„Drumul spre democrație este imposibil cu un popor dominat de frică, de lașitate, de incultură și de sărăcie”

2
522

Evenimentele sângeroase au început pe 16 decembrie 1989, la Timișoara. Nu voi mai scrie de lucruri deja cunoscute, ci despre semnificația lor. Din 16 până în 25 decembrie 1989, au fost ucise aproximativ 1.100de persoane și rănite 3.300, majoritatea covârșitoare după 22 decembrie, adică după ce Ceaușescu a căzut. De ce 950 morți și peste 2.200, după această dată ? Ca participant la aceste evenimente, m-am întrebat și eu : ”Cine a tras în noi după 22?” Cine au fost teroriștii? Au trecut 30 de ani și nu s-a răspuns la nicio întrebare. Mai grav, nu s-a găsit niciun vinovat. Probabil, de vină sunt doar morții, după modelul postdecembrist din România. Noile autorități apărute după 1989 au creat o societare și un regim politic monstruos: foștii comuniști au preluat puterea politică, foștii securiști pe cea economică, jigodiile și analfabeții au fost promovați pe funcții, pupincurismul, mai ales la nivel de partide, a devenit obligatoriu pentru a prinde un ciolan, foștii milițieni și securiști au primit salarii și pensii consistente, iar pleava societății a devenit elita conducătoare a țării. Cum de torționarii și slugile regimului comunist s-au cățărat pe cadavrele celor uciși în decembrie 1989, devenind conducători, oameni de afaceri, licențiați, chiar dacă nu știu să citească, trepăduși care fură banii noștri și ai țării ? Oamenii aceștia au mâinile mânjite cu sânge, dar nu le pasă pentru că nu au fost trași la răspundere. Evenimentele din decembrie 1989 au dus la căderea regimului Ceaușescu, dar nu și la căderea comunismului care s-a menținut prin aceiași oameni, aceleași practici și, mai ales, prin aceleași mentalități. În loc să profite de acest moment, România a pierdut trenul spre normalitate și viitor. Ceea ce trebuia să fie un nou început pare, de fapt, începutul sfârșitului, iar drumul spre democrație este imposibil, cu un popor dominat de frică, de lașitate, de incultură și de sărăcie. Să fie oare inutil sacrificiul celor care au căzut sau au ieșit în stradă în acel decembrie însângerat?

(Sursa foto: radiotimisoara.ro)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

Citeste si:

Revoluția în Neamț: BEȚIA ȘI PROSTIA AU FĂCUT CELE MAI MULTE VICTIME. DIN PESTE 400 DE CARTUȘE TRASE ASUPRA SA, UNUL I-A RĂMAS ÎN FUND

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Aiurica 18 decembrie, 2019 at 07:48 Răspunde

    Poporul roman educat la biserica…Rezultatul?Frica, prostie, lasitate, saracie.Mergeti pe strazi in orice tara, nu veti vedea inapoiere si mizerie ca in Romania.Betivi, carute, babe, balega, inapoiere…

    • Daniela 18 decembrie, 2019 at 12:08 Răspunde

      Frica, lasitatea si prostia care ne-au inrobit mai cu seama dupa 1989, au generat culoarul de succes pentru hoarda aceasta de emanati care ne strivesc sufletele. Oricat ar incerca Europa sa ne schimbe, cu lideri ca Arsene si Asaftei vom sfarsi sufocati de noroi si lacrimi. Noroiul lasat in urma de ei, amestecat cu lacrimile noastre. Oare ce lectie trebuie sa primim de la viata, sa ne vina mintea la cap?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.