Accesul refăcut către Schitul Doamna, costuri de peste 80.000 de euro

3
117

Viceprimarul orașului Piatra Neamț, Gavril Gavrilescu, anunța, în urmă cu câteva zile, finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Nucului, care asigură accesul către Schitul Doamna din Piatra Neamț. Ce a uitat vicele să precizeze este valoarea acestor lucrări finanțate din bugetul municipalității. Vorbim de 380.800 lei (82.962 euro la cursul BNR din septembrie 2017), cu TVA inclus, bani care au fost folosiți pentru betonarea a 110 metri de drum și construirea a 60 metri liniari de zid de sprijin. De asemenea, Gavrilescu a omis să menționeze și firma care a realizat lucrările, respectiv Termo Plus SRL Turturești (Girov), o societate abonată la contractele cu primăria. Nu spunem că lucrarea a costat mult sau puțin, însă considerăm că este bine ca șefii din primărie să ofere informații complete pietrenilor. Lucrarea a fost atribuită prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la mijloc fiind vorba de o achiziție directă. Procedura a avut loc anul trecut, în septembrie, iar lucrările au fost finalizate în vara acestui an.

Interesant este că toate cele 14 contracte ale Termo Plus SRL de pe SEAP, în intervalul octombrie 2016-martie 2018, au fost încheiate cu Primăria Piatra Neamț, ceea ce înseamnă că firma este un partener de nădejde al municipalității.

Așa cum lesne se poate observa, colaborarea firmei din Turturești cu Primăria Piatra Neamț a debutat după alegerile locale din vara anului 2016, când Dragoș Chitic a devenit primar cu acte în regulă. 

Daniel MURARU

3 comments

 1. FLORIN 10 septembrie, 2018 at 22:05 Răspunde

  Asa se fura banii la primaria Neamt de catre (***) Gavrilescu si clica lui transpartinica.

  In secolul XX noi nu avem drumuri asfaltate/betonate/reparate in zone rezidentiale din Piatra Neamt unde stau mii de oameni care platesc taxe si impozite iar acesti nenorociti isi fac campanie electorala betonind drumuri spre minastiri…de parca clica de mafioti din BOR neplatitori de impozite… nu ar avea bani sa-si faca singuri drumuri…

  Atit te duce capu Gavrilescule…ce sa faci si tu…cine naiba sa te voteze in Piatra Neamt?Schema clasica cu bisericile,minastirile..poate,poate te voteaza vreun pupator de ciolane analfabet.

  Asta se intimpla cind la conducerea acestui oras de 20 de ani sunt numai hoti si delapidatori.

  De aia nu facem nici un progres.

  Jumatate din bugetul acestui oras/judet este furat cu lucrari ca asta,podul de la Preluca,etc.

  Toti de la Parchet/DNA/IPJ trebuie dati afara.

 2. Andrei 11 septembrie, 2018 at 07:23 Răspunde

  Normal că se pun bine cu popii, doar au avut de unde învăța! Arsene este un exemplu bun! Doar n-ati fi crezut că Chitic e vreun sfînt!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.