În România de azi

1
148

Drumuri sparte, noroi, praf și pulbere în urma mașinilor. Case dărăpănate în care bătrânii se sting în mizerie și uitare. Vile luxoase apărute ca ciupercile după ploaie, deși ploaia e un fenomen tot mai rar, dar aduce bogăție numai celor ce nu muncesc, dar fură. Fură cu acte în regulă, bineînțeles. La săraci, ploaia aduce inundații și prăpăd și apele le fură și nimicul pe care îl mai au. Politicieni imbecili ca niște maimuțe deghizate în oameni care încasează sume uriașe pentru că distrug țara. La noi nu sunt pedepsiți, ci premiați și adulați, pentru că la noi aproape totul este invers. Brute masculine care sparg ostentativ sute de mii de euro pe o șampanie alături de păpuși vii cu sâni, fese și buze de plastic. Eroi din Afganistan plătiți cu 300 de lei, în timp ce șefii lor de prin diverse birouri, care nu prea au treabă cu armata, primesc pentru inactivitate 7-8.000 de lei. Infractori pe care acest ministru al justiției, mare la stat și tare de cap, vrea să-i plătească în euro zilnic, pentru că au avut merite deosebite să ajungă la închisoare. Asistați social care nu vor să muncească, deoarece nici statul nu-i lasă. Bani cheltuiți pentru a cumpăra frunze pentru copacii uscați, obligați prin ordonanță de urgență să producă fructe, chiar dacă nu sunt fructiferi. Personaje fără minte, dar care mint, puse de un bătut în cap să conducă o turmă debusolată și flămândă. Haos, mizerie, gunoaie peste tot, asta este România de azi. România de mâine se îndepărtează tot mai mult, iar dacă astăzi o mai zărim în ceață, mâine se poate să nu o mai vedem de loc. Cei ce nu au grijă de viitorul lor, nu au dreptul la el!

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

1 comment

  1. Diana 3 mai, 2018 at 14:02 Răspunde

    In Romania de azi, legile sunt facute de analfabeti si pungasi, conducerea politico-administrativa a tarii este asigurata de condamnati/urmariti penal, demnitatile publice sunt ocupate exclusiv pe criterii de obedienta, lipsa de educatie, pregatire si conduita morala, politica externa a devenit un fel de sueta la sprit bazata doar pe atragerea de avantaje de ordin personal. Salarizarea a fost transformata intr-o tactica de santaj, completata de interminabilele ajutoare de orice fel. Economia tarii este condusa spre colaps, la fel ca un SRL cu un singur salariat al carui singur scop il reprezinta insolventa. Forta de munca, mai ales cea calificata, este determinata sa aleaga calea pribegiei unde sa gaseasca job-uri mai bine platite si care intr-o perspectiva nu foarte indepartata sa fie impozitata corespunzator de guvernanti. S-au emis diverse acte guvernamentale care sa determina profesionistii sa plece din institutii la pensie, urmand ca nu peste multa vreme sa le fie reduse pensiile ce par acum ireale. Majoritatea romanilor isi indeamna copiii sa se canalizeze spre studii si job-uri in strainatate. Adevaratul scop al clicii aflate pt moment la conducerea tarii este acela de a o transforma intr-o mosie a vatafilor. Lehamitea si dezinteresul din partea celor multi sunt ingredientele care confera sperante desarte gastii de hoti si impostori. Romanii vor ajunge in acel punct din care nu vor mai permite nimanui sa batjocoreasca tara si viitorul ei. Nu mai este multa vreme pana in acel moment. Va fi destul de greu sa reparam ce distrug gastile de hoti dupa escapade prin insule. Aveti incredere ca suntem o natiune pe care Dumnezeu o iubeste.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.