Sute de mii de pliante de propagandă PSD vor invada județul. Miniciună gogonată: litrul de benzină mai ieftin cu 54 de bani

10
281

 

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, partidele politice intrate în competiție caută cele mai bune soluții pentru a câștiga încrederea electoratului. Mitinguri, întâlniri cu alegătorii, interviuri în presă, publicații electorale, toate fac parte din artileria de campanie. Bineînțeles, nu lipsesc nici afișele, si nici pliantele electorale. Dacă PSD-ul se laudă prin publicații sau pliante de propagandă cu ce a realizat, partidele din opoziție încearcă să contracareze. Ultimul pliant de propagandă electorală al PSD-ului a ajuns în Neamț ieri. Vorbim de peste 200.000 de pliante, împachetate în baloți de 1,2×0,8 m. Materialul electoral urmează să fie trimis organizațiilor din terioriu, iar în zilele următoare va fi împărțit electoratului. Prin intermediul pliantului, pesediștii încearcă să convingă pensionarii și salariații că pot cumpăra mai mult acum decât în 2016, anul în care PSD-ALDE a intrat la guvernare, deși PSD este la guvernare din 2012. Sunt prezentate patru exemple, social democrații arătând că pensia minimă a crescut, iar cu cei 640 de lei poți cumpăra mai multe produse alimentare decât în 2016, când pensia era de 400 de lei. Pentru comparație au fost alese 3 alimente de bază (pâine, carne de pui, ouă) și benzina. Acestea au fost folosite pentru comparații și în cazul unei pensii de 1.500 de lei, a salariului minim pe economie și a salariului unui asistent medical. De exemplu, spun cei care au realizat acest material de propagandă, în noiembrie 2016, cu 925 de lei – salariul minim net pe economie, puteau fi cumpărate 638 de pâini (1,45 lei/buc), 123 de kilograme de carne de pui (7,5 lei/kg), 1.652 ouă (0,56 lei/buc) și 186 de litri de benzină (4,97 lei/litru). Acum, spun social democrații, cu un salariu minim net de 1.263 lei, un român poate să-și cumpere 800 de pâini (1,58 lei/buc), 158 kg carne de pui (8 lei/kg),1.943 ouă (0,65 lei/buc) și 241 litri benzină (5,24 lei/litru).

Concluzia, după parcurgerea acestor comparații, este că în România se trăiește extraordinar, că pensionarii și angajații, își pot cumpăra mai multe produse alimentare.

Realitatea este cu totul alta

Prețurile produselor alimentare pot fi ajustate în funcție de promoțiile pe care le găsim în magazine, însă trebuie să punem la socoteală că din acei bani o persoană trebuie să-și plătească și utilitățile și transportul în comun, dacă nu are mașină, servicii cu mult mai scumpe față de 2016. Cei care au realizat pliantul nu indică sursa prețurilor pe care le-au folosit la aceste comparații și au uitat să precizeze că din 2016 și până în mai 2019 au crescut tarifele la energie electrică, gaze naturale, apă și canalizare etc

În cazul prețului la combustibil, lucrurile sunt simple, iar minciuna mai ușor de identificat. În comparațiile făcute în pliant este folosit prețul de 4,97 lei/litru benzină în noiembrie 2016 și cel de 5,24 lei/litru în mai 2019. Ne rezumăm doar în a verifica prețul benzinei în această lună, pentru că social democrații au avansat 5,24 lei/litru. Ei bine, nicăieri în România, la nici o stație peco nu s-a vândut, în această lună, benzină cu 5,24 lei/litru. În județul Neamț, de exemplu, unde prețurile la combustibil sunt mai mici decât în alte părți ale țării, o companie vindea, în data de 2 mai, un litru de benzină cu 5,76 lei, iar în 15 mai cu 5,75 lei/litru. Informațiile prezentate de site-ul peco-online.ro arată că, în luna mai a acestui an, benzina nu s-a vândut în nicio zi cu 5,24 lei/litru. Datele arată astfel: 1 mai – 5,78 lei/litru; 2 mai – 5,83 lei/l; 3 mai – 5,83 lei/l etc. Din graficul prezentat rezultă că  cea mai ieftină benzina a fostîn  data de 1 mai – 5,78 lei/litru, cu 54 de bani mai mult decât au luat în calcul cei care au făcut pliantul PSD-ului.

