Prefectul acuză: Arsene vrea să dea un tun financiar de 17,6 milioane de euro în plină pandemie

5
4145

Acuzațiile pe care prefectul George Lazăr i le-a adus, azi dimineață, lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, au continuat cu o altă serie, de această dată mult mai grave. George Lazăr îl acuză pe Arsene că vrea să dea un tun de 17,6 milioane de euro, ridicând un spital care, de fapt, ar costa doar 10,2 milioane de euro.

Iată declarația prefectului:

„Văd că m-ați ascultat, domnule președinte Arsene, v-ați conformat în decizia de a schimba managerul Spitalului Județean Piatra-Neamț. Oricum, rămâne o mare realizare pentru dumneavoastră, dar și o dezamăgire pentru județul Neamț, să schimbați directorii spitalului la 2 săptămâni, pe bandă rulantă, după ce tot dumnevoastră îi anunțați, îi instalați și vă lăudați cu competentele lor. De data asta, vă cer să ascultați din nou și să nu greșiți în acțiunile dumneavoastră, pentru că e mare păcat să risipiți banii publici ai nemțenilor, pentru că nu sunt ai dumneavoastră, de acasă. Vreți, cu orice preț, să dați un tun financiar de aproximativ 17,6 milioane de euro și asta nu e bine, domnule Arsene!
Se pare că atunci când vine vorba de bani, dumneavoastră nu mai țineți cont de nimic, nici de starea de urgență, nici de sănătatea publică a cetățenilor și nici de cheltuirea responsabilă a banului public.
Vreți să faceți un spital modular cu 17,6 milioane de euro în condițiile în care acest spital costă doar 10,2 milioane de euro. Întreb și întreabă foarte mulți cetățeni, diferența de 7,4 milioane de euro unde se duce, dl președinte Arsene?
Și vă atașăm și oferte de preț ca sa fie pe înțelesul oricui.
Vă cer să nu risipiți banii comunității pe invenții financiare ale dvs. și cel mai bine, dacă tot vreți să investiți în sănătate, faceți acest efort financiar pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamt, pentru dotări cu aparatură medicală, echipamente de protecție, sisteme de ventilație mecanică și alte dispozitive care lipsesc și sunt de maximă necesitate.
Nu vă ocupați, în această perioadă, de artificii financiare, fiți eficient în cheltuirea banului public!”.

Acuzațiile prefectului au venit după ce Ionel Arsene a anunțat că va convoca o ședință și le va cere consilierilor județeni să aprobe alocarea a peste 17 milioane de euro pentru ridicarea unui spital modular la Piatra-Neamț, spital care ar urma să deservească populația județelor Neamț, Bacău și Iași. 

„Voi convoca de îndată o ședință a Consiliului Județean Neamț, pentru a aloca fondurile necesare construirii în regim de urgență, a Spitalului Mobil COVID-19, care va deservi populația din județele Neamț, Iași și Bacău. Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională. Cele trei județe vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului. Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest. Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului”, a anunțat Arsene.

Daniel MURARU

5 comments

 1. Mihnea 3 aprilie, 2020 at 23:46 Răspunde

  (***) asta crede ca e smecher. E pandemie si curg bani de la guvern, so pe ei cu Ginel cu tot! Hooo, Soseta, ca se termina pandemia si ti se strange funia baiete! Avem noi grija de tine, (***) ce esti!

 2. FLORIN 4 aprilie, 2020 at 06:51 Răspunde

  Nu i se strange nimic,stai linistit si nu te mai agita.Nu are cine sa-i stranga funia.
  Cei care ar trebui sa-i puna funia si sa o stranga sunt partasi la aceste fapte.
  Aceeasi situatie si in cazul lui Chitic care a platit din banii nostri un drum pe Pietricica de 100,000 euro pentru interesele lui personale si a clicii de delapidatori din care face parte in conditiile in care acest oras este o paragina.
  Acelasi Chitic a dat autorizatie de constructie unui amic din grupul de delapidatori din care face parte pentru a face un service auto desfiintand un spatiu verde din centrul orasului.
  Solutia nu vine de la slugile statului mafiot praf de coruptie ,solutia vine de la noi cetatenii care trebuie sa ne manifestam in strada nemultumirile si sa boicotam votul.
  In tara asta trebuie sa se produca o noua revolutie impotriva statului mafiot..De data asta pe bune.

 3. John 4 aprilie, 2020 at 12:35 Răspunde

  există zicală în politică care poate justifica comportamentul tovarașului arsene

  “niciodată să nu lași o criză să treacă fară sa profiți de ea”

 4. constantin 6 aprilie, 2020 at 11:18 Răspunde

  Nu trebuie sa ne mire atitudinea lui Arsene.Mare parte a celor de la grumazesti nu puteau sa doarma o noapte daca nu a facut un ghiseft (hotie) de 100 lei PE ZI pina in 1989.Acum au aparut euroi si hotii nu au limite.Pina acum ne-a pacalit cu acel desen de spital judetean.Mare parte a fraierilor l-au crezut si au dat votul.Acum vine cu bazagonia de modular.Vazand ca prefectul s-a prins a intors-o ca la Iasi.Nu se mai face la P.Neamt nici la tg.nt ci la IASI.aRSENE MAI ESTI IN STARE SA FACI SI CEVA BUN????

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.