PSD, la ananghie. Corduneanu trebuie să plece din Consiliul Județean Neamț

1
1655

 

Alianța PSD-ALDE din Consiliul Județean Neamț a mai pierdut un consilier județean, pesedistul Eduard Corduneanu (foto) pierzând definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Corduneanu la decizia Curții de Apel Bacău.

„Respinge recursul formulat de reclamantul Corduneanu Eduard împotriva sentinţei nr. 120/2017 din 19 septembrie 2017 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 ianuarie 2020”. Asta înseamnă că Eduard Corduneanu va părăsi legislativul județean, în acest sens urmând să fie initiat un proiect de hotărâre pentru încetarea mandatului înainte de termen.

În cazul în care cei de la CJ vor aplica tactica „Vasile Baciu”, prefectul George Lazăr va avea ocazia să intervină. După excluderea lui Corduneanu din CJ, alianța PSD-ALDE va rămâne în minoritate, ceea ce va oferi Opoziției prilejul de a controla altfel CJ-ul.

Eduard Cordunenau a atacat decizia Curții de Apel Bacău în urmă cu doi ani. Corduneanu, un „specialist” al incompatibilităților, fiind la a doua experiență de acest gen, a fost declarat incompatibil în martie 2017. Atunci, Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că alesul județean s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 mai – 14 iulie 2016, ca urmare a „neîncetării raportului de serviciu pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 05 iunie 2016, respectiv după validarea mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț”.  Corduneanu a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Bacău, iar magistrații băcăuani au respins cererea ca nefondată. Se întâmpla în septembrie 2017, iar două luni mai târziu, Înalta Curte de Casație și Justiție înregistra recursul consilierului județean PSD. Primul termen al procesului de la Înalta Curte a fost fixat pentru data de 23 ianuarie 2020, adică la doi ani și trei luni de la declararea recursului.

Corduneanu, care controlează prin interpuși firma de salubritate Rosal SRL Roman, a fost președinte la ADI Econeamț, dar și director la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț. În martie 2010, Corduneanu a fost declarat incompatibil, printr-o sentință definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Bacău. Asta după ce Agenția Națională de Integritate a constatat, în noiembrie 2009că Eduard Cordundeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate din data de 04.06.2009, întrucât a deţinut funcția consilier județean, concomitent cu cea de director coordonator al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț.

Daniel MURARU

 

1 comment

  1. Dan 27 ianuarie, 2020 at 19:40 Răspunde

    Chiar sunt curios daca romascanul Lazar il va demite pe romascanul Corduneanu, stiuta fiind fratia romascana Leoreanu, Corduneanu si bagatorul de seama Lazar. Dar sa nu-l plangeti daca-l demite, va face ceea ce stie mai bine adica bani murdari din gunoaie.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.