La un preț de 5,78 lei/litru, un român cu salariul minim pe economie își cumpăra doar 218 litri de benzină, nu 241 de litri, cât se arată în pliantul PSD. În litri, diferența este de 23 de litri, ceea ce pentru un cetățean obișnuit înseamnă mult, în lei fiind vorba de 132,94 lei.

Daniel MURARU

10 comments

 1. valisor 16 mai, 2019 at 12:37 Răspunde

  Cei care-i cred pe pesediști, să cumpere, să-și toarne și să scapere! Toți ceilalți,
  HAIDEȚI FRAȚILOR LA VOT!

 2. Alina 16 mai, 2019 at 13:07 Răspunde

  Modul de gandire si actiune al liderilor hoardei PSD-ALDE, aliate de un singur scop bine tintit, acela fiind de a-si asigura pusculitele pline cu bani furati pentru urmatorii 4-5 ani si nu numai, este o insulta la adresa poporului roman, cel putin la adresa celor pentru care fiecare zi este o lupta apriga pentru existenta la limita supravietuirii, cu veniturile asa zis “majorate”. In vreme ce un parlamentar incaseaza lunar peste 4000 de euro indemnizatie, beneficiaza de gratuitati si tot felul de decontari, pentru chirii, combustibil si alte facilitati, majoritatea oamenilor simplii abia se descurca de azi pe maine. Cum sa fii atit de ipocrit sa te prezinti in fata oamenilor si sa le ceri votul, chipurile justificat de cresterea nivelului de trai, in conditiile in care preturile au explodat atit la alimente cit si la utilitati? Cum sa mai avem incredere in hoarda PSD-ALDE si sa-i cocotam inca 4-5 ani in tronuri caldute, cind in creierele lor nu graviteaza decit ginduri si dorinte de a jefui banii publici, de a se razbuna cit mai rau cu putinta pe cei care au refuzat sa le fie slugi si presuri? Am in minte un exemplu. In anul 2017, la Primaria Dobreni, vrednica si neobosita Cretu Vasilica(ALDE Neamt)in calitate de primar, a profitat de aprobarea prin buget a sumei de 20000 de euro, destinata achizitionarii unui mijloc de transport pentru activitati specifice institutiei publice pe care intre timp, a transformat-o in SRL(cel putin a reiese din modul cum se comporta domnia sa acolo). Si ce sa vezi? La mijoc fiind niste neclaritati intre valorile fara tva ale achizitiilor planificate in PAAP si valorile estimate in planul de buget pe anul 2017, harnicuta din fire si experimentata in smecherii la Transmoldavia Piatra Neamt, primarita Cretu a inhatat cei 20000 de euro, i-a cheltuit pe o rabla de masina si in plus a luat cu japca si suma de 4500 lei, reprezentind garantia retinuta fostului consilier de achizitii. Modul cum a actionat, folosindu-se de neclaritatile mentionate mai sus, obligarea si fortarea angajatului sa-i faca pe plac la momentul achizitiei cu pricina, dovedeste fara echivoc intentiile de a manevra in interesul propriu banul public, comportamentul abuziv prin nesocotirea legii si incalcarea demnitatii umane in ceea ce priveste pe fostul consilier de achizitii. Ca sa nu mai vorbim despre documentele indoielnice pe care le-a semnat si avizat pentru a fi inregistrate in evidentele primariei, in legatura cu achizitiile de la Popa Valer Intreprindere Individuala. Toate la timpul lor. Cam acesta este viitorul de aur promis cu tupeu, de un reprezentant ALDE Neamt. Tupeu nemarginit! Atentie, vine scadenta!

  • Doina State 16 mai, 2019 at 14:40 Răspunde

   Alina, judetul Neamt ca si Vasluiul si Teleormanul, este locuit in proportie de 75% oameni fara carte, fara o minima cultura politica, pe care un bisnitar ca Soseta ii joaca pe degete. Cum va imaginati ca dupa 30 de ani de la revolutie niste (***) ca Dan Constantin si Puscasu Neculai, activisti de frunte ai PCR conduc inca judetul ? Cum? Numai datoriita prostiei unor cetateni introgloditi.

