Cu o mentalitate de slugă a slugii tale, nu ai nici o șansă să exiști ca nație și țară

1
188

Cei care mai sunt la conducere, dar în scurt timp nu vor mai fi, sunt cei ce, în premieră mondială, au încercat să transforme, în mod oficial, prin legi, România în stat al infractorilor și corupților. Niciun regim nu a încercat acest lucru de-a lungul istoriei ca, prin legi, să transforme statul, chiar dacă, în fapt, au reușit. Mă refer aici la regimurile dictatoriale, dar nu prin legi, ci folosind minciuna și demagogia.

Mi-e teamă că românii au uitat deja că personaje ca Dragnea, Nicolicea, Iordache, Toader, Tăriceanu, Dăncilă și alții nu vor avea bunurile confiscate și nu vor înfunda pușcăria pentru că au încercat să dărâme și așa șubredul stat român. Mi-e teamă că, în mod idiot, românul va spune despre marii hoți și corupți: „dar tot au făcut ceva ”, adică dacă au furat un milion de euro, dar au folosit pentru comunitate doar o sută, sunt buni și trebuie respectați. 
Mi-e teamă că cei ce vor urma după mătrăguna pesedistă nu vor curăța terenul, ci vor cultiva propriile bălării, iar cucuta va lua locul mătrăgunei, la fel de toxică. Cei ce se arată sunt cam aceiași din anii trecuți, politruci ordinari, fără interes pentru țară, ci doar pentru propriile buzunare.
Mi-e teamă că aceste clanuri interlope numite partide, deși nu au nicio legătură cu partidele politice adevărate, după ce vor veni la putere vor spune ca Iordache: „suntem la putere și facem ce vrem ”. Se pare că nici una dintre mamiferele care au condus, dar nici cele care vor conduce, nu știu că atunci când un partid ajunge la putere se identifică cu interesele poporului și ale țării, doar sunt reprezentanții noștri în parlament.
Mi-e foarte teamă de această percepție criminală a românului care îi consideră pe aleși stăpânii lor, nu slugile supuse care trebuie să-i servească, pentru că de aceea au fost alese și pentru aceea sunt plătite regește. Cu asemenea mentalitate de slugă a slugii tale, nu ai nici o șansă să exiști ca nație și țară!

(Sursa foto: https://www.romatimes.news)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

1 comment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.