Mitingul PSD de la Iași golește primăriile de funcționari. Aceștia vor fi plătiți ca pentru o zi de muncă

5
201

Primarii PSD din județul Neamț au primit ordin de la partid să asigure fiecare prezența a 100 de persoane la mitingul de mâine, ce va avea loc la Iași și la care va participa și liderul Liviu Dragnea. Calculele ar arăta că numai judetul Neamț ar trimite la Iași câteva mii de persoane (target-ul a fost stabilit la 10.000 de persoane) pentru a aclama conducerea centrală a PSD. Este evident că cine va mișca în front și nu va asigura cei 100 de participanți la mitingul PSD va avea probleme cu șefii pe linie politică. De câteva zile, agitația este maximă în primăriile conduse de către social democrați, aceștia căutând soluții pentru a găsi cei mai buni oameni care să reprezinte cu cinste PSD-ul la Iași. Angajații din primării sunt primii vizați și, fie că vor sau nu, mâine vor merge să-l aplaude pe Dragnea. 

„Fiecare primar PSD trebuie să asigure oameni pentru două autocare, care vor merge la Iași. Normal că vor merge și angajații din primării. Nu știu cine va avea curaj să refuze, dacă i se va cere să meargă”, ne-au declarat, sub semnul anonimatului, surse din PSD. 

De altfel, primarii se bazează pe angajații din primării care, fie că vor sau nu, se vor conforma și vor merge la Iași. Datele noastre arată că cei care vor merge la miting nu-și vor lua liber, urmând să fie plătiți normal, ca pentru o zi de muncă. Așa că unora chiar le convine să piardă o zi prin Iasi și să fie plătiți pentru asta. Că primarii PSD din Neamț trebuie să asigure, fiecare, 100 de persoane pentru mitingul de mâine a confirmat și primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, pentru publicația republica.ro

Un medic de la Spitalul Bisericani a trimis un mesaj jurnaliștilor site-ului menționat și a reclamat faptul că primarul Rotaru a cerut ca 40 de angajați ai unității medicale să meargă la miting.

„Sunt medic și mă deranjează nedreptatea. Nu sunt membru de partid (al niciunuia), deci nu fac jocurile nimănui”. E revolta unui intelectual pe care un primar și un director de spital încearcă să-l transforme într-un număr dintre cele 40.000 de capete promise liderului suprem. Oamenii sunt aduși cu forța la mitingul „Revanșa Roșie” de la Iași, din 9 mai. Aceasta este strategia multor lideri din Moldova care apasă pe pedala forței. Unii dintre angajații Spitalului din Bisericani s-au revoltat. Ieri dimineață, managerul instituției din județul Neamț le-a comunicat angajaților că 40 dintre ei trebuie să susțină PSD la Iași. Luni dimineață, a fost trimisă o angajată a spitalului de către manager, ca reprezentant al primarului, să transmită în diferitele structuri din spital că 40 de oameni să se prezinte la mitingul de pe 9 mai al PSD, ceea ce mi s-a părut revoltător mai ales că oamenii se simt intimidați. Foarte mulți dintre angajații din spital sunt aici pe pilele sau cunoștințele primarului, și atunci oamenilor le este frică să vorbească și mi se pare că nu e ok acest lucru”, le-a declarat medicul celor de la republica.ro.

Contactat de jurnaliști, primarul Rotaru nu a negat, chiar a recunoscut cu seninătate că a ales vreo 15 persoane serioase de la spital ca să meargă la Iași.

„Am spus că acele persoane care doresc și simpatizează PSD-ul să vină cu mare plăcere că îi așteptăm. De la spital au fost 30 și am ales vreo 15 pe care îi știu mai serioși și sunt liberi în ziua respectivă să meargă la Iași. În total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni. Am ales oameni mai serioși care nu sunt bețivi, nu beau rachiu că dacă vine un reporter și îl întreabă ceva să știe să lege două vorbe. Păi ce credeți că PNL face altfel? Că la ei vin oamenii de plăcere?! Tot așa e politica, doamnă…”, a declarat Rotaru.

