Dezinfecția drumurilor județene, anchetată de autorități

2
1518

 

În urmă cu mai bine de două săptămâni, în plină pandemie de Covid-19, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, anunța că a luat decizia de a dezinfecta, cu o soluție specială, drumurile județene. Adică, virusul Sars-Cov-2, prins că umblă aiurea pe drumurile județene, să fie anihilat de soluția pulverizată din cisternele special închiriate în acest sens. Numai că șeful CJ-ului a omis să-i anunțe pe nemțeni și cât costă această activitate, dar și cât de eficace este în lupta cu noul coronavirus. Dacă în zonele urbane, specialiștii afirmă că dezinfecția este binevenită și poate ajuta, pulverizarea de dezinfectant în zonele nelocuite este discutabilă.

Acțiunea CJ-ului, de dezinfecție a drumurilor județene, face acum obiectul unei anchete a Poliției, întrucât există serioase suspiciuni cu privire la modul în care s-a derulat acest contract. În cadrul verificărilor, la care participă și alte instituții ale statului, au fost prelevate probe din soluția folosită la stârpirea Covid-19 de pe drumurile județene. Rezultatele ar fi spectaculoase, spun sursele noastre. De asemenea, rămâne de văzut de unde a fost achiziționată soluția, la ce preț și cât a costat închirierea celor 6 cisterne. Firma care a coordonat această activitate este Drupo, compania Consiliului Județean Neamț, care a închiriat mai multe cisterne pentru a pulveriza soluția dezinfectantă pe drumurile județene.

Acum două săptămâni, Ionel Arsene a ieșit pe teren să verifice cum decurge activitatea de dezinfecție a drumurilor administrate de Consiliul Județean Neamț.

 

 

„Am verificat cum decurg operațiunile de dezinfecție pe drumurile județene care străbat comunele din județul nostru. Șase cisterne vor pulveriza soluție dezinfectantă pe toată durata pandemiei. Se va interveni zi de zi pe toate traseele, în fiecare comună în care există drumuri județene! Vreau ca toți nemțenii să fie feriți de pericolul pe care îl reprezintă COVID-19! Am luat această decizie pe lângă foarte multe altele din dorința de a-i ști pe nemțeni protejați! Sigur, nu pot face asta singur, și de aceea rog populația să asculte sfaturile specialiștilor și să stea în case! De asemenea, le mulțumesc cadrelor medicale nemțene pentru eforturile pe care le fac pentru tratarea pacienților și le asigur de tot respectul meu!”, declara Arsene la vremea respectivă.

La laborator ar fi ajuns probe prelevate din bidoanele depozitate în curtea unei societăți și din cisterne.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

2 comments

  1. Plesea Gheorghe 17 aprilie, 2020 at 16:56 Răspunde

    Sunteți nebuni ori tâlhari care spălați bani pentru un partid si pentru voi???!!! Ce mai vreți sa dezinfectați cu mii de euro? Munții , padurile ? lacurile. Chestiile astea balansează intre dementa si escrocherie !!!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.