Poliția Piatra Neamț are șef nou. De la… Târgu Neamț

35
917

Numărul ofițerilor din cadrul Poliției Târgu Neamț, detașați în ultima vreme la „județ”, a crescut simțitor. Pe lângă cei doi adjuncți numiți pe bază de împuternicire, comisarul șef Victor Vlad, care a renunțat la funcția de șef al poliției târgnemțene, și comisarul șef Costică Scutaru, transferat și el în anii 2000 tot de la Târgu Neamț, la IJP Neamț au mai ajuns câțiva polițiști. Ultimul „transfer” de marcă este cel al comisarului șef Costel Petcu, care, până ieri, a fost împuternicit la Poliția Târgu Neamț, în locul lui Victor Vlad. Petcu a avansat, iar ieri a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției municipiului Piatra Neamț. Decizia a fost luată în urma unei ședințe de la care a lipsit inspectorul șef Tablan, aflat în concediu. În lipsa celui din urmă, inspectoratul este condus de cei doi adjuncți, Vlad și Scutaru. Sunt voci care afirmă că, de fapt, Petcu a fost transferat la Piatra Neamț pentru a lăsa locul unui agreat pentru șefia Poliției Târgu Neamț. Împuternicit în locul lui Petcu a fost comisarul șef Neculai Preda, șeful Secției de Poliției Rurală Târgu Neamț. În ceea ce-l privește pe comisarul George Dascălu, cel care a fost interimar până ieri la Poliția municipiului Piatra Neamț, decizia a fost ca el să revină pe funcția de șef al Arestului. Comisarul șef Petcu va fi șeful Poliției Piatra Neamț pentru o perioadă de 6 luni, în cazul în care superiorii săi nu vor decide altfel. După cele 6 luni, ofițerul poate fi împuternicit la comandă încă 6 luni, dar nu mai mult. Recent, tot de la Poliția Târgu Neamț a fost detașat si comisarul Ștefan Păuna, care a fost împuternicit pentru postul de sef al Serviciului Logistic al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț. Bineînțeles, faptul că în ultima perioadă au fost transferați la „județ” mai mulți polițiști de la Târgu Neamț, locul de baștină al șefului PSD Neamț, inculpatul Ionel Arsene, nu reprezintă decât o simplă și nevinovată coincidență.

Deocamdată, pentru cele două funcții de adjunct de la IJP Neamț nu au fost organizate concursuri, iar eforturile, inclusiv din zonă politică, pentru a-l debarca pe inspectorul șef Tablan continuă. Interesant va fi dacă și cum își vor da avizul cei de la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) pentru unii ofițeri care tânjesc la funcții înalte. 

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

35 comments

 1. Emi 16 mai, 2019 at 13:51 Răspunde

  Tg.Neamt a devenit un fel de Teleorman. In cele doua locatii, se pare ca se cultiva produse bio, numai bune de consum. Macar daca s-ar cunoaste ceva dupa “achizitiile” facute la IPJ Neamt. Cit depre dl. Tablan, nu cred ca va apuca sa fie debarcat pentru ca, dupa zvonurile care circula prin oras, incepind dupa data de 12 iunie cind implineste o frumoasa virsta, vine momentul pensionarii cu venituri frumusele. Nimeni nu ocupa vesnic o functie. Important este ce “amintiri” lasam in urma. Trecutul ne urmareste.

 2. mihnea1 16 mai, 2019 at 17:53 Răspunde

  Ce spera soseta ocupand politia cu tot felul de indivizi care au condus doar loganurile vechi din dotare? Ca nu se vor mai sesiza atunci cand apar materiale de presa care devoaleaza furturi? Politia are obligatia sa faca asta, prin legislatia lor. Daca vor fi netrebnici care nu-si vor indeplini atributiile doar ei vor suporta consecintele, nu soseta sau conducatorii de loganuri din politie. Ei vor fi dati afara din politie.
  MERGETI LA VOT!

