Ode și gunoaie. Își fac imagine chiar și printre mizerii

16
1320

Problema deșeurilor care au acaparat luciul de apă al Lacului Bicaz a reprezentat un bun prilej pentru unii, vremelnic aflați la putere în acest județ, de a-și face imagine. Astfel, în aceste zile i-am putut vedea într-o adevărată cursă pentru capital de imagine pe Ionel Arsene (PSD), președintele Consiliului Județean Neamț, și pe Ion Asaftei (ALDE), vicepreședintele CJ Neamț. Cel din urmă a „furat” startul, reușind să ajungă primul la Lacul Bicaz. Însoțit de președintele Agenției pentru Protecția Mediului (APM), vicepreședintele Gărzii Naționale de Mediu, dar și de o cohortă de jurnaliști, Asaftei (FOTO), bine poziționat, cu grămada de gunoaie în spatele său, a făcut declarații peste declarații, încercând să convingă că problema deșeurilor este una care îl interesează și se implică pentru rezolvarea ei.

A doua zi, adică joi, a venit rândul lui Ionel Arsene să se pozeze printre gunoaie. Și nu singur, ci cu Ioan Deneș, ministrul Apelor. Echipați cu cizme și înarmați cu furci și greble, cei doi demnitari au tras gunoaiele de pe luciul lacului, totul desfășurându-se sub luminile reflectoarelor și al blițurilor aparatelor de fotografiat. Filmulețele și pozele au făcut obiectul unor știri la posturile locale de televiziune (nu toate), fiind postate și pe rețelele de socializare. Campania de imagine a celor doi lideri l-ar fi făcut să pălească de invidie și pe dictatorul Nicolae Ceaușescu. Imagini și declarații, ca cele pe care le-am văzut recent cu ocazia ecologizării lacului, sunt caracteristici altei epoci sau altor lumi.

În altă ordine de idei, trebuie să spunem că, deși cei doi șefi ai CJ-ului se laudă că fac și dreg, oficial, Consiliul Județean Neamț nu contribuie cu absolut nimic la această acțiune de ecologizare a Lacului Bicaz. Activitatea este coordonată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde Ionel Arsene este vicepreședinte, iar prefectul Soroceanu – președinte. În Hotărârea 18 din 16 iulie a CJSU, privind acțiunile de protecția mediului – ecologizarea Lacului Bicaz, avem prezentate instituțiile care contribuie la acțiunile de ecologizare.

Nu regăsim în listă Consiliul Județean Neamț. Acesta ar fi putut să dispună celor de la Drupo SA, firmă a CJ-ului, să pună la dispoziție camioane pentru transportarea deșeurilor la Stația de Sortare de la Tașca. Astfel, sumele provenite din deșeurile adunate de pe lac ajungeau tot la bugetul de stat care recupera astfel o parte din cheltuiala făcută cu ecologizarea. De asemenea, nu regăsim pe listă nici Direcția Silvică Neamț, care face parte din CJSU. Din informațiile noastre, cei de la Silvic au cerut bani și pentru buștenii folosiți de ce de la Ape pentru a aduna mizeria de pe lac, dar și pentru folosirea vaporului pe care îl au pe lacul de acumulare.

 Unii cu munca , alții cu…

Așadar, unii cu munca, iar alții cu imaginea. În ceea ce privește munca, nu ar fi rău ca cineva să ia taurul de coarne și să verifice cu atenție contractul încheiat de Hidroelectrica cu Eco Riviere SRL, firma care a ecologizat pe bani grei Lacul Bicaz. Contractul ar trebui să fie făcut public, pentru că la mijloc este vorba de banii unei companii de stat.

În acest sens, elocvent este mesajul unui internaut:

 „S-au mobilizat toți, mai puțin firma care a câștigat licitația de prestări servicii ecologizare a luciului de apă Lacul Izvorul Muntelui si care a luat o căruță de bani pentru ceva ce trebuia să facă si nu a făcut, ce-i drept beneficiind de această cantitate de gunoaie „bonus” acumulate în urma ploilor abundente din ultima vreme. Poate ne explică cineva de ce trebuie să facă muncă voluntară unii în locul altora plătiți să o facă? Pe fondul ăsta de voioșie și elan UTC-ist se scapă din vedere esențialul și se mută discuția în zona voluntariatului și a implicării instituțiilor administrației publice. Banii pentru ecologizare luați de firma care nu și-a făcut treaba sunt bani care provin de la o companie națională, sunt bani publici și alte instituții decât cele ale administrației publice locale ar trebui să se implice în acestă chestiune. În rest, să ne vedem sănătoși și la anul pe vremea asta în același loc, la Izvorul Muntelui cu mânecile suflecate la cules de PET-uri, scandând ca în 1948, de 3 ori ca la brigadă: „Hei rup !/hei rup !/hei rup!”/cad stânci de fier / În munca dusă de brigadier!”

