Jurista Primăriei Roman, victima unei tentative de înșelăciune. Se plânge pe Facebook, dar nu anunță Poliția

7
843

Roxana Georgiana Apetrei (FOTO), jurist la Primăria Roman, a fost victima unei infracțiuni de tentativă de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal, fiind la un pas să rămână fără telefonul mobil pe care voia să-l vândă. Tânăra, care a trecut printr-o experiență deloc plăcută, a povestit pățania sa pe Facebook, însă refuză să facă plângere la Poliție. Cum victima este o persoană care cunoaște legile, prin prisma meseriei sale, comportamentul său este unul care în niciun caz nu face cinste unui jurist, cu atât mai mult unui angajat al primăriei. Juristul ar trebui să fie un exemplu pentru comunitate, iar în cazul în care este victima unei infracțiuni trebuie să arate cetățenilor că cea mai bună decizie este cea de a anunța Poliția. Georgiana Apetrei, absolventă de Drept, considera că nu merită să-i anunțe pe oamenii legii, pe motiv „că nu are rost” și că nu se complică.

Tentativa de înșelăciune a avut loc, după spusele juristei, în zona bibliotecii, în apropierea farmaciei nr. 32, mai exact pe străduța dintre bibliotecă și farmacie. Georgiana Apetrei s-a întâlnit cu un individ care o sunase, spunându-i că este interesat să-i cumpere telefonul pentru care postase anunț pe internet. Ajunsă la locul indicat de infractor, tânăra juristă a fost la un pas să fie înșelată prin metoda „Șmen”. Infractorul numără banii, după care îi dă victimei să-i numere și ea. După aceasta, escrocul mai cere să numere banii o dată, moment în care înlocuiește mai multe bancnote cu bucăți de hârtie. În ultimul moment, jurista și-a dat seama că a fost victima unei țepe, a intervenit și a reușit să-și recupereze telefonul pentru care primise nici 10% din valoarea lui.

Postarea Georgianei Apetrei de azi dimineață, de pe Facebook:

„Buna dimineata!!! Postez „intamplarea” mea pentru a preveni alti romascani sa nu treaca prin experienta prin care am trecut eu!!! Aseara am fost sunata de un „baiat” in legatura cu un anunt de al meu de pe olx. Mi s-a spus ca vrea sa cumpere acel obiect si daca ne putem vedea in fata la biblioteca deoarece el nu cunoaste Romanul foarte bine. Am ajuns la biblioteca, i am aratat „obiectul”, mi-a spus ca el nu stie foarte bine sa umble cu el si a intrebat deodata un baiat de la 5 metri distanta daca nu cumva stie el sa umble. Acel individ (fiind prietenul lui) a zis ca nu stie foarte bine si eu imediat l-am inlaturat. Vazand ca nu il las pe acesta sa umble unde trebuie imediat a aparut a 3 persoana care ma intreaba daca am un foc si daca este aproape gara…atunci mi s-a parut suspect putin..Acesta vazand ca mi-am pus un mic semn de intrebare a scos repede banii si mi-a dat cu 200 lei in plus…apoi iar a luat banii sa ii numere, i-am numarat si eu….in fine…a facut in asa fel incat a luat obiectul si m-a lasat cu impresia ca mi-a dat toti banii pe el. Eu m-am dus in masina si deodata mi s-a parut suspect pentru ca l-am vazut ca fugea foarte tare…atunci m-am uitat la bani si vazusem ca nu mai am nici 10% din suma care trebuia. Imediat am pornit masina si m-am dus sa il caut pentru ca vazusem in ce directie a luat-o (pe langa farmacia 32. pe straduta aia dintre biblioteca si farmacie). Cand am ajuns in spatele bibliotecii pe strada am vazut ca de pe straduta aia mica iese un audi negru cu numere de TM si imediat l-am blocatcu masina mea. Vazand ca l-am blocat a incercat sa iasa cu masina pe spatiul verde dar si eu imediat l-am taiat calea si nu l-am lasat. Vazand ca nu are cum sa iasa a venit incet cu obiectul meu la mine si mi-a spus sa ii dau banii ca sa imi dea ce este al meu. Mi-a dat ceea ce imi apartinea dar atunci fiind pe graba, neavand telefon sa sun la politie si nici starea necesara ca sa imi dau seama sa fac o poza la masina am plecat acasa si nu am mai rezolvat nimic, Sansa mea a fost ca am reactionat imediat si am avut curajul sa ii infrunt, daca nu…va dati seama voi!!! Aveti grija ca e posibil sa vina din alte orase, avand masina cu numere de TM, va cauta pe OLX, LA JUMATE .RO, etc si apoi va treziti ca nu mai ramaneti cu nimic!!! Nu sunt genul sa postez si sa povestesc in mediul online dar cred ca va pot deschide ochii in cazul in care o sa primiti un telefon in legatura cu anuntul dumnevoastra!

Bineînțeles că nimeni nu pune la îndoială cele pățite de către Apetrei și e lăudabil gestul ei de a-i pune în temă pe romașcani, însă surprinde refuzul ei de a anunța Poliția națională sau locală. I-am sugerat victimei să anunțe Poliția, pentru că infractorii pot fi identificați de pe imaginile camerelor de supraveghere din zona respectivă. Să nu uităm că fapta a avut loc într-o zonă centrală a orașului. Răspunsul angajatei Primăriei Roman a fost unul năucitor:

„Hmmm…nu mă complic…nu are rost! Dacă aveam o poză ceva, eu personal, poate da!”

Lăsând la o parte refuzul domnișoarei juriste de a anunța autoritatile, așa cum spuneam, infractorii ar putea fi identificați și prinși înainte de a înșela alte persoane, ne gândim că polițiștii romașcani sunt au aflat deja de cele întâmplate. Dacă nu au auzit, se pot sesiza din atacul.ro. De aici lucrurile sunt simple, în sensul că trebuie să caute camerele video din zona cu pricina și să încerce să-i identifice pe infractori sau mașina lor din imaginile înregistrate. Dacă tot vorbim de Poliția Română ce funcționează sub sloganul „Siguranță și Încredere”, ar trebui ca polițiștii romașcani să se grăbească. Nu de alta, dar poate imaginile înregistrate vor fi șterse până se hotărăsc ei ce ar trebui să facă.

În ceea ce privește comportamentul juristei Primăriei Roman este clar că acesta nu trebuie luat drept exemplu. Este bine că a povestit ce i s-a întâmplat, pentru ca alții să se ferească, însă este foarte rău că nu a sesizat Poliția. Că avem sau nu încredere în Poliție este indicat să reclamăm ceea ce ni se întâmplă, pentru că, în primul rând, ne facem datoria de buni cetățeni. 

(Sursa Foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Filip P 29 august, 2018 at 21:57 Răspunde

    Asta da! Decat sa tot citim si sa-l vedem pe chioru ala cu telefonu cat valiza printe cofraje la preluca cum sa uita dupa cosasi, mai fain cu domnita si baietii

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.