 3. Varga Szandor Andrasz 16 mai, 2019 at 19:46 Răspunde

  Bine ne sade ditai municipiu resedinta de judet cu viituri de la Pocreaca care ne conduc destinele .
  Oricum justitia chioara isi va face datoria pana la urma,ceasul ticaie, si poate om gasi si in Piatra Neamt oameni capabili .

 4. Liviu Rusu 16 mai, 2019 at 21:03 Răspunde

  Domnule Emi, apropo de pensionarea lui ,,nenea Paulica”, asta se va intampla, dar pe caz de boala(***), chiar daca ,,Ciorditoarea Cleptomana” nu doreste asta.O fi vreun interes din vreo parte?

  • Emi 16 mai, 2019 at 22:36 Răspunde

   Dle Liviu Rusu, Insp. sef Tablan, zis “nenea Paulica” este mai istet decit cred multi dintre noi. In timpul sederii pe scaunul de sef al IPJ Neamt, domnia sa a avut grija sa ia “notite” pretioase despre fiecare “obiectiv” in parte. Eu cred ca, dupa plecarea acestuia din institutie, vom asista la cutremure serioase si anumite persoane care de-a lungul timpului l-au calcat pe bombeu, tare-si vor mai regreta “initiativele”. El isi calauzeste existenta dupa proverbul “cu rabdarea treci marea”. Au existat citeva tentative menite sa-l zguduie, toate insa s-au dovedit baloane de sapun. Probabil isi va duce mandatul la sfirsit, se va pensiona. Adevaratele probleme vor incepe atunci cind va deschide Cutia Pandorei. Postarile de la 8 martie, cind oferea trandafiri Emiliei Arcan, ajunsa din nimic mare senator, ne ofera multe indicii despre viitor.

 5. valisor 17 mai, 2019 at 09:08 Răspunde

  Viața noastră s-a transformat în ciolanul de ros al derbedeilor. Așa se face să să întâmple atunci când îi lăsăm pe cei cu număr subunitar de neuroni în cap să mandateze derbedei.
  N-am votat, nu avem ce comenta! Eu am votat și d-aia mă dau cocoș și mă laud, de-atâta doar că am votat găini îmi pare, dar doar îmi pare și mă revolt degeaba împotriva lor, că și găinile pot face treabă bună dacă reducem în poiată numărul de dihori cu șosete otrăvitoare. Chiar și cu o brumă de artimetică în cap e la mintea cocoșului că putem să ne facem viața VIAȚĂ doar prin prezență masivă la urne, chiar ș-așa cum, cu toată ignoranța de toată jena, de până acuma, am reușit prin nevot să construim veceu în loc de clasă politică. Nu mă mai întind, că deja e ceasul doișpiși. De aia zic,
  MOLDOVENE, HAI LA VOT!

 6. Liviu Rusu 17 mai, 2019 at 09:30 Răspunde

  Domnule Emi, din ,, notițe” nu reiese decât că știe când (***), știe de toate relațiile de rudenie din I.P.J. Neamț (***) și mai știe de matrapazlâcurile lui Pinalty.Cat despre Cutia Pandorei, când o va deschide, daca nu asculta sfaturile Ciorditoarei Cleptomane, riscă să pățească ce a pățit Șoric.

 7. Emi 17 mai, 2019 at 14:53 Răspunde

  Ce credeti dle Rusu ca se va intimpla cu rudele si cumetrii pe care i-a numit pe criterii de performanta nenea Paul? Bineinteles dupa plecare lui la pensie. Vor ramane pentru moment pe mana sefilor numiti de soseta Arsene. Si sa vezi surpriza. Bine nu le va fi, pentru ca asa se intimpla cind se schimba stapinul. Nu stiu daca sinteti in tema cu situatia din Primaria Dobreni, transformata incepind din iunie 2016 intr-un SRL personal de catre primarita Cretu. Intreg portofoliul de angajati ai statului, pe care l-a preluat odata instalata in functia de primar, a trecut prin momente mizerabile, datorita comportamentului abuziv, pe linga lege si dictatorial al primaritei. Cine a refuzat sa comita infractiuni fortat si la indemnul ei, a indurat cit a putut, fiind obligat in final sa plece. Asa vor pati rudele si cumetrii lui nenea Paul. Fie vor trece de partea stapinului nou(conditionati de bagajul de “informatii” pe care-l detin), fie vor alege alte destinatii care sa le asigure confortul. Soarta lor va depinde de prietenul si cumatrul lor. Depinde de notitele pe care le are si cum le va folosi. Macar de l-ar ajuta in primul rind pe el. Scapa cine poate. “Mila mi-e de tine, dar mai mila mi-e de mine.” Nu cred ca va mai asculta mult timp de sfaturile Ciorditoarei Cleptomane. Soric a patit-o pentru ca a dormit in casa lui Mararu, a plins in uniforma si in public si a mintit ca nu stia a cui este casa in care statea. Si mai sint si alte motive de ordin tehnic, dar nu pot fi comentate in spatiul public.