   • valisor 17 mai, 2019 at 09:43 Răspunde

    Atâta numai, cam franjurezi greșit fracțiile! 75% e oamenii fără carte dar doar din 100% votanți ai derbedeilor, care ei toți 100% care sunt merg la vot. Dar doar atâția sunt, mai mulți nu!
    25% probabil că deja s-au răzgândit, iar din ceilalți 75% s-ar putea ca multora să li se fi aplecat de-atâta ajuns cuțitul la os și să judece altfel de data asta chiar așa… cu ce ar părea că n-au. Mai rămân doar familiile derbedeilor și ceilalți derbedei neangrenați politic ca atare. Și cu tot neamul lor. E puțini! Da chiar dacă ar fi să socotim că toți cei “100%” nu se pot schimba, “100%” nu înseamnă mai mult de 30% din 100% de prezență masivă la vot de minim 80% de electorat nemțean.
    Deci ia mai socotește! Și mai ia la socoteală și că noi, nemțenii, ne-am cam tâmpit la cap mai rău decât teleormănenii chiar, dar chiar ș-aș poate să iasă bine până la urmă. Oricum, în restul țării va ieși și mai bine prin VOT MASIV, deci cum s-ar putea noi aici rămânea, în caz de Doamne ferește, o insulă de neghiobie într-o țară pe cale de reparare?!
    Trăind în România și nu în Rusia, acuma, pe ultima sută, fii optimistă și mai ales dreptcombativă! că n-o să-ți pară rău. Și
    HAI LA VOT, dragă!

 3. mihnea1 16 mai, 2019 at 18:11 Răspunde

  Bai, esti prost? Astia alimenteaza de la Cernauti? De fapt toata gasca de infractori din tara merge pe banii nostri cu masinile de la institutii. Oameni buni, deschideti ochii si vedeti cum toate preturile au explodat. Penalul Dragnea minte cum respira, e normal sa tipareasca asemenea aberatii. Prea putini ii mai cred. Unde te uiti nu vezi decat minciuni gogonate si proiecte care nu au nicio legatura cu realitate: autostrazi prin toate judetele, spitale care se invart dupa soare, spitale regionale etc. Ti-e si greata cand citesti prin trompetele din presa despre realizarile marete. La (Ne)Ziar de Piatra Neamt nu are nimeni pretentii, niciodata. Omul e cu sorcova dar le ia banii la prosti. Spune ca niciodata nu au fost adusi bani in judet ca pe vremea lui soseta. Si unde sunt banii, nevertebratule? Infrastructura rutiera e varza, podurile cad, nimic palpabil. Doar proiecte inspirate de la Udrea precum camine care stau incuiate, drumuri prin varful dealurilor care sunt extrem de scumpe si pe comisioane groase. Dar, asa cum spuneam, foarte putini mai cred asemenea gogosi. Celelalte trompete devenite psd-iste pentru niste sume pe care le primesc lunar de la firme obligate de Marcoci sau alti politicieni de frunte, sunt de un ridicol rar. Pana mai ieri abundau in dezvaluiri impotriva lui soseta iar acum si-au setat telefoanele sa-i avertizeze de fiecare data cand consilierii ii scriu ceva lui soseta pe FB ca sa poata canta si ei ode. Gunoaie.
  MERGETI LA VOT!

 4. Hanganu 16 mai, 2019 at 19:34 Răspunde

  Minciuni, gogosi nesarati, vorbe goale, palavre, abureli, basini urat mirositoare, sosete murdare, claxoane, aberatii, amageli, inselatorii, spoieli, improvizatii, fasuri, peturigoale,rasuflaturi, falsuri, perdele de fum, valuri, cacaturi, si alte daravele de la cooperativa din Grumazesti, pentru prostanacii care joaca pacanele.

  • Emi 16 mai, 2019 at 21:59 Răspunde

   Cooperativa Grumazesti(PSD), Cooperativa Dobreni(ALDE), nu sint altceva decit fabrici de prostie si inselaciuni, unele mai mari ca altele. Acolo se intilnesc liderii judeteni ai cupletului ALDE-PSD. Mai pun de o balastiera, de o basculanta, de o angajare pe criterii de competenta politica. Nu se incurca cu te miri ce. Prin Dobreni se umbla pe la portile oamenilor cu promisiuni, una mai gogonata ca alta. Unui consilier membru in CL Dobreni, i se promite postul de viceprimar in legislatura viitoare, la schimb cu sustinere pentru ALDE. Persoana care a promis asa ceva se joaca cu focul, dar repeta greselile din campania anului 2016, alegerile pentru primar. Numai ca, de data aceasta nu va mai scapa nepedepsita. Cupletul ALDE-PSD nu de ocupa decit de marsavii menite sa le umple buzunarele lor si acolitilor. Dragi nemteni si nu numai, sa ne mobilizam cu mic cu mare pe 26 mai, astfel incit la sfirsitul zilei, personaje ca Arsene Ionel si Cretu Vasilica sa fie istorie.

