Tensiuni între fostul și actualul primar de Țibucani. Motivul: o parcare pe care primăria vrea s-o amenajeze în curtea dispensarului

0
469

Un scandal izbucnit între doctorul Ioan Sârbu, fostul primar al comunei Țibucani, și Petru Dorin Butnariu, actualul primar, a depășit deja granițele comunei, una dintre părțile beligerante solicitând intervenția Prefecturii Neamț. Lăsând la o parte patimile politice care există între cei doi, noul conflict are la bază intenția Primăriei Țibucani de a construi o parcare în curtea dispensarului din localitate, unde își are cabinetul medicul Sârbu. Consilierii locali au aprobat deja construirea parcării, însă nu s-a făcut niciun pas în acest sens, deoarece angajații dispensarului se opun.

Medicul Ioan Sârbu a solicitat intervenția prefectului de Neamț pentru a lămuri lucrurile. În scrisoarea semnată de mai multe persoane și înaintată Prefecturii Neamț, Ioan Sârbu vorbește despre o situație neplăcută creată în urma intervenției primarului Petru Butnaru.

„Mă adresez Instituției Prefectului și dumneavoastră personal în vederea lămuririi unei situații neplăcute create la nivelul unității noastre prin intervenția neavenită a domnului primar –Butnaru Petru. Nu neavenită, ci diabolică! Concret, fără nicio consultare cu subsemnatul, cu vecinii unității sau, de ce nu, cu populația comunei, a hotărât, încă de la instalarea în scaunul de primar, desființarea unității ca atare, a slujitorului fidel al acesteia, militând pe căi (ordinare, uneori) pentru distrugerea fizică a unității, evacuarea subsemnatului cât mai rapid și rușinos etc. După o pregătire în mare taină, hotărârea a fost luată în ședința de consiliu local(fără a fi  afișată la loc vizibil data, proiectele de hotărâri ce trebuiau aprobate): curtea de folosință a dispensarului se va transforma în PARCARE AUTO pentru primărie (deși peste drum mai este o parcare). Rog să dispuneți deplasarea unuia dintre consilierii dumneavoastră la fața locului spre a examina pe teren situația existentă și a mă ajuta în rezolvarea acesteia”, se arată în scrisoarea înaintată Prefecturii Neamț. 

Nu știm dacă prefectul Soroceanu își va trimite sau nu consilierii să analizeze situația de la Țibucani, însă sesizarea este semnată de 22 de persoane. Cei care nu sunt de acord cu construirea parcării în curtea dispensarului afirmă că acesta funcționează din anul 1960, într-un fost grajd al CAP-ului. Inițial, a funcționat în 3 camere, iar în timp clădirea s-a extins cu eforturile angajaților dispensarului. Medicul Sârbu afirmă că dispensarul a fost donat de CAP (clădire și teren de folosință) strict pentru activitatea medicală și că actualul primar, vicele și consilierii au hotărât să ocupe terenul din curte pentru a-l amenaja ca parcare.

Petru Dorin Butnariu, primarul în exercițiu, a confirmat existența unui proiect pentru construirea unei parcări în curtea dispensarului, însă spune că nu s-a făcut niciun proiect în acest sens. Și asta din cauza litigiului care ar exista pe rolul Judecătoriei Târgu Neamț, unde doctorul Sârbu a fost dat în judecată într-un caz de evacuare. Butnariu afirmă că terenul din curtea dispensarului (foto) este proprietatea Consiliului Local Țibucani și nu a unității medicale și că doctorul Sârbu ar fi interzis accesul, închizând poarta cu lacăt. 

„Acolo este terenul primăriei și trebuie să-l folosim pentru că avem nevoie de o parcare. În zonă este o școală, iar la anumite ore, când vin părinții să-și ia copiii, se aglomerează. Traficul pe drumul județean aproape se blochează, așa că am căutat soluții pentru a rezolva această problemă. Consilierii au considerat că în curtea dispensarului, unde este un teren care ne aparține, putem să facem o parcare pentru ca părinții care vin să-și ia copiii de la școală să aibă unde să-și pună mașinile. Parcarea este pentru  populația comunei Țibucani, pentru cei care vin să-și ia copiii de la școală și nu au unde să-și parcheze mașinile. Dispensarul a fost cumpărat prin 2009 – 2010, iar acel teren, pe care vrem să construim o parcare, nu aparține dispensarului, ci consiliului local. A fost cumpărată numai clădirea, nu și terenul”, a declarat primarul Butnaru, convins că situația va fi clarificată în instanță. 

Până atunci, poate cei doi revin la sentimente mai bune sau, de ce nu, îi împacă prefectul de Neamț.

Daniel MURARU

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.