Ce au stabilit proprietarii și reprezentanții investitorului în cazul proiectului „Ansamblu rezidențial” din Precista

4
287

Reprezentanții proprietarilor, nemulțumiți de intenția unui investitor de a ridica un ansamblu rezidențial cu regim de înălțime P+8, în cartierul Precista, în zona Bisericii Lipovenești din Piatra Neamt, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Primăriei Piatra Neamț, ai DSP-ului, dar și ai investitorului. Din partea primăriei, care a găzduit întâlnirea, a participat viceprimarul Bogdan Gavrilescu. De asemeanea, au mai fost patru reprezentanți ai proprietarilor și un reprezentant al investitorului. Discuțiile au avut la bază obiecțiunile ridicate de proprietari față de regimul de înăltime a construcției, blocul cu 8 etaje afectându-le serios, spun ei, apartamentele care nu ar mai beneficia de lumina soarelui. O altă nemlulțumire a fost legată de parcarea ansamblului, care s-ar afla prea aproape de blocul F37. La obiecțiunile proprietarilor a răspuns, din timp, arhitectul care a elaborat proiectul, iar astăzi reprezentanții celor două tabere s-au așezat la masa negocierilor. Au discutat mai bine de trei ore, timp în care fiecare și-a expus punctul de vedere. La final, la sugestia viceprimarului Gavrilescu, dar și a directorului DSP, atât reprezentanții proprietarilor, cât și cei ai investitorului au căzut de acord că proiectul trebuie rediscutat. „Lucrurile au decurs bine, iar persoana care a reprezentat investitorul a fost de bun simț și a înțeles că proiectul trebuie schimbat. Un bloc cu 8 etaje ne-ar afecta foarte mult, în special pe cei care au apartamente la parter și etajul I. A rămas să ne mai întâlnim și să picăm de acord pe o variantă de proiect care să convină și unora și altora”, ne-a declarat unul dintre reprezentanții proprietarilor.

Viceprimarul Gavrilescu este convins că cele două părți vor ajunge la o înțelegere. „Am văzut care este părerea lor în această problemă, drept pentru care le-am sugerat să colaboreze și să găsească o variantă care să mulțumească pe toată lumea. Deranjul era cu regimul de înălțime, dar și cu amplasarea unei parcări. Din ce am simțit, cred că se vor înțelege, vor găsi soluții. Cel mai probabil, vor merge pe varianta unui regim de înălțime P+4 și vor regândi parcarea. Important este să fie găsită varianta cea mai bună”, a declarat viceprimarul Gavrilescu.

În viitorul apropiat, reprezentanții proprietarilor se vor întâlni cu investitorul și vor căuta împreună cea mai bună variantă de proiect. „Mesajul nostru a fost clar: nu vrem bloc cu 8 etaje atât de aproape de apartamentele noastre și nici parcare la câțiva metri de bloc. Pare că au înțeles și ei (investitorii). Nu ne opunem dezvoltării orașului, chiar ne dorim acest lucru, însă trebuie, pentru că așa este normal, ca toată lumea să fie mulțumită”, a conchis unul dintre reprezentanții proprietarilor.

Obiecțiunile cu privire la intenția de elaborare a PUZ-ului (plan urbanistic zonal) și a RLU-ului (regulament local de urbanism) aferent „Construirii ansamblului rezidențial” au fost formulate de proprietarii apartamentelor din blocul L4, de pe strada Burebista, și de cei din blocul F31, de pe strada Titu Maiorescu. Oamenii au acuzat că proiectul, ce ar urma să fie pus în practică de firma Bico Industries pe două parcele de teren, una ce aparține firmei Braldini, iar cealaltă lui Vasile Asofronie și Jeniței Panaite, le-ar crea disconfort, mai ales din cauza faptului că vor fi văduviți de lumina soarelui.

Daniel MURARU

Citeste si:

Încrengăturile din spatele proiectului „Ansamblu rezidențial” din Precista. Offshore-ul, reprezentat o perioadă de Vasile Asandei, șeful ADRNE

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

 1. Mihai 7 februarie, 2019 at 17:57 Răspunde

  S-ar fi întâmplat ca la blocul din Precista, cel cu 7 sau 8 etaje. Sau ca la “casa cu 3 etaje” de vis a vis de fosta școală 27.

 2. FLORIN 8 februarie, 2019 at 19:45 Răspunde

  Sa va duceti in Darmanesti unde (***) au ridicat o casa tiganeasca care e rupta de arhitectura zonei in fata blocului K7 care ajunge pina la etajul 5.

  O bataie de joc.

  In ciuda petitiei si protestelor locatarilor din acel bloc primaria coruptilor condusa de Chitic a dat autorizatie de constructie.

  Acest primar aflat in solda (***) a sfidat 100 de cetateni din blocul K7 batindu-si joc de ei.

  Acest abuz din partea unor functionari corupti din primarie se vede ca nu este sanctionat de nici o institutie din cele platite degeaba gen DNA/PARCHET/IPJ care se ascund prin birouri sau ii acopera pe cei care fura.

  Jalnic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.