 8. Nastratin Hogea 17 mai, 2019 at 17:19 Răspunde

  Doamne ce de oameni dastepti pe aici ce mai parerologi desavarsiti cu doctorate manglite si cu sperante desarte de cadere a poprului pesedeu doar se vor intoarce la bontoane.Slaba speranta controalele nesfarsite cica arata in ce hal a fost condusa melitia de doctori i ultimii opt anii, pardon era sa spui sectia de ortopedie de dottorii de la spitalul de nebuni jud neamt. Dottorii cica sunt cumetri intre ei melitie si hotopedie spun gurile rele si preacascate si au papat la cas impreuna de mama mama………..

 9. Liviu Rusu 17 mai, 2019 at 20:48 Răspunde

  Și parcă numai cas.Cumatru lu’ finu’ și văru’ lu’ cumatru’ și finu’ lu’ văru’ și tot neamul lor.Bine ar fi sa se duca toți și să lase locul unor oameni care vor să facă treabă în sistemul ăsta.Ca sunt destui care sunt in stare dar nu au loc de ,, căpușe”.Nu contează că sunt de la Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz sau Roman(de la Roznov nu se pune că ăla nu e oraș și oricum nu are valori în sistem-nonvalori, da).Și până acum este verificat se pare că Tg.Neamt a dat valori.Din aia de-a lui Creangă, dar valori.

 10. Liviu Rusu 17 mai, 2019 at 21:07 Răspunde

  Domnu’ Nastratin, dreptate ai!Cum nu ne ganditaram!Dr.Bucataru-nasu’ lu’ finu'( fost adjunct IPJ, ce mare notă luă la examen-3,7).Dr.Ciuchilan(al de împachetează morții-Doamne ferește) cumatru’lu’ nasu’ lu’finu'(incurca-i drace!) cu șefu’ IPJ.Mama ei di potriveală cum ar zice Creangă (Ciorditoarea Cleptomană din Dobreni).Ssst!Nu spuneți la niminea!Vini 12 iunie, zi mare in călindar!Zi di soi cu porci aleși pe sprânceană pentru ziua asta (că nu-i prima dată) de unu’ di pi la Roznov (na că-i bun și targu ista la ceva), unu’ cu marmură ținut în schinare di safu’ di melitie di acolo.Comuna făcută oraș, da di soi!Buni safi, n-am ce zice!

  • Emi 18 mai, 2019 at 01:07 Răspunde

   Asa este dle Liviu Rusu. Vine 12 iunie, zi mare in calendar, cu mare adunatura. Toti unul si unul alesi pe sprinceana, invitati sus pe la Colibele Haiducilor. Mai acum un an de zile era parcarea plina de vip-uri, asteptau personajul principal(care nu stia ce i se pregatise) chipurile. (***)(Dobreni) era si ea prezenta, venise sa daruiasca. Ce, nu stim. Spre dimineata pe la ora 3, iataca sa vezi cine s-a prezentat la petrecere? Popa Valer, cumatru cu nenea Paul si prieten la catarama cu Vasilica Cretu. Doar i-a fost (***) la alegerile locale 2016, Primaria Dobreni. Si pe care l-a rasplatit cu 20000 euro(actiunea “Basculanta 2016”) si inca 12000 lei, bani luati fara chibzuinta, mila si bun simt din bugetul firav al comunei Dobreni. Iar la Roznov, treaba se traduce nas-fin, adica l-a cununat pe sarbatorit. Sa mai continuam? Intr-un alt episod, cel cu taiatul porcului acum doi ani. Ce mai patanie, dar v-o spun mai incolo, eu cind am ascultat-o, am crezut ca s-a intors timpul in lumea lui Creanga. Ce face bautura din om? Sa vedem unde-or petrece anul acesta si ce fete imparatesti s-or prezenta la strigare. Daca Emilia Arcan n-o mai asculta pe (***) din Dobreni?