Așa arăta Lacul Bicaz duminică, 15 iulie, adică cu o zi înainte ca CJSU Neamț să emită Hotărârea nr. 18:

(Sursa Foto: facebook.com; www.abdreporter.ro)

Daniel MURARU

Citeste si:

Afacerea „Ecologizarea Lacului Bicaz” este de competența DNA

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

16 comments

  1. V.Vasile 20 iulie, 2018 at 12:49 Răspunde

    De-a dreptul gretos, lipsa de bun simt , fanfaronada in toata regula.
    De ce sa purtati dupa voi pozarii, mai paturicilor cand faceti si voi ceva avand in vedere cati bani bagati in buzunarele voastre incapatoare, sforarilor ?
    Poate face curatenia cuvenita si DNA-ul si atunci sa vad, va mai pozati la comanda ?
    Are o vorba turcul, hai sictir !

  2. Diana 20 iulie, 2018 at 14:14 Răspunde

    Am rugat pe cineva sa-mi traduca prima fotografie, sa inteleg cine sunt slugile gata sa-i spuna dlui gigolo ca va avea o scama. Unul ar fi Iosuban, sifonul psd la banii publici pt media. Altul, un cameran de la televiziunea jupanului. O mimoza, confidenta aflata trup si suflet langa jupan zi si noapte, unul de la prefectura care le urmareste atent miscarile fiind iscoada lui Asaftei, dar si soferul din dotare care sta cu umbrela pregatita in caz ca jupanul lui ar fi fost atacat de picaturile de ploaie (s-a uitat prea mult la campionatul de fotbal cand Putin era protejat de ploaie). Restul ar fi un fel de beneficiari ai ajutoarelor sociale din postura de angajati in companii de stat dar foarte prost platiti in raport cu „divele” masculine care si-au murdarit costumele dupa 6 minute de simulare prin mizerie. Bine, mai este gasca de sefuleti „entuziasmati” de implicarea jupanilor ca altfel ar ramane fara functii. Ca nemteanca, sunt oripilata de nivelul extrem de scazut (ca sa nu spun distructiv) al actului administrativ de la toate nivelurile. Suntem de rasul lumii. Mizeria din administratie este incomparabil mai mare si mai nociva decat mizeria de pe lac. Sa va fie rusine. O gasca de nesimtiti, inculti, fara scrupule, care urmareste doar sa distruga si sa fure totul. Blestemati sa fiti!

  3. mihnea1 20 iulie, 2018 at 15:23 Răspunde

    Parafrazand o vorba din popor, prostul nu e prost destul, pana nu …se filmeaza din drona. De multa vreme nu am vazut ceva asa e scarbos. Cred ca nu-i spune nimeni ca e(***) cat cuprinde. Voba lui Janel, soseta e absolvent al unei facultati pe care n-o gaseste nimeni (o fi la Kahul). Cand te uiti in jurul lui, in fotografii, nu vezi decat hahalere care sug bani, fieca-s functionari sau liberi profesionisti. Dupa ce va merge acolo unde-i este locul, la puscarie, toti cei din fotografii il vor injura spunand cat era de prost si hot.

  4. stupidsocks 20 iulie, 2018 at 15:54 Răspunde

    Dom’le, e dupa nivelul de inteligenta si de educatie al fiecaruia… Credeti ca e usor sa te cobori la munca de jos, chiar si pentru cateva minute in care te trag slugile in poze? Ganditi-va ca ei ar fi preferat sa stea la o cafea si un coniac, tolaniti confortabil pe canapelele din birourile proprii…! Va imaginati cum lacrimau emotionate, slugile pe care le-a carat Arsene cu el, vazandu-l ce vajnic pune el mana pe furca si pe buturuga? Si ce cocos masculinizat, alfa, s-a simtit Arsene, cand era el privit cu atata adulatie de slugoi?
    La urma-urmei, ati nimerit-o: niste gunoaie, la mizerie….

