Ce are de ascuns primarul Chitic în afacerea „Tun imobiliar de 3,8 milioane de euro”?

8
224

Primarul orașului Piatra Neamț, Dragoș Chtic (FOTO), refuză dialogul cu publicația atacul.ro. Deși nu și-a justificat această poziție, Dragoș Chitic refuză să răspundă la întrebările pe care i le-am adresat. Ne referim la acele întrebări trimise în urmă cu 15 zile și care vizează o afacere din care municipalitatea pietreană, adică locuitorii acestui oraș, au pierdut 3,8 milioane de euro. Ce-i drept, afacerea este mai veche, însă o anchetă serioasă ar putea să scoată la iveală inclusiv aspecte cu iz penal. Atacul.ro a dezvăluit cum societatea Publiserv SA, unde acționar unic este Consiliul Local Piatra Neamț, a vândut, în noiembrie 2006, un teren societății Tehnoprod SRL Piatra Neamț, controlată de Mihai Apopii, cu nici 300.000 de euro. După 11 luni, soții Apopii vindeau terenul, 27.476 mp, situat lângă Sala Polivalentă din Piatra Neamț, cu suma de 4,1 milioane de euro, profitul obținut fiind de 3,8 milioane de euro. Este evident că afacerea, păguboasă pentru primărie, nu putea să fie perfectată fără contribuția mai multor factori de decizie de la acea vreme. Și firma care a cumpărat terenul de la Apopii, cu sediul social în Prahova, dar și acționarii ei dintr-un paradis fiscal merită o analiză serioasă, mai ales că investiții similare au fost făcute în mai multe locuri din țară. Mihai Apopii (FOTO), acționar și administrator la Tehnoprod SRL Piatra Neamț, ne-a declarat că, din punctul său de vedere, afacerea fost corectă, firma sa cumpărând terenul în urma unei licitații organizată de Publiserv SA și anunțată în cotidianul Vestea, care la acea vreme era organul de presă al portocaliilor.

 A fost sau nu implicat Dragoș Chitic în această afacere?

În momentul în care Publiserv SA a vândut terenul în suprafață de 2,7 hectare, Dragoș Chitic avea funcția de director comercial la Tehnoprod SRL, firma cumpărătoare. Așa cum se vede din CV-ul publicat pe site-ul Primăriei Piatra Neamț, Dragoș Chitic a fost director comercial la Tehnoprod în perioada iulie 1998 – iunie 2008, când a intrat în politică, fiind ales viceprimar la Piatra Neamț. Deci, în noiembrie 2006, Chitic era director comercial la Tehnoprod SRL.

În noiembrie 2007, când soții Apopii au vândut cele 2,7 hectare de teren firmei din Prahova, Chitic era director la Tehnoprod. Asta înseamnă că Dragoș Chitic era angajatul Tehnoprod și atunci când firma la care era director comercial a vândut acționarilor Apopii terenul pe care îl cumpărase de la Publiserv SA. Până să ajungă să fie vândut, în noiembrie 2007, cu 4,1 milioane de euro, terenul de 2,7 hectare a fost cumpărat cu aproximativ 280.000 de euro de la Publiserv SA. Ulterior, Tehnoprod a vândut terenul soților Apopii, iar cei din urmă l-au vândut, la rându-le, în noiembrie 2007, cu 4,1 milioane de euro firmei din Ploiești. Toate aceste tranzacții s-au făcut în perioada în care Dragoș Chitic era director comercial la Tehnporod SRL. Tocmai de aceea am considerat și considerăm că este foarte important de știut care a fost implicarea lui Dragoș Chitic, actualul primar al orașului Piatra Neamț, în această afacere. Mai ales că Dragoș Chitic este deja judecat în dosarul privind schimbul nelegal de terenuri, afacere desfășurată în 2010 între Primăria Piatra Neamț, pe care o reprezenta în calitate de viceprimar, și firma Tehnoprod SRL, unde lucrase mai bine de 10 ani. Astfel, i-am adresat primarului Dragoș Chitic, în data de 14 august, mai multe întrebări, pe care i le-am trimis atât prin sms, cât și pe whatsapp. Deși edilul de Piatra a văzut în aceeași zi întrebările pe care i le-am trimis, nu ne-a răspuns nici până astăzi, deși au trecut mai bine de două săptămâni.