 11. Liviu Rusu 17 mai, 2019 at 21:17 Răspunde

  Cat privește șoseta, duca-se cu domnu’!Sunt atâția alții mai buni.Nu contează că sunt galbeni, roșii, verzi, albaștrii.Treaba să facă!Până acu’ niciunu’ n-a făcut nimic.Ba da! Cumetrii!

 12. Liviu Rusu 18 mai, 2019 at 09:12 Răspunde

  Tocmai de aceea zic: Duca-se toți!La pensie, la pușcărie, fiecare unde le e locul.Sa lase pe cei care vor să facă treabă în IPJ indiferent de unde sunt.A cam ajuns ,, caracatița” asta de cumetrii și numiri pe interese.

 13. Nastratin Hogea 18 mai, 2019 at 16:49 Răspunde

  Draga Aiurica nu stiam ca iti plac dottorii de 1 leu ruginit cu doctorate penalo-jegoase dar de gustibus non disputandum. Cat despre Tg.Neamt nu cred ca stii unde vine pe harta, dar dottorii tai stiu ca au crapat in ei pe acolo de mama mama, iar acum le pute cand au vazut nota de plata…….

 14. Liviu Rusu 19 mai, 2019 at 11:57 Răspunde

  Aiurica!!! Ești cumva din Piatra-Neamț?Vreo cumătră, vreo fină, ceva?Îți ,,pute” Tg.Neamt?Ion Creangă, Sadoveanu, etc. de acolo vin.Nu zic, și Piatra Neamț are valori, dar la nivel de IPJ …Tg Neamț e baza

 15. Emi 19 mai, 2019 at 23:37 Răspunde

  Povestirile lui Ion Creanga si nuvelele lui Mihail Sadoveanu ne-au bucurat copilaria multora dintre noi. Tineretul de acum, in mare parte este rupt de realitatile, din pacate crude, ale vietii de acum . Sa fie oare din cauza de trecere la literatura universala? Urmasii nostri trebuie sa-si cunoasca tara si valorile trecutului, sa invete a se exprima corect in limba romana. Si dupa aceea mai vedem cum sta treaba cu literatura straina. Multi dintre semenii nostri stiu a vorbi una sau mai multe limbi straine, dar daca le soliciti sa rosteasca liber citeva fraze in limba romana sau sa redacteze in scris un document, este jale ce greseli de exprimare si ortografie pot sa “comita”. Dar ne laudam cu literatura universala…

 16. Nastratin Hogea 20 mai, 2019 at 06:38 Răspunde

  Domnul Aiurica (***) esti sigur vreun frustat cu doctorat la cacademia lui Oprea, pai ce legatura are Creanga cu partidul comunist. Pune naibii mana pe carte si nu silabisi din tabloide si alte facaturi care iti salta cunostintele pana la genunchiul broastei. Si apropo mai (***) nu sunt politist dar mi-ar fi placut sa fiu, sigur iti ajungeam sef…………..

 17. Liviu Rusu 20 mai, 2019 at 07:12 Răspunde

  No comment Aiurica!Ne ierți că ți-am jignit inteligenta și gradul de cultură (le ai oare?).Hastag(#).Cu așa o persoană cultă nu ne putem pune.Nu ne putem ridica la nivelul tau, așa că ne retragem.De aia am ajuns unde am ajuns.Din cauza literaturii universale

 18. Liviu Rusu 20 mai, 2019 at 07:28 Răspunde

  De aceea a ajuns Poliția unde a ajuns.Din cauza literaturii universale.Aiurica, citește articolul din Atacul.ro din data de 28 septembrie 2016.Acolo vei vedea că ai dreptate .Așa că…Hai să-i dăm la gunoi pe Creangă și Sadoveanu.Cei din acel articol sunt marile valori.