  5. Florin 20 iulie, 2018 at 18:55 Răspunde

    Așa șefu’: cu haine în culori stridente, să vă vedeți și din satelit! Așa!
    Și nu trebuie să vă uitați înspre obiectiv. Așa, șef!
    Fariseilor, cât va mai îndura Cel de Sus atâta prefăcătorie?

  6. Mariana Bucalau 20 iulie, 2018 at 22:36 Răspunde

    Oameni buni, este realmente borabil sa vezi pana unde a ajuns impostura si prostia. Ce vrea sa arate oare Soseta daca da cu ghiarele prin crengile alea? Dar cei care se ocupa de imaginea lui, oare chiar nu inteleg ca lumea boraste cand vede asa ceva? Eu cred ca Robert ala rade cu lacrimi dupa ce posteaza o balega din asta pe fb. Pur si simplu astia rad de Soseta iar Soseta hlizeste in continuare tamp in fata aparatului foto. Doamne, cu ce josnicii se poate ocupa un pres de CJ. Asta e (***) fratilor

  7. Vasile Carpinean 20 iulie, 2018 at 22:55 Răspunde

    Eu zic ca bufonul asta ar fi avut sansa sa ramana un presedinte de CJ anonim daca nu ar fi fost si fudul. Ca la urma urmei toti barbatii mai tufa cate una ca de-aia sunt mai multe fumei si mai putini barbati in natiune. Dar tanau ce-a zis el . I-o trag lu asta( care erea minora) si ca sa ma dau si bastept, adicatelea jupan cum zice Diana(apropos Diana, zi-i pararama , nu jupan), o sfatuiesc in timp ce-o tuf, sa-si continuie scoala, adica asa , ca mine, la facultatea ce se cheama IMVSCJFTSTR . Nu??? Asa, si cu coltunii in chicere i-o trase prin tufare la boschetarita. Uite asa, ca lungii eu vorba, in loc sa ramaie un amarat de anonim presedine, a ajuns prostanacu un celebru bufon, de-i zice, si- i va zice lumea, lui, si copiilor lui,si copiilor copiilor lui, SOSETA.

  8. sebi 21 iulie, 2018 at 10:26 Răspunde

    Mie imi place cum se zvarle ca motanul incaltat printre crengile alea. Oare o fi avand sosete in ciubote? Oare o fi pescuit si OB ul mult visat, ca cel pe care l-a avut pana acum , a plecat s-o consileze pe Veorica.

  9. FLORIN 22 iulie, 2018 at 19:14 Răspunde

    Nu vezi in pozele alea nici un taranoi care locuieste in zona care sa puna mina sa stringa gunoaiele produse de ei.

    Asta arata gradul de tiganizare,lene si indolenta a acestei populatii de prosti patologici.

    In ciuda actiunii de imagine pentru PSD mi se pare un tupeu si o nesimtire strigatoare LA CER din partea acestor nesimtiti de pe valaea muntelui ca sa ceri ajutoare dupa ce ti-ai taiat padurile intr-un mod criminal iar toate gunoaiele sunt aruncate de ei pe unde apuca facind barajul de la Bicaz un focar de infectie care se vede si din satelit.

  10. Ion 23 iulie, 2018 at 07:48 Răspunde

    Dle Muraru, poate nu vă dați seama dar d-voastră i-ați pus la treabă! Asta înseamnă adevărată presă, să misti lucrurile în direcția corectă! Aveți puterea sa schimbați. Si noi o avem dar nu stim s-o folosim. Respect!

  11. Coco 29 iulie, 2018 at 01:10 Răspunde

    Ce regie gretoasa!!!!!!! Slugile in haine negre si bleumarin se uita si pozeaza iar stapanul munceste in geaca portocalie, casa sara in ochi, printre blituri!!!! Ce borala de regie de retardati!!!!! Ce neamuri proaste!!!!!
    Dar ati observat care sunt singurii din imaginea aia greatoasa care au ochii spre Marele Stapan???? Nicoleta Husaru, tovarasa de petreceri (***) din compania unui liberal si Iosub Robert!!!!!! Doi (***) care nu sunt in stare sa scrie un simplu comunicat!!!!!!
    Are dreptate Stupidsocks – gunoaie si slugi proaste printre gunoaie!!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.