii…astia sunt oamenii care au confiscat Romania si care ne conduc…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.