Prefectura Neamț și Consiliul Județean, făcute KO de Dulamă și la Curtea de Apel Bacău

7
514

După ce a avut câștig de cauză la Tribunalul Neamț în procesul în care a solicitat anularea actului administrativ emis de către Prefectura Neamț, prin care a rămas fără mandatul de consilier județean și, implicit, fără funcția de vicepreședinte, Laurențiu Dulamă (foto) a învins și la Curtea de Apel Bacău. Aici s-a judecat recursul, iar în urmă cu puțin timp magistrații au pronunțat soluția care este definitivă și executorie. Judecătorii băcăuani au respins recursul Consiliului Județean Neamț și Prefecturii Neamț, singura diferență față de decizia Tribunalului Neamț fiind aceea că daunele morale vor fi achitate de către Prefectura Neamț, nu în solidar cu Consiliul Județean Neamț, cum stabilise instanța de fond. Dulamă a rămas fără mandatul de consilier județean în primăvara anului trecut, în urma unei acțiuni abuzive puse la cale de diverși din Consiliul Județean Neamț împreună cu alți diverși din Prefectura Neamț. Motivul invocat a fost unul de-a dreptul pueril, iar dacă ar fi fost aplicat la scară largă Consiliul Județean Neamț mai rămânea fără încă cel puțin 3-4 consilieri. Concret, Dulamă a fost declarat în incompatibilitate pe motiv că soția sa este acționar la o firmă care are contract cu Apaserv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. Numai că Apaserv este singura companie care oferă apă potabilă și servicii de canalizare, deținând monopol pe acest segment. Aplicată, această regulă ar fi trebuit să ducă și la excluderea altor aleși ce dețin firme care au încheiate contracte de furnizare apă și servicii de canalizare cu Apaserv. Laurențiu Dulamă a dat în judecată Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț, cerând în instanță anularea ordinului prefectului, daune morale, dar și recuperarea mandatului de consilier județean. În decizia Tribunalului Neamț din 26 octombrie, care a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bacău, judecătorul i-a dat dreptate lui Dulamă, confirmând abuzul celor care au pus la cale acest plan de eliminare din legislativul județean. Tribunalul Neamț a constatat ceea ce era evident pentru toată lumea, respectiv că Dulamă și-a pierdut mandatul pe nedrept. În aceste condiții, judecătorul a anulat toate documentele care au stat la baza execuției vicelui CJ Neamț și a dispus repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv  în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Instanța a mai obligat pârâții, Consiliul Județean Neamț și Prefectura Neamț, la plata a 10.000 de lei cu titlu de daune morale și 4.720 lei cheltuieli de judecată.

Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce poate fi depus la Tribunalul Neamţ. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018. 

Acum rămâne de văzut cine îi va achita lui Dulamă daunele morale și cheltuielile de judecată. Instanța Curtii de Apel Bacau a spus că pârâta Prefectura Neamț. Adică, daunele morale și cheltuielile de judecată ar urma să fie plătite din bugetul acestei instituții, adică din buzunarele nemțenilor. Ceea ce nu este corect, pentru că nu nemțenii au comis acest abuz, ci reprezentanți ai statului. Ei trebuie să plătească!

Daniel MURARU

Citeste si:

Execuție mișelească la Consiliul Județean Neamț. Ce se poate întâmpla când vrei să-i faci Jupânului pe plac? Pot exploda „incompatibilitățile”

Abuz grosolan al „prefecturesei” Soroceanu scos la iveală de instanță

Cine ar trebui să-i plătească lui Dulamă daunele morale și cheltuielile de judecată?

Dulamă dă de pământ cu Arsene

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Ion 21 mai, 2019 at 18:41 Răspunde

    Un oportunist, un functionaras care a umblat numai dupa combinatii, politician mai putin, un fel de Romel cu mai multa experienta, de fapt un nimeni! Pana la urma ar trebui pus la maturat cimitirul administrat de nevasta’sa

  2. Florin 22 mai, 2019 at 08:21 Răspunde

    Doar că trebuie ”pus la măturat” conform legii.
    Până una alta, alți bani, altă distracție!
    Cine plătește? De ce?

  3. constantin 22 mai, 2019 at 08:46 Răspunde

    Bravo dl.Dulama.Ca intotdeauna ai stiut sa fii bataios si sa mergi pana la capat.Legal madam trebuie pusa sa plateasca si nu sa se consume bugetul cu prostiile prefectului.Ai abuzat plateste.Poate invata si Ionel ceva din tot acest abuz.Normal intr-o tara democratica cel ce a abuzat de lege trebuie sa-si prezinte demisia.Oare in judetul Neamt mai este un minim de democratie sau staruim in nesimtire si abuz.

