Aproape 4 ani de la accidentul mortal provocat de senatorul Manoliu, ancheta penală nefinalizată

8
998

Peste nici 2 luni, pe 21 decembrie, se împlinesc 4 ani de la accidentul produs de senatorul PSD Dan Manoliu, eveniment soldat cu decesul unui bărbat de 58 de ani. Tragedia s-a petrecut pe DN 15D, în localitatea Baratca, Manoliu fiind, la acea dată, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. De altfel, Manoliu a provocat accidentul fiind la volanul autoturismului de serviciu, un Volkswagen Passat. În urma tragediei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au întocmit, pe numele autorului, un dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Un an mai târziu, când Manoliu era ales senator pe listele PSD, dosarul se afla încă în lucru la Neamț. Ulterior, dosarul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a noii calități de parlamentar a lui Manoliu.

Până în prezent, dosarul penal a beneficiat de două expertize, una efectuată la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț și o alta cerută de procurorul bucureștean. Informația a fost confirmată de senatorul Manoliu, care a precizat că ancheta încă este în desfășurare.

„Ancheta nu este finalizată. Am fost la audieri, se discută pe expertiza tehnică. Procurorul a cerut ca răspunsuri la o serie de obiecțiuni la a doua expertiză efectuată de institutul de la București. O expertiză a cerut-o procurorul de la Neamț, a doua a solicitat-o procurorul de la București, și tot el a cerut lămuriri pe baza obiecțiunilor ambelor părți, după ce a făcut o nouă simulare a accidentului la fața locului, care a schimbat mult datele problemei”, a declarat senatorul Manoliu.

Tragedia rutieră, pe care senatorul a provocat-o, a avut loc în dimineața zilei de 21 decembrie 2015, în localitatea Baratca, pe DN 15D. Manoliu se deplasa de la Roman la Piatra Neamț, având ca punct de destinație Consiliul Județean Neamț. Ajuns pe raza localității Baratca, demnitarul a pierdut controlul asupra volanului şi a pătruns pe contrasens, lovind un biciclist de 58 de ani, din localitate . Rănită grav, victima accidentului a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde a decedat la scurt timp. După ce a lovit biciclistul, care circula dinspre Piatra Neamţ spre Roman, autoturismul a rupt un gard și s-a oprit într-o fântână din curtea unei gospodării. .

Manoliu nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și le-a spus polițiștilor că i s-a făcut rău la volan și nu a știut ce s-a întâmplat, bănuind că a fost vorba de o cădere de calciu.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Dreptate 15 octombrie, 2019 at 13:53 Răspunde

    Cunosc un amarat care a condus baut, alcoolemie 0,92…dosar penal, puscarie…Fara accident! Control de rutina la strand, sambata cum le place lir…la panda, ascunsi, la pont…ASTA E MILITIA ROMANA!!! HUUUOOOO
    Si asta bine merci dupa 4 ani, bea, rade, face afaceri…de asta ma ia extremismul de multe ori, ca aceste nedreptati nu pot fi rezolvate cu legea, ci cu forta!

  2. Maria Sfetcu 15 octombrie, 2019 at 20:01 Răspunde

    Deocamdată avem un înalt demnitar care va scăpa basma curată cel puțin până la viitoarele parlamentare. Și nu m-ar mira, ca vinovat să fie bietul om, biciclistul fiindcă l-a orbit cu farul pe domnu’ vicepreședinte Manoliu! Dilit!
    Asta e, ciuma roșie!
    O seară frumoasă tuturor

  3. Daniela 16 octombrie, 2019 at 00:19 Răspunde

    Oare cine era in anul 2015 la butoanele IPJ Neamt? Nu este greu de ghicit. Aceleasi persoane sau cel putin una care dainuie pina in prezent. Si care tine intr-un sertar probabil incuiat, dosarul achizitiilor de Primaria Dobreni, din anul 2017, patronata de Cretu Vasilica. Si nu numai pe acesta. Cit au mai transpirat bietii anchetatori in acesti 4 ani, incercind sa rezolve dosarul Manoliu. Ce le-o fi lipsit oare? N-or fi avut acesta incuviintarea dnei Arcan Emilia, protectoarea domniei sale pe plan local? Vom vedea ce masuri va lua noul ministru de interne. Scheletele din dulapurile IPJ Neamt vor iesi la suprafata.

  4. Vasi 16 octombrie, 2019 at 08:20 Răspunde

    Judetul asta ar trebui sa fie pe jumatate gol! De la cei care au dat spagi sa scape de rigorile codului rutier, la politisti, ziaristi, procurori, judecatori, functionari si functionarei si altii care incalca legea in fiecare zi.
    Nu m -ar supara deloc daca s-ar intimpla asta! Acest individ a ajuns, din criminal, ca asta e, indiferent de ce o zice a omorit un om, parlamentar!
    Ce mai vreti? Despre ce mai discutam?

  5. Stefan 17 octombrie, 2019 at 11:15 Răspunde

    Mai era unul, tot din Roman, care a scapat basma curata dupa un accident aproape similar!E vorba de dl. George Lazar, la vremea respectiva prefect din partea PNL!Dupa cum se vede, golania nu are culoare politica!Multumim, pe aceasta cale, IPJ Neamt si Justitiei romane!

    • David 18 octombrie, 2019 at 15:38 Răspunde

      Super tare. Majoritatea pnl-istilor anunta ca Lazar va reveni in functia de prefect, chiar daca vestea a provocat soc si groaza prin institutii. Cred ca o sa ne fie dor de PSD si Viorica dupa ce vin Lazar prefect si Panaite primar in Piatra Neamt. In ritmul acesta si cu astfel de oameni nu le dau liberalilor mai mult de 2 ani la guvernare.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.