Procesul de incompatibilitate al primarului Micu, amânat pe la primăvără

3
264

Primarii celor mai importante orașe din județul Neamț, Lucian Micu-Roman și Dragoș Chitic-Piatra Neamț (foto), au avut în această săptămână termene în dosarele pe care le au la Înalta Curte de Casație și Justiție. Lucian Micu a avut termen, ieri, în procesul de incompatibilitate cu Agenția Națională de Integritate (ANI), iar alaltăieri a avut primul termen al apelului declarat în dosarul în care este acuzat de corupție primarul pietrean Dragoș Chitic.

Procesul lui Micu a fost amânat pentru data de 5 martie 2020, adică peste 3 luni și 2 săptămâni, iar procesul în care este judecat Chitic a fost amânat pentru data de 22 ianuarie.

Pe fond, Lucian Micu a pierdut procesul de la Curtea de Apel Bacău, unde magistrații i-au respins acțiunea împotriva Agenției Naționale de Integritate care l-a declarat incompatibil în iulie 2016, când a constatat că a deținut simultan funcția de viceprimar cu cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Lucian Micu a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Bacău, iar în octombrie 2017 magistrații s-au pronunțat, respingând acțiunea actualului primar ca neîntemeiată. A urmat recursul formulat în decembrie 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție și primul termen al procesului stabilit, recent, pentru noiembrie 2019. Lucian Micu afirmă că raportul ANI în ceea ce-l privește este incorect și că, după ce a văzut dosarul ANI, a constatat că i s-a tras de la o reclamație făcută în 2014 de o persoană decedată în… 2012.

Primarul Dragoș Chitic este judecat, alături de alte cinci persoane, pentru fapte de corupție. La sfârșitul lunii mai, magistrații Curții de Apel Bacău i-a condamnat pe primarul orașului Piatra Neamț și pe ceilalți cinci inculpați în dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri din Primăria Piatra Neamț”. Soluția a fost atacată cu apel de catre toți inculpații, iar procesul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Daniel MURARU

 

3 comments

 1. Daniela 22 noiembrie, 2019 at 14:18 Răspunde

  Iaca poftiti de luati “Guvern fara penali”!!! Romani naivi, inca mai sperati in promisiuni desarte. Dl Presedinte al Romaniei ne minte in continuare. Abia asteapta sa treaca la etapa finala din episodul “Romania lucrului bine facut”.

 2. Vasile 22 noiembrie, 2019 at 16:50 Răspunde

  Dna Daniela, d.voastra sunteti o naiva daca credeti ca votand pe Dancila tara se va goli de hoti? Ori primarita Cretu isi va afla pedeaspsa pentru cate spuneti ca a facut? Mi se face mila, pareati o femeie inteligenta!

  • Daniela 22 noiembrie, 2019 at 22:41 Răspunde

   Dvs sinteti vreun Dzeu trimis printre pamanteni sa va fie mila de ei? Eu nu am indemnat pe nimeni sa voteze in vreun fel, am descris situatii reale si fapte ale celor care ne cer votul pentru a le fi doar lor bine. Cred ca va depasesc cu mult ratiunea si mai ales nu sint codosul nimanui. Cit despre pedepse, multi au crezut ca sint intangibili. Inclusiv Dragnea. Zic sa nu va irositi mila, este doar un sentiment si o traire de conjunctura. Printre pamanteni exista doar cind cineva are un interes mai presus decit cei carora le plinge de mila. Este putin spus jenant comportamentul dvs. Sau nu mai sint barbati adevarati?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.