Reacția unui fost prefect în scandalul apei: „Pentru ce vreți să creșteți prețul apei și a canalului? Ca să vă creșteți salariile, incompetenților?”

2
360

De câteva zile, romașcanii și nu numai, se confruntă cu o gravă criză a apei, cauzată de o avarie produsă de muncitorul unei firme pe raza comunei Cordun. Modul în care reprezentanții companiei Apa Serv au intervenit pentru a remedia problemele apărute i-a scos din sărite pe romașcani, aceștia având reacții dure la adresa celor care au gestionat situația. 

George Lazăr, fost prefect de Neamț, a luat atitudine, solicitând lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Judetean Neamț, și lui Vlad Angheluță, directorul Apa Serv SA, să elibereze funcțiile detinute. Liderul liberal îi acuză pe cei doi de incompetență și că, din această cauză, romașcanii au avut de suferit, neavând apă câteva zile. În acest context, ex-prefectul Lazăr le-a cerut lui Arsene și lui Angheluță să-și înainteze demisiile. În plus, Lazăr a sărit în apărarea colegului de partid, primarul Micu de la Roman, arătând că acesta nu a avut nicio vină în situația creată.

Iată postarea integrală a lui George Lazăr:

DEMISIA, Ionel Arsene!
DEMISIA, Vlad Angheluță!

De 6 zile, municipiul Roman se confruntă cu o criză a apei potabile din cauza exclusivă a conducerii Consiliului Județean Neamț, prin președintele Ionel Arsene! De 6 zile, incompetenții din conducerea Consiliului Județean Neamț și din conducerea companiei Apa Serv (recte directorul general Vlad Angheluță – nimeni altul decât fostul prefect al PSD, plasat la conducerea Apa Serv de prietenul Ionel Arsene) nu au reușit să repare avaria apărută la Cordun.
Sper că este vorba doar de incompetență și nu de o încercare disperată de a irita populația orașului, în mod josnic, împotriva conducerii primăriei, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale. Dar de la PSD te poți aștepta la orice! Ceea ce trebuie să știe romașcanii și toți nemțenii, de altfel, este că Apa Serv e o companie în subordinea directă a Consiliului Județean Neamț și că întreaga conducere a societății, dar și Consiliul de Administrație sunt dirijate de Ionel Arsene, președintele al CJ și al PSD Neamț! ”Gașca de la Tîrgu Neamț”, aflată la butoanele CJ și la Apa Serv, a lăsat 6 zile fără apă populația orașului Roman: bătrâni, copii, oameni cu nevoi speciale, oameni care vin de la muncă și care nu au posibilitatea să își facă igiena. Și nici nu există perspective clare in privinta rezolvarii problemei. Totodată, vreau să condamn ferm politicienii oportuniști care, profitând de situația neplăcută în care se află municipiul Roman, l-au găsit vinovat de serviciu pe primarul Lucian Micu. Domnilor, fiți onești și spuneți adevărul: avaria nu este pe teritoriul municipiului Roman, ci la Cordun; Primăria Roman este doar beneficiarul serviciilor de apă și canalizare de la Apa Serv și nu poate interveni în niciun fel; compania Apa Serv este a Consiliului Județean Neamț și este condusă de către PSD, prin Ionel Arsene și Vlad Angheluță!
Primarul Lucian Micu a făcut toate demersurile legale, a fost prezent în permanență în zona avariei din comuna Cordun și a solicitat celor din cadrul Apa Serv să urgenteze remedierea problemelor.
Observ, însă, că problemele cu furnizarea apei nu sunt doar la Roman, ci lovesc și în locuitorii din Targu Neamț, Bălţăteşti, Agapia, Vânători Neamţ și Răuceşti, care vor rămâne fără apă potabilă până pe 7 octombrie!!!
Ca atare, cred că soluția cea mai bună pentru locuitorii județului Neamț ar fi ca primăriile să caute servicii de apă și canal în alte județe, unde există oameni competenți și implicații, și servicii mai ieftine decât cele practicate de Apa Serv. Iar o soluție pare a fi compania Apavital Iași. La CJ Neamț și Apa Serv există o delăsare totală, avariile se țin lanț, iar nemțenii suferă! Pentru ce vreți să creșteți prețul apei și a canalului? Ca să vă creșteți salariile, incompetenților?
Ce vină au nemțenii și cât să vă mai suporte?
DEMISIA, Ionel Arsene!
DEMISIA, Vlad Angheluță!

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.