 5. Angel 19 mai, 2019 at 05:32 Răspunde

  Poate traiesc mai bine aia de respira pe langa ei, care organizeaza transporturi cu autocare la mitingurile lui Daddy. Daca au ajuns sa duca la miting electoral si Ansamblul Floricica de la Munte…
  Oricum Centrul pentru Cultura nu mai e demult Carmen Saeculare ci PFA Carmen Nastasa.
  Daca a ajuns o contabila de la o scoala ajutatoare sa fie responsabila peste folclorul din Neamt, ne-am dus dracului.
  Toate judetele din jurul Neamtului ies in fata cu diverse chestii faine, de anvergura nationala, iar duamna asta inventeaza doar smichirii din care se pot scoate bani.
  Folclorul din judet este tinut in respiratie artificiala de ansamblurile private, cel finantat generos de banul public face figuratie.
  Uitati-va la Suceava, Botosani, Bacau… chiar si Iasiul si Vasluiul ne-au depasit. Dar la ce sa te astepti cand in celelalte judete ansamblurile profesioniste cauta si vin cu idei, cu creativitate, cu promovare sustinuta a traditiilor si culturii lor iar la noi e fatuca asta care se crede buricul pamantului dar nu stie nimic.
  Data viitoare poate va povestesc despre niste invarteli cu niste facturi, cu deconturi ciudatele, cu plati, cu scena, cu onorarii generoase si cu niste vacante socialiste la final.

 6. Casian 19 mai, 2019 at 12:21 Răspunde

  Nu este singurul loc unde se fac invirteli si hotii, prin decontarea unor sume mari de bani pentru produse si servicii. Ma refer la institutii publice. Exempul de actualitate este Primaria Dobreni (ALDE), unde primarita Cretu Vasilica tine ascunse documentele in legatura cu achizitia din 2017, a unei basculante de la Popa Valer Intreprindere Individuala. Refuza categoric si din motive lesne de inteles, sa prezinte factura de achizitie si cartea de identitate a mijlocului de transport. Ca sa nu mai discutam si despre facturile si pentru celelalte achizitii de la acelasi Popa Valer. Acele facturi sint acceptate si confirmate pentru plata de catre primarita Cretu Vasilica, desi domnia sa stie cu siguranta cine le-a redactat si ca sint inafara legii. Cit timp la conducerea IPJ Neamt se afla prietenul de familie al familiei Cretu, dl Tablan Paul, nu cred sa inregistram prea curind vreun succes in demersurile legale pentru pedepsirea faptuitorilor. Ca de, cum sa ia prietenul familiei Cretu, taurul de coarne? Nu poti sa stai la sprituri si apoi sa dai cu barda. Greu de crezut si sperat ca va porni ofensiva. Mai zace un dosar la IPJ Neamt din vara lui 2018, in legatura cu achizitiile de la firmele lui Jipa Viorel, alt exponent ALDE Neamt. Trebuie cumparata si trimisa prin curier niste sare, doar vine inca o vara fierbinte. Si cind ma gindesc, cum promitea Ins. sef Tablan Paul, undeva prin februarie 2019, ca va fi mereu garantul aplicarii legii in jud. Neamt. Ce nu a precizat este care lege. Cea impusa de primarita Cretu Vasilica&Popa Valer?

