Șeful Serviciului de Administrare a Deșeurilor, prins de polițiști cu o tonă de motorină fără acte. Pădure spune că înapoia combustibilul împrumutat de la…Rossal

14
544

Claudiu Pădure, șeful Serviciului de Administrare a Deșeurilor, structură aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, face obiectul unor verificări ale polițiștilor, după ce a fost depistat în timp ce transporta o tonă de motorină fără documente. Combustibilul a fost luat de la locul de muncă al lui Pădure, respectiv Depozitul ecologic de la Girov, și urma să ajungă în curtea firmei Rossal SRL Roman. Această societatea se află sub influența consilierului județean Eduard Corduneanu, nimeni altul decât președintele ADI Eco Neamț și cel mai important colaborator al depozitului de la Girov. Rossal transportă cea mai mare cantitate de deșeuri colectată de pe raza județului Neamț.

Interesant este că polițiștii, care au oprit în trafic autovehiculul ce transporta combustibilul și la volanul căruia se afla Pădure, afirmă că cel din urmă nu deținea documente justificative pentru combustibilul transportat. Șeful Serviciului de Administrare a Deșeurilor se apără și zice că totul este în regulă, în sensul că motorina o transporta la firma Rossal care împrumutase serviciul pe care-l conduce, rămas în pană de combustibul.

„Polițiștii rutieri au oprit în trafic, ieri în jurul orei 14.00-14.30, un conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din Piatra Neamț, care transporta cu un autovehicul o cantitate de o tonă de motorină pentru care nu a putut prezenta documente justificative. În aceste condiții, verificările au fost extinse cu privire la modul de înregistrare în evidența entității reprezentate de persona care transporta combustibilul a cantității de motorină identificată. Verificările au fost preluate de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, urmând a fi coroborate datele cuprinse în documentele justificative puse la dispoziție până în prezent, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei și dacă sunt întrunite elementele vreunei infracțiuni. Nu ne putem pronunța în acest moment. Așteptăm finalizarea verificărilor”, a declarat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Am rămas fără motorină și am împrumutat de la Rossal”

Claudiu Pădure spune că nu este vorba de niciun furt, ci de o înapoiere a unei datorii. „Practic am înapoiat o cantitate de motorină împrumutată de la o societate din Roman – Rossal. Cu ceva timp în urmă, am împrumutat o cantitate de combustibil de la ei, fiindcă am rămas fără motorină. Eram în plină procedură de achiziție publică a unei cantități de motorină pentru anul 2018 și am împrumutat 2000 de litri, iar în cursul zilei de ieri am înapoiat motorina. Pe drum am fost oprit de un echipaj de Poliție care m-a legitimat. A fost o confuzie, practic am creat niște suspiciuni. Combustibilul era transportat într-un recipient special, mașina era a firmei”, a declarat Pădure.

L-am întrebat de directorul Serviciului de Administrare a Deșeurilor de ce a apelat la ajutorul Rossal, când putea să ceară sprijinul Consiliului Județean Neamț, în subordinea căruia se află.

„Noi avem personalitate juridică și având în vedere că eram în plină procedură de achiziție publică, când nu mai poți face nicio achiziție, iar Rossal este cel mai mare furnizor al nostru de deșeuri din zonă și colaborăm foarte bine cu ei, am apelat la ei să ne ajute. Împrumutul l-am făcut în două tranșe, o dată în ianuarie, o dată în luna februarie. Am documente, procese verbale de predare-primire. A fost doar o confuzie, o să se lămurească pentru că am pus la dispoziția polițiștilor toate documentele pe care le-am avut. O să decidă dumnealor ce și cum”, a spus Pădure.

Întrebat cum de a rămas groapa de gunoi fără combustibil, Claudiu Pădure a arătat cu degetul spre procedura achizițiilor de pe SEAP.

„Eram în plină procedură de achiziție publică și procedurile tot durează. Procedura e începută pe SEAP pe 19 decembrie, dacă nu mă înșel, doar că a durat mai bine de o lună și ceva, deși noi ne așteptam să se finalizeze în 10 zile”

Șeful depozitului a mai spus că nu avea posibilitatea să ia bani din contabilitatea serviciului pentru combustibil și că împrumutul a fost unul perfect legal. Angajații de la groapa de gunoi ecologică de la Girov folosesc motorina la utilajele care împing și compactează deșeurile.

Am verificat pe SEAP și am constatat că în data de 29 noiembrie 2017, contractul de furnizare motorină, care a avut la bază anunțul Serviciului Public de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în judetul Neamț, a fost atribuit unei firme din Buzău. Valoarea este de 40.000 de lei. Un contract tot de furnizare motorină, cu o valoare de 324.000 lei, a avut ca ultimă zi de depunere a ofertelor data de 5 februarie 2018 și a fost atribuit în urmă cu o săptămână aceleiași societăți din Buzău.

Daniel MURARU

 

14 comments

 1. Stefan 22 februarie, 2018 at 17:56 Răspunde

  Poate asa este, cum zice dl. Padure, dar de ce nu a avut un document de insotire a marfii?De unde apar toti acesti (***) pusi in functii publice?!

 2. ac de cojoc 22 februarie, 2018 at 18:49 Răspunde

  Acest Padure Claudiu este omul sustinut de senatoarea Emilia Arcan si care s-a pricopsit bine de tot la aceasta groapa de gunoi! Inainte a fost pus in functie de alta somitate Iacoban care a papat si gura lui ceva! Dar de acolo s-au furat sute de camioane de pamant, s-au folosit buldoescavatoare doar fictiv in acte, acestea fiind ale unui cumatru de a lui Padure din comuna Ceahlau! Atrecut un camion cu deseuri pe cantar si a inmultit cu 30 samd! Omul la varsta pubertatii inca detine un viloi plasat under caver pe strada fermelor si nu intelege nimeni de unde atata banet?! Din gunoaie fraierilor nu va-ti prins?!