Daniel MURARU

Articolul publicat de republica.ro poate fi citit aici: https://republica.ro/exclusiv-abuzul-si-autobuzul-cum-ii-ia-psd-cu-arcanul-pe-medici-de-la-capul-bolnavilor-ca-sa-l-aplaude?fbclid=IwAR04G0O0FRCZjAuBSU4hB0yl6XdxQbO79gNEH98CBnNE7SOlr6xtWTei9HQ

5 comments

 1. valisor 8 mai, 2019 at 16:13 Răspunde

  Îmi fac niște griji și poate că nu ar trebui. Îmi mi-e că vor avea opoziție toți acești zomboizați și anume cam câtă frunză câtă iarbă de moldoveni furioși cu cuțit ajuns la os. Mă prinde milă de pufuleți, de întreloki și de jandarmi, la sumbrul scenariu care mă bântuie și tare aș vrea să-i știu mitingiuind singuri, ei între ei, cu bere și cu mititei, doar făcându-se de cacao ca de fiecare dată pașnică, dar nu știu… zău așa! că lui Dragnea chiar nu-i pasă și și-o-mpinge prea departe de-atâta cât țara asta nu e pentru el și patrie.

 2. Alina 8 mai, 2019 at 18:34 Răspunde

  In ceea ce-l priveste pe primarul Ion Rotaru, macar se cunoaste ceva in comuna Alexandru cel Bun, in timpul mandatelor domniei sale. Spitalul Bisericani a primit o noua fata, atit exterioara cit si din punct de vedere al dotarilor. Drumurile principale si ulitele/ulicioarele de prin toate colturile comunei au fost asfaltate, baza de agrement este functionala(in comparatie cu Strandul Municipal Piatra Neamt, unde clienti sint cainii maidanezi si nu putini). Ar mai destule de facut si de acum incolo in comuna, dar se vede ceva bun facut in prezent. Spre deosebire de primarul orasului Bicaz, pe care nu l-a interesat in cele doua mandate absolut deloc soarta urbei si a localnicilor. Orasul arata mai rau ca niciodata. Nu a existat nicicum interes pentru atragerea de fonduri pentru anveloparea blocurilor, macar a celor care gazduiesc la parter obiective precum Biblioteca Orasenesca Bicaz. Blocul in cauza se afla in spatele Primariei Bicaz, peste apa, si fatada acestuia arata ca dupa razboi, ca sa nu mai spunem ca se desprind periodic bucati de tencuiala si de lemn, care pun in pericol viata trecatorilor prin zona. Acest primar nu a venit macar cu o propunere viabila, fie si in coplata cu locatarii care sint proprietari de imobile in blocul cu pricina. Bine ca au bani de mitinguri si alte balacareli de-a lor. Viziteaza cartierele Bicazului, impreuna cu echipa de consilieri(majoritatea pensionari si fara pregatiri “alese”), doar inaintea diverselor campanii si alegeri. Dupa ce se incheie aceste evenimente, nu-i mai vezi la ochi, se ascund ca sobolanii. Cam asa stau lucrurile in urbea Bicazului, gestionata de duetul PSD-ALDE, o apa si un pamint.

  • florentina 10 mai, 2019 at 22:17 Răspunde

   Alino, se cunoaste un kkt. Se cunoaste ca a infundat primaria, societatea aia faliment si spitalu cu toti (***) lui. Se mai cunoaste o panarama de AQUA Cur colorata a la Rotaru, si asta falimentara si o canalizare NEFUNCTIONAla . E un (***)

 3. vasile 10 mai, 2019 at 22:12 Răspunde

  Adica un (***) ca Roptaru pretinde medicilor de la Bisericani sa mearga la miting. Dar nu orice medic, numai unul care “stie lega doua vorbe” Voi intelegeti ce spune (***) asta? Si … ce sa vezi? A legat el doua vorbe la Iasi facandu-ne pe toti de rasul lumii. (***)!

 4. Nicu Gherman 12 mai, 2019 at 20:56 Răspunde

  Ce sa zic, Rotaru a fost si este o tufa care se crede stapan. Intotdeauna el stie de toate. O tufa care stie de toate si te scuipa cand vorbeste.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.