„Zestrea” lui Arsene de la DNA. Inculpatul din fruntea CJ Neamț mai este vizat în câteva dosare penale

19
509

Ionel Arsene, președintele inculpat pentru fapte de corupție al Consiliului Județean Neamț, judecat pentru trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul instanței Tribunalului Neamț, mai este vizat în cel puțin două dosare penale aflate în lucru la Serviciul Teritorial Bacău al Direcției Naționale Anticorupție. Cel mai vechi dosar a fost înregistrat în urmă cu 3 – 4 ani și vizează modul în care au fost împărțite sumele de bani către primării, bani ce au fost alocați în Neamț de Ministerul Dezvoltării prin celebra OG 28. La vremea respectivă au fost mai mulți primari care au acuzat că banii au fost împărțiți pe criterii politice, iar cei care nu făceau parte din „partidul care trebuie” au fost „săriți” de la finanțări. Procurorii vor să afle dacă Arsene, la acea vreme deputat și președinte al PSD Neamț și-a exercitat influența la împărțirea banilor.

Un alt dosar în care ar fi vizat Ionel Arsene a fost înregistrat în cursul anului trecut, când o echipă de procurori a descins inclusiv la sediul televiziunii Tele M din Piatra Neamț, controlată de Arsene prin interpuși. Procurorii au ridicat mai multe documente, în special facturi privind plăți făcute de primării și societăți de construcții către postul de televiziune. În acest dosar, mai mulți primari, dar și patronii unor firme de construcții au dat cu subsemnatul la DNA, explicându-le procurorilor de ce au achitat mari sume de bani către televiziunea Tele M cu titlu de publicitate. Primarii au trebuit să demonstreze că plățile făcute către Tele M nu au avut nicio legătură cu faptul că televiziunea era controlată de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț. De asemenea, patronii mai multor firme de construcții, care au executat diverse lucrări cu bani de la bugetul Consiliului Județean, au încercat să explice că banii pe care i-au dat televiziunii Tele M nu au avut nicio legătură cu încasările de la Consiliul Județean și că plățile pentru lucrările efectuate nu au fost condiționate de închirierea unor contracte de publicitate cu Tele M. Interesant este că, la câteva luni de la demararea acestei anchete, una dintre firmele de construcții abonate la lucrările finanțate de Consiliul Județean Neamț a intrat în acționariatul firmei R TV Neamț SRL care deține televiziunea Tele M. Este vorba de societatea Trust CCDP, în care acționar și administrator este Daniel Niță.

Astfel, în data de 5 iulie 2017, structura capitalui social al firmei R TV Neamț SRL s-a modificat. A fost majorat capitalul social subscris și vărsat de la 400 la 600 de lei, care a provenit din depunerea aport asociat al Trust CCDP, de 190 lei, și depunerea asociatului Ungureanu Alexandru, de 10 lei. Până la această modificare, firma îl avea asociat unic pe Cristinel Istrate, din satul Boiștea, comuna Petricani, despre care se spune că este cumnatul lui Ionel Arsene. Că o fi sau nu așa, contează mai puțin, de notorietate fiind faptul că televizunea aparține lui Ionel Arsene și este controlară de acesta prin persoane apropiate. În urma modificărilor din iulie de la Oficiul Registrului Comerțului, Cristinel Istrate a rămas cu 40 părți sociale (66,66% din capital), Trust CCDP a intrat acționariat cu 19 părți sociale (31,67% din capital), iar Alexandru Ungureanu cu o parte socială (1,67% din capital).

Că o firmă de construcții, al cărei patron nu a avut treabă niciodată cu presa, poate doar în perioada în care firma sa sponsoriza campaniile electorale ale unor candidați (Vlad Marcoci), a ajuns să dețină părți sociale ale firmei ce deține televiziunea controlată de Arsene prin interpuși, nu poate decât să le dea de gândit anchetatorilor. Mai ales că, din informațiile noastre, Daniel Niță, patronul Trust CCDP, a fost audiat în dosarul privind finanțarea televiziunii de către mai multe firme și primării din județ. De altfel, Trust CCDP este una dintre firmele abonate la contracte cu Consiliul Județean Neamț, Daniel Niță fiind deseori văzut pe holurile instituției. Trust CCDP a încasat sume importante de la bugetul județean. În același timp a plătit publicitate la televizunea controlată de Arsene.

Un alt dosar în care nu este exclus ca Ionel Arsene să fie cel puțin audiat este cel în care procurorii DNA investighează matrapazlâcurile de la prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, manifestare finanțată de la bugetul Consiliului Județean Neamț. Ei bine, o parte importantă din bugetul alocat organizării târgului a fost ”sifonată” de firme apropiate unor persoane din Consiliul Județean Neamț și nu numai. Vorbim de sute de mii de lei care au „zburat” în buzunarele unora prin diverse servicii prestate ce au fost supraevaluate cu nesimțire.