 7. Daniela 23 mai, 2019 at 12:37 Răspunde

  Am gasit in cutia postala o carticica cu promisiuni, o singura rugaciune si multe laude. “Voteaza PSD! Pozitia 1 pe buletinele de vot”. Cel care a “inchipuit” carticica cu pricina, mi-a dat de inteles ca nu are notiuni matematice despre sirul numerelor naturale. Cine sa fie oare personajul? Nimeni altul decit inculpatul Arsene, care nici mai mult, nici mai putin, imi indica sa votez nr.1, de pe buletinul de vot. Dle Arsene, sper sa am ocazia sa va demonstrez ca stiu sa numar si mai mult de 1. Doar dvs sinteti unul singur care ne serviti gogosi expirate si fumigene. M-am saturat de minciuni si promisiuni chioare.
  Va laudati cu mariri de pensii si salarii. Nici o vorbulita despre majorarile extreme ale preturilor la alimemte si servicii. Sprijiniti mediul de afaceri? Cum? Pentru a obtine documente si autorizari, umblam pe la usi de ametim. Pina sa le obtinem, vin controale(Garda, ANAF, Mediu, Sanepid, ITM, Pompieri, Protectia Consumatorului). Si lista poate continua. Sustineti ca ati generat 200000 locuri de munca noi. Cine sint cei 200000 de romani care au renuntat la drumul pribegiei , in favoarea ramanerii in tara? Poate ati infiintat locuri de munca pe la guvern si in alte institutii publice. Cam asta rezulta din aplicatia GOV.ro. Propunerile PSD pt Parlamentul European sint doar personaje pt care primeaza interesul personal, nicidecum al Romaniei, personaje care au realizat vechime taind frunza la catei, pe bani foarte multi. Care interese ale romanilor, ce devotament? S-au majorat salariile in sectorul medical, dar spaga ramine “fruncea”. S-a achizitionat aparatura medicala performanta, din punct de vedere tehnic, dar costisitoare ca si pret. De bine ce s-a luat prin interpusi, zace prin curtea Spitalului Piatra Neamt si rugineste pe sub soproane sau in spatii insalubre. Mareata realizare, nu-i asa?
  Am fost la tratament in luna aprilie, la Sanatoriul Baltatesti despre care pomeniti in carticica de laude. Lucrarile de modernizare si reabilitare a Pavilionului, unde era cindva receptia, sint oprite. Constructorul si-a luat catrafusele si a plecat pt ca ….. Nu intru in amanunte, deoarece informatiile cu pricina pot fi considerate clasificate. Pe scurt, ar fi vorba despre neintelegeri in legatura cu licitatiile. Nu ar fi cistigat cine trebuie. Care v-a sa zica. In legatura cu un Spital nou la Piatra Neamt, a mai fost creionat pe hirtie de citeva ori, asa de sanchi. Este simplu sa redactezi in campanie o promisiune de 1 miliard de lei. Hirtie este, pix de 50 bani se gaseste. Ramine de vazut daca se vor mai gasi creduli, care sa inghita fumigena de campanie. Reabilitari termice ale cladirilor in care se desfasoara activitati medicale, alta nascocire de perspectiva. Oare cui vor fi atribuite contractele de reabilitare termica? Sa-mi incerc norocul? Sa fie Jipa Viorel(ALDE)? Daca accesam aplicatia SEAP, a cistigat cu nemiluita contracte acest individ. Angajati in firma 1-2, profit maxim. Care sa fie reteta succesului? Despre infrastructura ce sa mai vorbim? Tocmai ce, am fost instiintati ca s-au suspendat niste licitatii pentru astfel de lucrari. A se vedea pe Atacul.ro, informatii despre acest “eveniment” nefericit. Alta petarda in ochii nemtenilor. Cum promovati turismul nemtean? Prin cratere, hirtoape, gropi carpite la repezeala taman cind vin ploile? Trebuie curaj sa parcurgem drumul spre nordul Moldovei, pe traseul Piatra Neamt-Bicaz-Poiana Largului-Borca-Vatra Dornei. De, nu toti avem avion sau elicopter. Ce sa-i faci, ghinion coane pe capul nostru… Daca Neamtul va napastuit sa petreaca urmatorii 4-5 ani, cel putin la nivel judetean, tot cu duetul PSD-ALDE, atunci cu siguranta o vom lua la vale cu basculanta primaritei Cretu Vasilica(AlDE-Dobreni) si ne vom incalzi cu centalele lui Jipa Viorel. Nu stiu pe unde, pentru ca drumul expres Piatra Neamt-Bacau este doar o naluca ce alerga prin mintile intunecate ale unora. Cit despre lista propunerilor pentru europarlamentare din partea PSD, rezum prin a spune ca multi dintre ei sint necunoscuti de nemteni, iar altii sint “alergati” dintr-un partid in altul. Este cu adevarat promovata Romania in Europa? Daca privim peste gard, vestile sint alarmante. Ici colo, cite o initiativa inspirata. In rest se toaca bani cu nemiluita, doar in scopuri altele decit interesele reale ale romanilor. 26 mai este ziua cind romanii vor putea sa-si croiasca alt drum, atit pentru ei cit si pentru cei care le vor urma.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.