Iată mesajul pe care i l-am trimis primarului Dragoș Chitic, care conține întrebările la care refuză să răspundă:

“Buna ziua, domnule primar! Intrucat m-ati blocat pe messenger, indraznesc sa va solicit, pe aceasta cale, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: 1. Ati fost vreodata administratorul firmei Tehnoprod SRL? Daca da, va rog sa-mi spuneti in ce perioada. 2. In CV-ul dumneavoastra precizati ca ati fost director comercial la societatea Tehnoprod SRL, in perioada 1998-2008. Va rog sa ne spuneti daca, in aceasta calitate de director comercial, semnatura d-stra apare pe contractul de vanzare cumparare incheiat de societatea Publiserv SA cu Tehnoprod SRL in noiembrie 2006, prin care firma CL Piatra Neamt a vandut 2,6 ha teren (langa Sala Polivalenta). De asemenea, va rugam sa ne spuneti daca semnatura dumneavoastra, cea in calitate de dir. comercial la Tehnoprod, apare pe cvc (incheiat intre Tehnoprod si sotii Apopii) privind terenul cumparat de firma (2,6 ha) de la Publiserv. Va multumim.“

Deși este evident că actual primar al orașului Piatra Neamț era angajatul Tehnoprod SRL în momentul în care firma a cumpărat și vândut terenul de 2,7 hectare de lângă Sala Polivalentă, nu înțelegem de ce edilul refuză dialogul pe marginea acestui subiect. Informațiile pe care i le-am solicitat ar putea limpezi foarte multe aspecte ale acestui tun imobiliar care i-a adus lui Mihai Apopii un profit de 3,8 milioane de euro. Vom reveni.

(Sursa Foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Tun imobiliar de 3,8 milioane de euro. Unde s-au dus banii pe care trebuia să-i câștige Primăria Piatra Neamț

8 comments

 1. Ionel 29 august, 2018 at 18:00 Răspunde

  Da’ ce-ar putea să spună? Da, eu sunt ăla care a înlesnit o mega afacere pentru cel care mi-a dat o pâine 10 ani, iar eu i-am dat tone de cozonac! Că stomacu’ lu’ don presedinte suporta numa’ cozonac de milioane de euro! Chitic, demisia, tată, până nu te iau mascatii din primărie! Daca te consolează, n-o să fii singur!

 2. FLORIN 29 august, 2018 at 20:59 Răspunde

  Nu vor fi nici un fel de arestari.

  Nimeni nu v-a plati nimic.Doar circ si trancaneala.

  Hotiile vor ramine nepedepsite.Ca toate altele pe care le stiu si copii de gradinita.

  Cine dracu a fost arestat pentru coruptie in ultimii 10 ani in acest oras?

  NIMENI

  Nu mai bateti cimpii cu ”o sa vina sa-i aresteze”ca rid si curcile de voi….intelegeti ca DNA-ul,Parchetul,etc sunt praf de incompetenta si coruptie..daca si-ar fi facut treaba acesti oameni erau arestati de un deceniu.

  Ar fi trebuit sa avem sute de condamnari.Avem ZERO BARAT.

  Aceste institutii mafiote au fost complice la toate hotiile din tara asta.

 3. titel 30 august, 2018 at 08:17 Răspunde

  Cred ca este bine sa fie cunoscute toate jafurile facute de unii impostori care acum se dau mari oameni de afaceri sau nari politicieni.Ce poti sa zici de acest nesimtit care are pretentia sa conduca oamenii de afaceri din judet prin functia de presedinte al Camerei de Comert.El este unul din fostii ofiteri de armata care a jefuit pe unde a trecut.Mergeti la Baltatesti unde a pus mana pe statiune si vedeti ce jaf a facut.Treceti pe la fostul ITROMAN SI VEDETI DE CE PRIVILEGII A BENEFICIAT SI CATI BANI A CASTIGAT.vEDETI DE LA CINE A CUMPARAT FABRICA CARE ACUM A DEVENIT tyEHNOPROD SI CE PRET A ACHITAT.POATE NE SPUNE CEVA DE SUTELE DE TO.DE CARNE ,ULEI SI ZAHAR DE PE LA MOLDOVENI.EXEMPLELE POT FI DATE IN CONTINUARE.Chitic un argatel si atunci si acum.Atunci indeplinea ordinele date de marele c-ist acum de marele colonel PYNALTI.Dar asa ne trebuie avem oamenii pe care ii meritam.

 4. Ionel 30 august, 2018 at 08:19 Răspunde

  Florine, tată, las’ să râdă curcile de mine, nu mă deranjează! Că tu n-ai încredere în instituțiile statului e problema ta. Printre ăia corupți mai sunt si ăia profi si cinstiți! Eu sunt convins ca urmările vor exista iar cei care au băgat mâna mai sus de cot o sa suporte consecințele. Ca asa e în viață, ce dai cam aia primești. Că nu sunt încă la pușcărie, nu-i problemă nici asta! Toate la timpul lor! S-auzim de bine!

 5. anca 1 septembrie, 2018 at 16:48 Răspunde

  oricum scapa toti penalii, in scurt timp, indiferent de culoarea politica…are pe teava daddy ordonanta cu amnistia si gratierea, iar dl tudorel-slugarel o duce la indeplinire…dupa ce a sugerat-o..

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.