Transfer reușit! Cum a ajuns Firăstrău șef la DSP Neamț

4
3435

După ce, în urmă cu două săptâmâni, consilierul județean PNL Marius Nechita a fost numit director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, „împingându-l” pe fostul șef, Ion Păvăleanu, pe funcția de inginer șef, ieri dimineață, avocatul Radu Firăstrău (foto) anunța o parte a presei că este noul șef al Direcției de Sănătate Publice (DSP) Neamț. Tânărul romașcan a fost numit în locul Ancăi Movilă, inginer de profesie, căreia prefectul George Lazăr i-a cerut insistent, în ultima perioadă, demisia. Nici Nechita, nici Firăstrău nu au ocupat funcțiile în urma unor concursuri, ci au fost numiți pe criterii politice, o practică patentată și folosită la scară largă de PSD. Liberalii, care au criticat des acest mod de instalare a unor diferiți la șefiile instituțiilor deconcentrate, folosesc exact aceeași metodă a pesediștilor.

În cazul lui Radu Firăstrău, numirea în fruntea DSP Neamț s-a făcut printr-un transfer de la Primăria Piatra Neamț, ceea ce demonstrează că așa zisul conflict/neînțelegeri dintre diversele grupări din PNL Neamț s-au atenuat. Altfel, nu se explică cum Firăstrău, de loc din Roman și un apropiat al prefectului George Lazăr, a reușit să se angajeze la Primăria Piatra Neamț, condusă de inculpatul Dragoș Chitic, care ar face parte din altă gașcă liberală. Deci, când e vorba de interese, liberalii nemțeni lasă deoparte orgoliile și promovează oamenii care au culoarea politică potrivită.

Ca să poată fi instalat în funcția de șef la DSP, Firăstrău a câștigat un concurs organizat de către Primăria Piatra Neamț pentru ocuparea funcției de consilier juridic clasa I, grad profesional asistent. Acesta a promovat cu brio concursul, fiind, de altfel, singurul candidat. Din această funcție, de consilier juridic, Firăstrău a fost propulsat pe fotoliul de director al DSP Neamț.

Firesc ar fi fost ca ministerul să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de director și nu să accepte numiri prin transfer. Nu de alta, dar modul în care PNL-ul acționează seamănă izbitor cu ceea ce făcea PSD-ul. Numirea fiicei senatoarei Arcan în funcția de vicepreședinte la ANFP sau a fiului ex-deputatului PSD Ioan Munteanu în funcția de secretar de stat la Ministerul Sporturilor sunt doar două grăitoare exemple.

În ceea ce-l privește pe Firăstrău, care, când PNL-ul nu e la guvernare, profesează ca avocat, se mai poate spune că a ocupat aproximativ 2 ani funcția de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Neamț.

Daniel MURARU

4 comments

  1. Iluminatul 24 martie, 2020 at 19:33 Răspunde

    Vorba unei întrebări rostite de un gazetar de-al vostru, în cadru privat, într-un moment de furie pe autorități, partide și colegi pentru că se refuză informarea publică: cine mușamalizează anchetele epidemiologice in cazurile dansuri la Sala Polivalentă și Vasile Ouatu?

  2. mihnea1 24 martie, 2020 at 20:15 Răspunde

    Ce nesimtire!!!!! Ce tupeu ordinar! Exact, PNL aceeasi mizerie! In timp ce in Europa se murea, liberalii o puneau de un concurs la primaria izolatului Chitic. Cat de cinici puteti fi???? Asta ati reprosat psd-ului mereu! O alta tanara speranta liberala! Nesititilor! Dupa un alt concurs aranjat la Roman pentru inscaunarea politicianului prafuit Lazar, dupa numirea unui ilustru lipsit de orice tip de experienta la SGA, l-ati adus pe acest personaj pe post de sef al sanatatii publice. Probabil sunt decizii luate tot prin cramele hotelurilor (altfel, inchise oficial). Nesimtitilor, intreceti psd-ul in marsavii. O sa vedeti voi la alegeri!
    P.S. Concursul a avut loc dupa ce pleiada de politruci de la primarie a infectat orasul prin concursul de dans organizat in ciuda recomandarilor de a-l opri, chiticii fiind mai interesati, probabil, de alte avantaje decat de siguranta pietrenilor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.