 19. Liviu Rusu 20 mai, 2019 at 15:51 Răspunde

  Mai, Aiurica, mai!Știi tu că e mosnegaraie pe aici!Mai sa fie că multe mai știi tu!Daca tot e mosnegaraie aici, știi să te abdatezi la cerințele literaturii universale?Că la Creangă și Sadoveanu, nu știi sigur.Era o rugăminte sa citești un articol scris tot la această publicație ca să vezi adevăratele valori ale IPJ.Te deranjează cumva?Ești și tu una din acele valori?

 20. Aiurica 21 mai, 2019 at 05:22 Răspunde

  Mda… Am citit.Politistii ar trebui sa stie sa scrie, dar unii n-au trecut de Creanga si Sadoveanu, lecturile obligatorii din scoala generala.

 21. Liviu Rusu 21 mai, 2019 at 08:42 Răspunde

  Aiurica, daca ai citit, ai văzut valorile din IPJ la nivel de șefi.Ceva comentarii pe tema asta?Sau astea sunt din cauza literaturii universale.

 22. Liviu Rusu 21 mai, 2019 at 08:49 Răspunde

  Daca un sef de politie scrie așa, ce pretenții sa mai avem de la restul?Îmi închipui cum citește.Ce Creangă, Sadoveanu sau literatura universala? Pentru ăsta cred că și Abecedarul e greu de citit

 23. Liviu Rusu 21 mai, 2019 at 08:56 Răspunde

  Astea sunt valorile promovate pe relații de cumetrii și interese la IPJ. Neamț.Rusinos și dezgustător.Si asta doar pentru că ar fi rudă cu vreun șef de pe la pădure.Sa nu intram in amănunte.

 24. Alina 21 mai, 2019 at 12:26 Răspunde

  Astazi, cu atit mai mult nu au timp macar de Abecedar. Cred ca s-au adunat cu mic cu mare, sa-i transmita urari(a se citi osanale) sefului cel mare, nenea Paul, ca doar isi serbeaza cel de-al doilea nume. Fruntea la urari ar putea primarita Cretu de la Dobreni. De, dosarul in care este implicata zace la sertar din august anul trecut. Cum sa citeasca cineva paginile din dosar, cind probabil abia invata alfabetul?

 25. Liviu Rusu 21 mai, 2019 at 22:15 Răspunde

  Astăzi, pe 12 iunie, osanale peste osanale.Problema e cum se vor ,,abdata” la literatura universala.Daca nu o fac bine, se vor ridica unul ,,ampotriva” celuilalt și ,,ampacarea” va fi grea – conform unui ,,mare șef” de melitie de la Roznov.Traiasca limba română!!! Mama ei de limba (pe unde s-o băga de nu e cunoscută)!

 26. Alina 21 mai, 2019 at 23:48 Răspunde

  Nu stiu si nu intuiesc ce se va intimpla dupa europarlamentare. Nu merita sa ne framintam mintea prea mult. Belele vor incepe in timpul campaniei prezindentiale din toamna lui 2019 si vor atinge punctul culminant dupa anuntarea cistigatorului, indiferent care va fi acela. Abia atunci se vor incaiera taberele. Ceasul ticaie pentru multe vip-uri penale. Cred ca va iesi din sertarul IPJ Neamt si dosarul achizitiilor cu “ciubote rosii” de la Primaria Dobreni si va fi completat cu celelalte probleme. Fostul consilier de achizitii abia asteapta semnalul celui care instrumenteaza smecheriile din vara anului 2017, girate exclusiv de primarita Cretu Vasilica. O buna perioada de timp, primarita s-a bucurat de protectia lui Paul Tablan, dar acum acesta se pregateste pentru o alta etapa din viata. Linistea pensiei. Insa, vor ramine prin sertare “umbre” ale trecutului. Cei care vor prelua “arhivele” vor trebui sa faca dreptate si in cazul Dobreni.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.