Nu în ultimul rând, se tot discută, în ultima perioadă, că Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, fostul primar al orașului Piatra Neamț, cel care l-a denunțat pe Ionel Arsene în dosarul în care cel din urmă este judecat acum pentru trafic de influență, ar fi făcut un denunț privind o afacere imobiliară în care ar fi implicați mai mulți oameni politici, afacere în care este pomenit inclusiv numele unui politician nemțean. Datele noastre arată că Gheorghe Ștefan a prezentat procurorilor probe „beton” privind implicarea unora și a altora în această afacere. Dosarul se află în lucru la structura centrală a DNA, iar dacă informațiile noastre se confirmă nu va fi exclus să avem de-a face cu unul dintre cele mai spectaculoase dosare de corupție instrumentate până în prezent de către procurorii anticorupție. Spectaculos atât prin prisma numelor implicate, dar și a prejudiciului.

Daniel MURARU

Citeste si:

„Găinăriile” de milioane de la Consiliul Județean Neamț în 99 de pagini. Curtea de Conturi confirmă dezvăluirile atacul.ro

Aqua Parc și Trust CCDP, ghidușii financiare cu Primăria Roznov

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

19 comments

 1. Diana 1 mai, 2018 at 15:24 Răspunde

  Hai ca se poate. Trebuie sa ajunga acolo unde-i este locul: la puscarie. In toate fotografiile apare alaturi de femei usoare (nu e invidie feminina) si baieti “destepti” dar fara scoala care spala banii prin lucrari supraevaluate. Verificati lucrarea facuta de alt potent al vremurilor, Ginel, pt drumul care duce spre Bisericani. In urma cu doar cateva luni a suplimentat bugetul lucrarii (unde se pozeaza el, fara Ginel) cu jumatate de milion de lei. Interesante sunt dosumentele care stau la baza hotararii suplimentarii valorii lucrarii, votata de impotentii de consilieri judeteni fara intrebari. Cat despre Nita, barbatul fatal (***), spaima (***), a dus-o bine langa Marcoci, apoi o vreme a stat in umbra lui Harbuz care-i aducea bani de la Tarata, iar mai nou e sclavul lui Arsene. Sunt absolut convinsa ca nu va scapa niciunul de puscarie.

 2. mihnea1 1 mai, 2018 at 16:15 Răspunde

  Pentru prima sarja de hotie si imbogatire, OG 28, sunt foarte multi primari care au povestit procurorilor cum semnau contractele, cum li se impuneau constructorul, cum li se cerea sa semneze procesele verbale de receptie pentru lucrari prost executate, neterminate sau in unele cazuri neexecutate. Foarte multi dintre primari nu i-au spus lui sosetica despre discutiile cu procurorii. Va avea o surpriza colosala, mai ales ca unii au probe beton in sprijinul declaratiilor date. Asa ca, LA PUSCARIE!!!!

 3. Ionica stoian 1 mai, 2018 at 17:04 Răspunde

  Eu cand vad ce puteri are nulitatea asta, ma ingrozesc.Toti oamenii importanti si firmele din Piatra au fost inlaturati ca sa vina ciobani si cauciucari de la Boistea, Vanatori, Grumazesti si alte catune, sa ne incalece la noi acasa.

 4. FLORIN 1 mai, 2018 at 19:41 Răspunde

  De hotiile si hotii din Piatra suntem plictisiti sa auzim de procurorii lui peste prajit care tot fac anchete din care rezulta …nimic.Anchete musamalizate,compromise de care se alege praful.

  Intr-un oras in care hotiile se vad la orice pas nu avem nici un condamnat nici un prejudiciu din alea sute de milioane …recuperat.

  Cit despre firma CCDP avindu-l pe Marcoci in spate si un oligofren stie ca de ani de zile sifoneaza banii judetului cu lucrari de super proasta calitate si licitatii trucate la preturi umflate.

  Aceste furaciuni nesimtite se vad la tot pasul in judet:infrastructura catastrofala,reparatii in bataie de joc,paragina si mizerie.

  Atunci cind faci anchete ca DNA/Parchet,cind le face… din birou numai pe baza de denunturi,fara munca de teren fara verificari tehnice privind calitatea lucrarilor facute de firmele acestor hoti,fara a se verifica cum se cistiga aceste licitatii cu preturi umflate de citeva ori…atunci nu ai cum sa ai rezultate.