  • anca 23 februarie, 2018 at 15:36 Răspunde

   nuuu, din farcasa..mamica lui a fost consilier local psd cu maaare influenta..Si nu va mai mirati..asa sunt toti..interesant ca sunt promovati, in partid, tineri care, in loc sa invete pe ceilalti expirati ce inseamna cinstea si corectitudinea …sunt ei insisi asimilati de penalii mai vechi..

 3. mihai 23 februarie, 2018 at 09:12 Răspunde

  Domnu director are si atributii de sofer?
  daca este cum spune el, ca e vorba de un imprumut, ce puii mei cauta el la volan???i- a fot frica sa trimita un sofer cu actele care sunt in regula si cu motorina sa le inapoieze?
  el s a dus sa si revendice suma de bani pe motorina, lepra de om.
  bai fratilor, jegurile astea vand tara, vand tot si noi le platim salariile

 4. murgulet 23 februarie, 2018 at 15:16 Răspunde

  Cu siguranta domnule Florin, va iesi basma curata acest ‘domn al gunoaielor”, undeva intr_un articol scria despre acest domn Padure ca se ingroapa in hartii ori de cate ori are de dat explicatii, nu el gunoi degeaba, recicleaza tot.
  Daca un biet amarat fura un covrig, a dat de naiba, unul ca asta da sub pres toate magariile, are si spate probabil.Romanie draga, asa oameni ai nascut?toti unul si unul.

 5. mihnea1 24 februarie, 2018 at 08:08 Răspunde

  Vom vedea in scurt timp si hotia din spatele gunoaielor. E penibil modul in care incearca sa-si justifice gainaria acest oportunist care plateste cotizatii pentru a rezista. Ca sa intelegeti diferenta, gasca rossal-corduneanu-arsene fac bani grei din smecheriile cu gunoaie, iar acest trepadus, care a inceput sa inteleaga cat e de mic in toata increngatura asta, a ales sa faca si el niste gainarii ca e greu sa rezisti fara sa cotizezi. Auzi la ei, au imprumutat motorina si o restituiau. Chiar sunteti bolnavi de prostie daca va inchipuiti ca va crede cineva. Nici macar iosuban, care a sarit in ajutor doar pentru a-si proteja contractele pe care le are cu …gunoaiele. Credeti ca vreun consilier judetean va cere explicatii pentru mizeria in care taraste institutia astfel de specimen?

  • Doru 26 februarie, 2018 at 02:58 Răspunde

   Penibilul de IosuBANUT a iesit cu o aberatie mai mare decat el si padure la un loc, a incercat sa mute mortul de la Depozitul Girov la ADI ECONEAMT. Numai ca a dat un drept la replica Vasile Sendrea in care spune ca ECONEAMT nu are nicio legatura cu combustibilul respectiv.
   Concluzia: Padure simte miros de dosar penal si a apelat la prietenul lui IosuBANUT numai ca ala a bagat din top, confundand ADI Econeamt cu Serviciul de Administrare a Deseurilor. Ce penibili!!!!!!!!!!!!
   Ce-i leaga pe cei doi (***) in afara de dorinta de a minti ca niste psihopati? Banii pe care IosuBANUT ii ia frecvent de la Serviciul condus de Padure, nu doar pe publicitate ci si pe niste aberatii de proiecte de pe ONG-ul Future. Astfel, unul din aceste proiecte ale lui IosuBANUT finantat din bani publici de Padure a fost un fel de actiune de informare cu concurs FOTO la care nici nu s-au inscris participanti cate premii erau. O contabila de la Deseuri spune ca ar fi vorba de vreo 50.000 de lei, ca numai sume din astea ii plac fostului paznic de la CPL cand e vorba de supt de la buget.

 6. ac de cojoc 25 februarie, 2018 at 06:10 Răspunde

  Bai dar prosti ne mai cred astia?! Padure a luat o tona de motorin in imprumut si un milion de euro nu?! Tot imprumut, ca de pa PSD trebuie sa platesti gras pt functie! Dar procurorul de caz nu a auzit de mandat de arestare?! Daca il cadoriseste cu un astfel de mandat, pica 3 dintr-o lovitura….emilica, iacoban si marele colonel de securitate care ii canta prohodul lui arsene si acum este marele sef!!! A, era sa uit…..si dna O.B poate avea mari insomnii din cauza…..mirosului de bani…..din gunoaie!!

 7. tiberiu 25 februarie, 2018 at 16:10 Răspunde

  asta nu pateste nimic , o sa vedeti,sunt oamnei capabili care ar putea fi in functia lui, care ar servi cinstit si onest acest judet, carpa asta de om a ajuns aici pentru ca stie sa fie un pupincurist, sa nu creada el ca nu stie nimeni cate a mai facut el la gropa de gunoi si in ce scopuri foloseste masina de servici, aia e pentru toate plimbarile lui sau este de folosit in interes de servici strict???
  chiar doarme o tara, un judet, o intreaga conducere?toti oamenii merg din banii din buzunar la servici, el cu ce e mai istet?ca stie pe langa a se folosi de bunul public in scopuri personale, sa mai vanda si cate putina motorina, asa sa isi faca si el un ciubuc mic?
  de aia suntem toti prosti, ca acceptam asfel de oameni printre noi!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.