Judecat pentru fapte de corupție, demisionat din Parlament și bolnav, Munteanu trage sforile ca PSD-ALDE să nu piardă controlul în CJ

9
1385

 

Cei 34 de consilieri județeni nemțeni se întrunesc astăzi, de la ora 13.00, în ședință extraordinară pentru a-l alege pe cel care va conduce instituția în calitate de președinte pe perioada în care titularul funcției – inculpatul pentru fapte de corupție Ionel Arsene – se va afla în arest preventiv. La ședința anterioară, de săptămâna trecută, consilierii județeni PSD au primit ordin, fără niciun fel de explicații, să nu se prezinte. Motivul a fost acela că liderilor din PSD le-a fost teamă că vor fi consilieri care nu vor vota ca Ion Asaftei să-i ia locul lui Arsene. Între timp, secretarul executiv al PSD la nivel național, Marian Neacșu, a venit la Piatra Neamț pentru a lua pulsul organizației și pentru a se asigura că la ședința de astăzi nu vor fi probleme, iar Asaftei va ajunge pe scaunul lui Arsene. În lipsa liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, care se află după gratii, frâiele organizației au fost preluate de către Ioan Munteanu, acesta având calitatea de coordonator PSD Neamț. Munteanu, care a renunțat recent la deputăție invocând motive de sănătate, iată că se sacrifică pentru binele partidului, implicându-se pentru ca astăzi să nu apară surprize în ședința Consiliului Județean. Munteanu, ca și Arsene, este judecat într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru fapte de corupție. Acest lucru nu i-a împiedicat pe social democrați să-l numească coordonator PSD. Ca o paranteză, senatoarea Emilia Arcan, oripilată de-a dreptul, se plângea recent că Arsene a fost arestat, iar Chitic, primarul de Piatra Neamț, judecat și el pentru fapte de corupție într-un alt dosar, nu. Era mai simplu pentru Arcan să facă o comparație între cazul lui Arsene cu cel al fostului deputat inculpat Munteanu. Primul este cercetat pentru trafic de influență, la mijloc fiind vorba de o sumă de 115.000 euro, în timp ce Munteanu este acuzat că ar fi luat o șpagă de 400.000 de euro. Arsene a fost arestat preventiv, iar Munteanu nu. Ba mai mult, în cazul lui Munteanu procurorii nu au luat nici măcar măsura reținerii. 

Așadar, cu inculpatul Ioan Munteanu în calitate de coordonator, consilierii județeni PSD și cei ai ALDE vor intra astăzi în cabina de vot pentru a-l alege pe cel care îi va ține locul lui Arsene. Aleșii județeni vor avea de ales între cei doi vicepreședinți, Ioan Asaftei (ALDE) și Laurențiu Dulamă (PMP). Asaftei s-ar baza pe 18 voturi (16 PSD și 2 ALDE), iar Dulamă pe 16 voturi (14 PNL și 2 PMP). Aritmetica arată că Dulamă, pe lângă susținerea liberalilor, ar mai avea de două voturi de la PSD. Acest lucru ar fi mai mult decât posibil dacă ținem cont că există destui aleși județeni social democrați nemulțumiți de politicile lui Arsene și a găștii sale. Votul va fi secret, însă, așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, „coordonatorii” nu vor lăsa lucrurile la voia întâmplării și își vor lua măsuri de precauție pentru ca totul să decurgă normal. Suntem convinși că toți aleșii PSD și ALDE vor fi obligați să probeze după vot că au pus ștampila acolo unde trebuie. Metode sunt multe, de la a poza buletinul cu telefonul, până la a vota cu un pix de o anumită culoare, Bănuim că același lucru se va întâmpla și în cealaltă tabără. Un lucru, să spunem, ilegal, pentru că legea stipulează clar: votul pentru alegerea președintelui interimar este secret. Însă, la câte legi sunt călcate în picioare în această țară, ce mai contează că același lucru se întâmplă și într-o instituție publică. Este de notorietate un episod, petrecut în urmă cu câțiva ani, când doi jurnaliști bine lipiți la acea vreme de PDL, stăteau lângă cabina de vot pentru a verifica dacă aleșii portocalii își dăduseră votul așa cum stabilise șeful și gașca. Așa că nu ar fi exclus ca și astăzi să vedem deontologi din presă care vor „supraveghea” pentru a-i identifica pe eventualii trădători. Cert este că sunt puține șanse ca Dulamă să primească cele 18 voturi necesare instalării lui pe scaunul lui Arsene, cele mai mari șanse în acest sens avându-le Asaftei.