  Asta demonstraza amatorismul,incompetenta si coruptia celor din DNA/Parchet.

  Nu va mai agitati.Nu se va intimpla absolut nimic.Aceste institutii sunt compromise in totalitate.

   • FLORIN 1 mai, 2018 at 22:29 Răspunde

    Daca scirtiie patefonul de comentariile mele poate iti pui niste manele ca sa nu mai fii asa de plictisit.Apropo,poti sa-i inviti si pe idolii tai din DNA/PARCHET la petrecere pentru ca sunt sigur ca au aceleasi gusturi ca si tine.

    • florentina 2 mai, 2018 at 07:43 Răspunde

     Florinel tata, tu cred ca esti chiar “fratele” condamnatului penal ca prea te faci scut in jurul lui si-i tot tragi cu mestecatoarea despre DNA si politie.

     • FLORIN 2 mai, 2018 at 08:51

      Florentina mama,daca ai fi citit comentariile mele ti-ai fi dat seama ca nu tin partea nimanui.Insa pentru asta trebuie sa stii sa citesti.Aceeasi problema si cu procurorii de la DNA/Parchet.

      Realitatea te contrazice.

      ZERO condamnari ale DNA.ZERO recuperari prejudicii.

      Dupa 15 ani de furaciuni Florentina tata.

    • mihnea 2 mai, 2018 at 07:39 Răspunde

     Sa schimbe si patefonul , da sa-si dea jos si budigaile c-a venit vara. Apropos, asta se crede telectual. O fi fost vreun militian ametit si l-au ejectat asta afara, d-aia-i asa blocat la glagorie.Adica omu , pur si simplu nu vede ca s-a oprit codul rosu de viscol…

    • FLORIN 2 mai, 2018 at 08:42 Răspunde

     O sa-l schimb si o sa ti-l dau tie sa asculti povesti de adormit copii cu procurori viteji,destepti si frumosi care aresteaza infractori…si nu fac blat cu ei….

     Mai nasol pentru tine o sa fie cind o sa te trezesti dimineata si o sa te lovesti de realitatea mizeriei in care traiesti fara nici o sansa de schimbare.

     Asa ca,somn usor.

 5. Walter 2 mai, 2018 at 09:05 Răspunde

  Pai,toți care s-au perindat la conducerea județului de prin 2004 au făcut la fel, TVM, ESTTV, Tele M, 1TV, toate au fost finanțate din bani publici și bani sifonati pentru a spala creierele proștilor și pentru reclame electorale în afara campaniilor. Sa fim serioși, toți au făcut la fel și toți au papat bani de la stat

  • anca 2 mai, 2018 at 13:25 Răspunde

   palida consolare, stimabile….daca toti au facut…ar trebui odata pentru totdeauna stopati.Ei cred ca descopera roata, e drept ca de prin satele de unde provin nu s-a auzit despre furaciunile trecute si despre nenorocitii care, ani de zile ne-au tot promis,una,alta, iar noi, pulimea i-am crezut…Cascati ochii in viitor, faceti o evaluare a ceea ce s-a promis si nu s-a facut si eject cu “jmecherii”

 6. Doina State 2 mai, 2018 at 13:34 Răspunde

  Si cu presa lucrurile stau EXACT la fel.”Presa” din Neamt are o singura misiune: sa laude sefii si sa denigreze adversarii lor.Nimic obiectiv, nimic adevarat. Si bineinteles asta pe banii nostri, ca doar nu va imaginati ca cumpara cineva fituicile lor mincinoase, bune doar de aprins focul.

 7. Doina State 2 mai, 2018 at 13:38 Răspunde

  Cel mai ridicol articol pe care l-am citit vreodata(scris parca de un oligo) spunea despre Pres-ul Consiliului Judetean ca e cel mai curat si mai valoros pres pe care l-a avut vreodata judetul din paleolitic pana acum. Pai pt tine zuluf-ciufulet -pufulet-carliont , sigur ca e cel mai bun sef, ca doar cotizeaza mai tare ca oricine, n-asa?

 8. cristi iancu 2 mai, 2018 at 14:55 Răspunde

  S-a inconjurat Arsene numai de sifoane si de mana lor o sa infunde beciul domnesc! Traiasca PARTIDUL PIATRA-NEAMT !!!!!

 9. Filip P 6 mai, 2018 at 16:01 Răspunde

  Dl Muraru, nu-i mai dati atata importanta si nu mai postati articole cu (***). (***) de (***), sunt atatia alti oameni care merita publicitate. Asta, la vaci cu el, da si acolo iti trebuie un pic de scoala. La (***) in Germania, ca a mai fost…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.