  4. valisor 22 mai, 2019 at 10:05 Răspunde

    Mare (***) ești, Ioane! Mănânci un furaj trecut prin tot tractul digestiv al PSDului.
    Fostă majoritate CJ, (***) șoseturile! Adică, altfel spus, PUIE MSD!
    Justiția, pe cazul Dulamă, spune în continuare #REZIST. Să rezistăm cu toții și SĂ MERGEM LA VOT!

  5. Daniela 22 mai, 2019 at 11:40 Răspunde

    Crede cineva ca va plati prefecta Soroceanu, obligatiile financiare catre Laurentiu Dulama? Tot fraierii care inca mai cred in promisiuni, vor fi buni de plata. Nu a vrut omul sa plece de bunavoie, l-au tocat luindu-i mandatul de consilier, prin metode abuzive. Asa s-a intimplat si la Primaria Dobreni, dupa instalarea in iunie 2016, a primarului Vasilica Cretu. Rind pe rind a alungat mare parte din angajatii institutiei. Unii au rezistat mai mult, altii mai putin, la presiunile si josniciile acestui personaj. Indraznesc sa-l numesc eu, „accident” de la Primaria Dobreni. Exemplul cel mai relevant este cel al fostului consilier de achizitii, ing.Nica Constantin, om de buna credinta, neafiliat mecanismelor practicate de primarul Vasilica Cretu (ALDE Neamt), „specializata” la Transmoldavia Piatra Neamt. Deoarece omul a refuzat in mod constant, vreme de 2 ani si jumatate, sa-i cinte in struna si sa fie partas la smenuirea banului public, a fost „pedepsit” cu o imputatie destul de „grasa”, reprezentind probabil „cotizatia” ce trebuia sa o achita primarita Cretu Vasilica, catre Popa Valer. Cel care i-a fost sef de campanie in 2016. Aceeasi persoana care a vindut Primariei Dobreni in anul 2017, o basculanta veche, cu defectiuni tehnice in momentul cind a ajuns in curtea institutiei. Deasemeni, la un pret mult supraevaluat in raport cu celelalte oferte, daca luam in calcul metehnele initiale. Evenimentele de la Primaria Dobreni sint o pata rusinoasa in CV-ul ALDE Neamt, ce va fi cu siguranta taxata pe 26 mai de cei care sint in tema cu intreaga tarasenie. Consilierul de achizitii a ales sa nu faca publice, deocamdata, corespondenta de email cu Popa Valer si rezultatele expertizei grafologice pentru facturile emise de furnizorul Popa Valer Intreprindere Individuala, catre Primaria Dobreni, in anul 2017, pentru basculanta, piese auto si anvelope. Ce i s-a intimplat fostului consilier de achizitii, este rezultatul abuzurilor exercitate de primarita Cretu Vasilica si practicilor deloc potrivite cu demnitatea publica a functiei. Pentru care vor plati la un moment dat, localnicii din Dobreni. Victoria in instanta a dlui Dulama Laurentiu, creeaza un precedent care da speranta multora in situatia lui sau a fostului consilier de achizitii de la Primaria Dobreni. Cel care a refuzat sa-i execute ordinele ilegale ale primarului Cretu Vasilica, in materie de achizitii publice. Si nu numai. A refuzat sa scrie declaratii si denunturi in legatura cu fostii colegi din Primaria Dobreni, doar pentru a avea primarita Cretu Vasilica motive de a-i sanctiona si pe ei. De ce nu si pentru a-i concedia.

  6. Hanganu 23 mai, 2019 at 10:08 Răspunde

    Pai toti cei care au fost scosi pe faras de Soseta din institutii si societati ale CJ-ului ar trebui sa-i actioneze in judecata pe faptuitori nu pe institutii. Ca nu tot noi ar trebui sa platim , ci vinovatii. Adica SOSETA inculpatul , (***) aia de la Prefectura si toti (***) care au executat ordine gen Puscasu, DVC si alte (***) comuniste

    • Daniela 23 mai, 2019 at 11:09 Răspunde

      Un prim pas spre normalitate ar putea fi votul de duminica. Dragi romani, dragi nemteni, vot cu vot, si un dram de minte, fara mici si galeti, speram sa iasa o treaba buna. Noaptea de simbata spre duminica sa fie un sfetnic bun. Bafta!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.