„Groparul” Piscicola, numit de liberali în fruntea Societății Apelor Minerale, i-a înfuriat pe salariați. Aceștia sunt în pragul revoltei

4
1598

De abia a trecut o lună de când liberalii l-au numit director general al Societății Naționale a Apelor Minerale și se comportă deja ca vătaful pe propria-i moșie. Fost pesedist de frunte, Alin Udriște (foto), cunoscut de nemțeni ca „groparul” societății Piscicola Neamț, căci despre el este vorba, este acuzat de către sindicaliștii Societății Naționale a Apelor Minerale că face presiuni asupra unor angajați pentru a-și da demisia. Comportamentul lui Udriște a deschis un conflict între el și angajați care amenință că, dacă nu va reveni la sentimente mai bune, vor intra în grevă și vor cere și ajutorul Justiției.

Din cauza comportamentului abuziv al lui Udriște, sindicaliștii au declanșat, azi, un conflict colectiv de muncă, pe fondul încălcărilor repetate ale prevederilor Contractului Colectiv de Muncă. Într-o sesizare trimisă atât Consiliului de Administrație, acționariatului SNAM, cât și Confederației Sindicale „Meridian”, sindicaliștii Sindicatului Liber „Perla” arată că, deși au notificat conducerea în urmă cu o lună cu privire la repetatele încălcări ale Contractului Colectiv de Muncă, aceasta nu a răspuns solicitărilor salariaților nici până în prezent. Mai mult, aceștia susțin că „angajatorul, prin conducerea sa executivă”, continuă acțiunile de intimidare individuală a salariaților, care sunt și membri de sindicat, pentru a reduce personalul.

„Presiunile descrise au fost relatate subscrisului sindicat prin sesizări scrise ale mai multor angajați ai unității, membri de sindicat, din cuprinsul cărora rezultă o abordare a domnului director general Udriște ca fiind o flagrantă încălcare a prevederilor art.  39 alin (1) Codul Muncii, ce protejează dreptul la demnitate în muncă a angajatului. Din textul sesizărilor invocate transpare manifestarea unui atribut patronal imperativ pe care suntem nevoiți să-l cităm: <<dă-ți demisia!>> – interpelarea domnului director general Udriște Iuliu – Alin transformând în cutume arhaice prevederile art. 81 alin (1) Codul Muncii. (…) În atare condiții, premisele prevăzute la art. 162, semnalate prin notificarea din 12.02.2020 s-au majorat semnificativ atât calitativ, cât și prin degradarea relației de parteneriat. În fapt, relația de parteneri sociali este numai cea consemnată în Contractul Colectiv de Muncă și în pozițiile exprese ale subscrisului sindicat. (…) Dacă nici consilierea obligatorie prevăzută de art. 168 din Legea 62/2011 solicitată prin intermediul prezentei va rămâne fără rezultat, subscrisul sindicat vom aprecia asupra necesității de a ne adresa instanței de judecată pentru a asigura respectarea obligațiilor de către angajator cu ajutorul forței coercitive a statului, cu toate consecințele care decurs din aceasta. Firește că, în conformitate cu prevederile art. 181 și următoarele ale Legii 62/2011, subscrisul sindicat va decide asupra continuării poziției comunicate aici cu declanșarea grevei”, potrivit Sindicatului Liber „Perla” ai cărui membri de sindicat sunt angajații Societății Naționale a Apelor Minerale.

N.R.

Citește și:

Fost șef în PSD, „Groparul” Piscicola Neamț a fost numit de PNL director general la Societatea Națională a Apelor Minerale

Afacerea „Balta Belina” de la Neamț. Cum a ajuns Piscicola pe mâna prietenului ministrului Daea

Document în exclusivitate! Ministrul Daea și mafia pisciculturii

4 comments

 1. torac. 27 februarie, 2020 at 19:51 Răspunde

  Poate se da publicitatii, cetatenilor judetului Neamt si nu numai “lista rusinii” care este completa cu ofiterii de politie , procurori, judecatori care au anchetat, cercetat si TARAGANAT solutii LEGALE in cazul PISCICOLA NEAMT printre cei vizati se afla cumva si unii proaspat pensionati!!
  ?????????????????? nu pentru a le face rau, Doamne fereste, ci pentru a li se vedea “competentele profesionale”RUSINE!!

 2. constantin 28 februarie, 2020 at 12:27 Răspunde

  Acest individ trebuia sa ajunga la puscarie si nu mare sef.O vina aparte o are “fost mare politician de aiurea “Munteanu Ion.El si cu fratiorul Costica doreau ceva iazuri pentru traficul de influenta la mosu Daia.In combinatie au intrat mai multi tepari fiind o afacere buna.Numai bietii oameni care lucrau la piscicola si au indurat atatea nu au avut loc.Si unii magistrat au avut interes sa nu se strice vanzarea.Asa am fost noi norocosi la Neamt afacerile bune le-au luat smecherii de doi bani.

 3. Virgil 28 februarie, 2020 at 20:07 Răspunde

  Liberalii, aceeasi mizerie. Indrazneste sa crezi ca Mugurel, cameleonicul sef liberal, a adus in vizita in Neamt pe amabasadorul …Georgiei. Bla, bla-uri, intarirea colaborarii, fotografiile si comunicatele de rigoare (inclusiv unele platite in presa centrala) si au mai facut ceva pentru judet. Macar soseta aducea bani pentru drumuri, chiar daca fura mai mult de jumatate dintre ei. Irezistibilule Mugurel, chiar nu-ti dai seama cat de penibil esti? O sa vedem cat de smecher esti la locale cand TREBUIE sa candidezi impotriva lui soseta pentru CJ ca esti sef la judet. Atunci sa te vedem ce poti cu adevarat in Neamt, in afara discutiilor sterile, nocturne si lipsite de orice urma de realism.

 4. Iri 28 februarie, 2020 at 22:48 Răspunde

  Macar soseta a adus bani de acasa, de la nevasta sa, sa faca si mana lu cumatru neste drumuri, neste treburi, neste smenuri, trai-t-ar famelia! Ce daca nu a reusit, e banii de la fimee! Certo ca Mugurel n-are cum s-apuce sa-l intreaca pe ciorap ca nu e la butoane. Ba, fi-a-ar mama voastra ministru sanatatii, cu de astea veniti aici? Nu vedeti ca omu asta ari probleme cu saracii? Nu vor sa pleaca acasa de la ferma statului.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.