Poliția Rutieră, învinsă de deputatul Leoreanu. Cum a scăpat parlamentarul de suspendarea permisului de conducere și de o amendă usturătoare

5
386

Deputatul PNL de Neamț Dan Laurențiu Leoreanu (FOTO) a reușit să anuleze în instanță un proces verbal întocmit de un echipaj al Poliției Rutiere Vrancea, care îl depistase pe parlamentar circulând cu o viteză de peste 100 km/h în localitate. Neglijența polițiștilor rutieri, care nu au verificat când expiră buletinul de verificare metrologică al aparatului radar, s-a transformat într-un mare noroc pentru deputat. Astfel, instanța de judecată a anulat procesul verbal de contravenție prin care, împotriva alesului nemțean, fusese luată măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, Leoreanu a scăpat și de amenda contravențională aplicată de polițiști.

„Am făcut plângere împotriva procesului verbal de contravenție cu speranța că instanța va anula măsura suspendării dreptului de a conduce și voi rămâne numai cu amenda. M-am gândit că mă pot încadra în acea marjă de eroare a aparatului radar de 3%, autoturismul condus de mine fiind depistat cu o viteză de 101 km/h în localitate (n.r. depășirea cu până în 50 km/h a vitezei admise pe un sector de drum se sancționează cu puncte amendă și puncte penalizare. Depășirea cu peste 50 km/h a vitezei admise atrage automat suspendarea permisului de conducere). Pot să spun că am avut noroc, pentru că in timpul procesului s-a constatat că certificatul metrologic al aparatului radar era expirat. În momentul în care eu am fost depistat circulând cu viteză peste limita legală în localitate, documentul respectiv era expirat de trei zile”, a declarat Dan Leoreanu.

Judecătoria Adjud a admis plângerea formulată de Leoreanu împotriva procesului verbal de contravenție întocmit de IJP Vrancea în data de 3 mai, iar polițiștii au la dispoziție 30 de zile de la comunicare pentru a face apel, lucru greu de crezut că se va întâmpla, întrucât șansele de a întoarce soarta procesului sunt foarte mici.

Dan Laurențiu Leoreanu a fost depistat, în data de 27 septembrie 2017, conducând cu viteză peste limita maximă legală în localitatea vrânceană Domnești, din apropierea orașului Adjud. Autoturismul condus de către vicepreședintele PNL la nivel național a fost înregistrat de aparatul radar cu 101 km/h, adică 51 km/h peste limita legală admisă în localitate. Ca urmare a celor constatate, agenții rutieri au întocmit un proces verbal de contravenție, Leoreanu fiind sancționat contravențional cu amendă și, în plus, permisul i-a fost reținut pentru o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării. Fostul primar al orașului Roman a contestat procesul verbal în instanță și cum aparatul radar era unul cu probleme, certificatul metrologic fiind expirat, deputatul a avut câștig de cauză. 

D. MURARU

 

5 comments

 1. Costica Spoitoru 9 mai, 2018 at 11:32 Răspunde

  Da acum sa fim seriosi… in Vrancea aia de la rutiera sunt cei mai cei din tara… Erau odata la iesire din Focsani spre Marasesti 4 echipaje in cascada, cum se spune, dintre care doua erau prin boscheti, masini normale (personale posibil)… Aia cred ca au target pe zi/saptamana.

 2. Fast&fourios 9 mai, 2018 at 12:42 Răspunde

  Hai mă te prinde radaru cu 101 și faci contestație în speeanța că ai eroare de 3℅ și tot ai 98 în localitate domnule .Dacă mă prindea pe mine pariez că radaru era super precis și mai puneau 3km cu dedicație

 3. constantin 10 mai, 2018 at 09:14 Răspunde

  Leureanu nu ar fi trebuit sa mai iasa in public cu isprava lui de proces.Se vede din avion ca e o facatura.Am avut in studiu situatii similare si cel putin la Judecatoria P.Neamt nu a admis contestatia.Poate la Adjud judecatorii sunt mai intelepti si tin cont si de functia contestatarului.Ce sa ii faci asa este Leureanu un impaunat.Asa se comporta si cand ii ducea gentuta lui Nuty.

 4. Rares 15 mai, 2018 at 10:55 Răspunde

  Instiintare catre celelalte mii de cetateni amendati de acel radar…..
  Ar trebui anulate toate procesele verbale…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.