Totuși, mult mai elegant ar fi fost ca Arsene, dar și prefectul „A dat-o prin fasole”, implicat și el în calitate de martor în dosarul primului, să-și fi dat demisia din funcțiile pe care le dețin. Așa ar fi făcut orice politician dintr-o țară civilizată. Ar fi fost un gest de onoare și respect față de cetățenii acestui județ. Dar de unde onoare și respect la politicienii din România?

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia transpartinică. Cum a luat deputatul Munteanu șpaga de 400.000 de euro de la „căpușa” lui Blaga și Pinalti

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Araveicei Mircea 8 februarie, 2018 at 14:20 Răspunde

    De aceea arata in halul acesta Romania. Ca a avut la putere 28 de ani, exemplare ca acest neica nimeni, navetist intre partide si combinagiu de profesie.

  2. anca 8 februarie, 2018 at 19:13 Răspunde

    du-te bai penalule si vezi-ti de sanatate, lasa partidul..sau nu vrei sa lipsesti din partidul asta de penali…Sa va fie rusine, emanatii revolutiei..

  3. Ioan 8 februarie, 2018 at 20:30 Răspunde

    Bai PENALULE , fii pe pace , mai curg imediat și alte plângeri din partea lui pinalti …
    un Șmecher și un Prefăcut _Bolnav … execrabil … un fariseu !

  4. Manole 8 februarie, 2018 at 22:05 Răspunde

    (***cenzurat admin) asta era mana-n mana cu Pinalti, apoi s-a sucit si a trecut la PSD, apoi l-a sucit interesu si a trecut la punr, apoi l-a readus interesu la psd ca sa manareasca partidu cu Soseta. Ba , acum se da lovit in aripa. Bleah!!!

  5. constantin 9 februarie, 2018 at 08:58 Răspunde

    oare cat ne mai plictiseste acest impostor cu prostiile lui.pana in 1989 a fost un gargaragiu a lui maria gheorghe.il dadea in primire pe buzdugan si ametea presedintii de CAP cu prostiile lui privind productia la ha.dupa 1989 primul om pe care la „facut ” a fost bobeanu.nu s-a lasat pana nu ia luat cadastru pe judet.a trecut din partid in partid si a ras totul.a lasat judetul neamt fara Piscicola combinandu-se cu toti smecherii cu peste din judet.combinatia ia mers fiind mana in mana cu daia.a profitat de conjuctura si la sugestia lui pinalti la adus la psd pe arsenie si la facut mare sef.vazand ca are dosar penal s-a dat bolnav si si-a depus demisia din parlament.in baza promisiunilor de la centru ca il ajuta cu dosarul penal s-a facut sanatos si a preluat filiala neamt psd.un circar penibil si fricos.si-a amestecat copii in afaceri cu bugetul si spaga si acum e in stare sa linga orice clanta de usa.acesta este munteanu de razboini.

  6. andrei 9 februarie, 2018 at 16:57 Răspunde

    De fapt e boala ,,competenței instanței”. Mai direct, fuge de judecata la ICCJ. Dar s-ar putea să cadă din lac în puț. De-ie Domnul!

  7. mihnea1 9 februarie, 2018 at 19:13 Răspunde

    Acest guru (cu „g”) al politicii nemtene crede ca o sa mai capete timp si va muta dosarul la o instanta inferioara? A mers pe procedura de recunoastere a faptei pentru a beneficia de clementa, respectiv suspendarea executarii pedepsei. Indiferent, a recunoscut in fata procurorilor ca este un spagar. Punct. Restul nu mai conteaza. Dar ei, hotii care-si recunosc fapta sau sunt dovediti, au tupeul sa judece si sa apostrofeze pe oricine ii critica sau au alta opinie. Niste nesimtiti ordinari. Rusine!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.