Fiul ex-deputatului Munteanu a părăsit CA-ul bursei de energie, odată cu secretarul de stat Mihai Dan Chirică

6
384

Remus Munteanu, fiul fostului deputat PSD de Neamț – Ioan Munteanu, a părăsit Consiliul de Administrație al Operatorului Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale – OPCOM SA, la pachet cu Dan Mihai Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării, cu relații la vârful PSD-ului și cu cunoștințe în lumea politică social democrată nemțeană. Cât timp a fost în CA-ul bursei de energie, Remus Munteanu, care ocupă și funcția de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, a încasat o indemnizație lunară de aproape 5.000 de lei net pentru o ședință. Munteanu a fost numit în CA-ul OPCOM SA în ședința AGA, din 25 mai 2018, și a fost revocat în ședința din august 2019. Numai anul trecut, pentru cele 7 luni de membru în CA al OPCOM, Remus Munteanu a câștigat 33.136 lei, adică 4.733 lei/lună. Aceeași indemnizație a fost încasată și de Dan Mihai Chirică, numit și revocat în CA-ul OPCOM la pachet cu Munteanu jr. Dan Mihai Chirică este cercetat în dosarul „10 august”, în urma intervenției jandarmeriei împotriva manifestanților care au participat la mitingul din Piața Victoriei. La acea vreme, Chirică era subsecretar de stat la Interne, iar voci din PSD l-au indicat ca fiind unul dintre responsabilii din spatele acțiunii violente a jandarmilor. În decembrie 2018, prin semnătura premierului Viorica Dăncilă, Chirică a fost numit secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personale la Ministerul Apărării Naționale. Decizia a fost criticată de Opoziție și de către cei care au avut de suferit de pe urma „tratamentului” aplicat de jandarmi. Chirică a avut o relație deosebită cu fostul ministru de Interne – Carmen Dan, dar și cu politicieni din PSD Neamț. Escapadele „craiului Chirică” sunt cuoscute în mediile social democrate nemțene, secretarul de stat de la MapN fiind un participant activ la sindrofiile organizate în județ, la o cârciumă din centrul orașului. Munteanu și Chirică au fost înlocuiți în CA-ul OPCOM-ului de oameni (ca și ei) cu pedegree politic.

Unul dintre cei care va încasa indemnizația de aproape 5.000 de lei este Mihai Silviu Greblă, care lucrează la compartimentul Investiții al companiei naționale Nuclearelectrica. Întâmplător, Toni Greblă, secretarul general al Guvernului are un fiu pe care îl cheamă exact Mihai Silviu Greblă. Soția acestuia lucrează ca și consilier la Secretariatului General al Guvernului.

În CA-ul OPCOM se mai află Elena Andreea Dumitru, fostă consilieră a Mihaelei Triculescu, fosta șefă a Fiscului, apropiată a lui Darius Vâlcov. De altfel, cel din urmă folosește un autoturism de lux, înregistrat pe numele Elenei Andreea Dumitru. În CA mai sunt încă trei persoane, toate apropiate lui Niculae Bădălău, ministrul Economiei. La OPCOM SA, Transelectrica SA deține 97,84 % din capitalul social, iar statul român, reprezentat de Ministerul Economiei, 2,16%. Când Remus Munteanu a fost numit în CA, în mai 2018, Ministerul Economiei era condus de târgnemțeanul Andrușcă, omul lui Arsene.

Daniel MURARU

 

Citeste si:

Scandalos! Fost portar de fotbal, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, numit administrator al bursei de energie

În privat câștiga 1.412 lei/lună, iar la stat de patru ori mai mult. Secretarul de stat Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, datorii de peste un sfert de milion de euro

Un cunoscut jurnalist de investigații, despre secretarul de stat Chirică: „O angajată a Corpului Didactic Neamț i-a dat lui Chirică corp spre studiu”

6 comments

 1. Hanganu 28 octombrie, 2019 at 14:00 Răspunde

  La muncă parazitilor!Iar tu Soseta pune-ti ibovnicele faceboociste sa-ti impleteasca colțuni de lână ca la Jilava-i frig in celulă.Acum se vede cate te-au iubit si care te-a folosit, (***).

 2. Celentano 30 octombrie, 2019 at 10:38 Răspunde

  (***) asta de Munteanu Remus intr-o tara normala, ar fi vandut cartofi in piata.Se citeste din poza aroganta pe care o are.Zici ca e o performanta sa furi tara asa cum a facut-o tac-su.

 3. Dreptate 31 octombrie, 2019 at 16:01 Răspunde

  Totusi…ce l recomanda pe asta acolo? Tatucu nomenclaturist cu state vechi? Piscicola, plafar, ing…bani grei…
  Nah…doar (***) se pot plimba cu x6…aia corecti, au logan…de asta ma bucur ca am sa parasesc jegul asta de tara….hai ca pot!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.