(P) Guvernul PNL pregătește măsuri pentru relansarea economiei după criza coronavirusului

1
492

Criza coronavirusului a pus în dificultate economia și din cauza aceasta suferă fiecare dintre noi. Cu perspectiva că perioada critică va trece în cel mai scurt timp, Guvernul PNL și președintele României Klaus Iohannis lucrează la un pachet amplu pentru repornirea economiei românești.

După lansarea programului IMM Invest de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și de susținere a lucrărilor de investiții demarate, se lucrează și la alte programe similare care o dată puse în aplicare vor reporni economia.

Printre măsurile care vor fi luate se are în vedere susținerea unui program masiv de investiții publice derulate fie de la nivel guvernamental, fie de la nivelul județelor, localităților. Obiectivul este asigurarea unui motor de creștere sănătos prin intermediul investițiilor publice în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura sanitară, în infrastructura școlara și în infrastructura de comunicații.

Totodată, Guvernul PNL pregătește și pentru companiile mari măsuri de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și a creditelor pentru investiții și un program de susținere din finanțări europene a  investițiilor realizate de IMM-uri  în anumite domenii de activitate.

Fondurile pentru viitoarele măsuri de relansare a economiei vor fi asigurate din resurse interne, resurse de la bugetul Uniunii Europene, de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau de pe plan internațional.

Referitor la sprijinul oferit de Uniunea Europeană așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis a fost deja până în prezent mobilizată pentru România o sumă de peste un miliard și jumătate de euro din actualul buget multianual al Uniunii. 750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susținerea IMM-urilor afectate de criză, 350 de milioane pentru achiziția de echipamente medicale, 300 de milioane de euro pentru susținerea șomajului tehnic, 120 de milioane euro stimulente de risc pentru cadrele medicale și 30 de milioane de euro pentru susținerea asistenților sociali, implicați în acțiunile de sprijin pentru grupurile vulnerabile.

Important e ca în această perioadă să existe solidaritate, dialog și seriozitate pentru ca împreună să trecem peste această criză și să repornim economia României și a județului Neamț.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Președintele PNL Neamț

NOTĂ: Comentariile la acest articol, care este publicitar, au fost dezactivate.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Bachelard 27 aprilie, 2020 at 07:08 Răspunde

    NOTĂ: Comentariile la acest articol, care este publicitar, au fost dezactivate.
    Puteti posta comentariul dumneavoastra la oricare alt articol de pe site!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.