Monștrii din Poliție. Obsedatul sexual de la IJP Neamț este bine mersi și cu o pensie de vreo 2.000 de euro

10
174

Suspectul de pedofilie, care în urmă cu câteva zile a agresat sexual doi minori într-un lift dintr-un bloc din București, a fost prins destul de repede, fiind identificat în persoana unui agent care lucrează la Brigada de Poliție Rutieră. Eugen Stan, în vârstă de 47 de ani, și-ar fi recunoscut fapta și mai mult decât atât le-a spus colegilor săi că de mult timp îi plac copii. Individul ar activa în Poliție din 2010, anterior fiind jandarm. Faptul că un astfel de personaj, cu un comportament grotesc, deviant, s-a ascuns atâta timp chiar în sediul unei instituții ce are ca atribuții ordinea publică și siguranța cetățeanului, nu poate decât să dea de gândit. Mai ales că, din informațiile apărute în presa centrală, Stan ar fi recunoscut o faptă similară pe care ar fi comis-o în 2015. Așa stând lucrurile, nu poți să nu te întrebi cum de a fost posibil ca acest monstru să-și ascundă apucăturile ani de zile fără ca niciunul dintre colegi să sesizeze că este ceva în neregulă cu el. Sau cum o fi reușit acest ins cu un comportament deviant la adresa copiilor să treacă examenele psihologice anuale? Oare nu cumva a beneficiat de clemență din partea superiorilor și a colegilor săi? Iar această ipoteză este de luat în calcul dacă o raportăm la cazul unui fost polițist nemțean al cărui comportament agresiv sexual la adresa colegelor sale a fost de notorietate mult timp, fără ca nimeni să dispună vreo măsură. Sunt polițiste care și acum, după ani de zile, rostesc cu teamă numele agresorului. Sunt rude și părinți ale unor polițiste care știu foarte bine cât au avut de suferit acestea de pe urma acțiunilor deviante ale agresorului cu epoleți. 

„Au fost multe cazuri de hărțuire și agresiune sexuală care au mers până la viol. Sunt fete care au rămas marcate pe viață de comportamentul acestui individ care, cu știrea inclusiv a Bucureștiului, și-a făcut de cap și a obligat zeci de polițiste să se culce cu el. Există părinți care au jurat că se vor răzbuna și chiar au făcut petiții pe la minister, IGPR, însă degeaba. Pe acest individ nu-l poți numi om. Efectiv își dădea pantalonii jos și le alerga pe victime prin birou, obligându-le să întrețină relații sexuale cu el. Comportamentul lui era bine cunoscut, dar cineva a avut grijă de el. Bine că a ieșit la pensie, că altfel cine știe câte polițiste ar mai fi avut de suferit din cauza lui”, ne-a declarat un polițist nemțean.

Dosar penal pentru hărțuire sexuală, clasat de procurori

În anul 2011, ca urmare a numeroaselor informații cu privire la comportamentul polițistului nemțean, a demarat o anchetă penală, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de hărțuire sexuală. Trei ani mai târziu, procurorul de caz clasa cazul, motivul fiind acela că victimele au refuzat să depună plângere împotriva agresorului. Unele polițiste se căsătoriseră între timp și nu doreau ca apropiații, rudele, soțul să afle prin ce au trecut. Altele ar fi renunțat tot din cauza oprobiului public, nedorind ca numele lor să fie menționate într-un astfel de dosar ce ar fi ajuns în instanță. La dosarul penal a existat chiar și o filmare, ce data din martie 2011, în care se vedea clar cum polițistul întreținea relații sexuale cu o colegă chiar în biroul său din sediul IJP Neamț. Cu toate acestea, dosarul nu a ajuns în instanță, deși în anumite cazuri, așa cum spun sursele noastre, a fost vorba mai mult decât o hărțuire sexuală, anumite victime fiind obligate efectiv să întrețină relații sexuale. Cum cazul nu a fost tratat cu seriozitate, iar ancheta s-a întins pe parcursul mai multor ani, „Casanova” de la IJP Neamț a părăsit sistemul, ieșind la pensie. Acum își vede liniștit de viață, pensia de 2.000 de euro asigurându-i un trai decent. Multe dintre victimele sale vor rămâne însă marcate pe viață. Nimic dintre toate acestea nu s-a fi întâmplat dacă superiorii de la București ar fi pus piciorul în prag atunci când ar fi trebuit. Însă teama izbucnirii unui scandal, ce ar fi putut șifona serios imaginea Poliției Române, dar și pilele pe care le-a avut polițistul, au făcut ca gunoiul să fie ținut sub preș. Ca și mod de acțiune, agresorul sexual cu epoleți făcea presiuni asupra colegelor sale, încercând să le convingă să accepte avansurile sale sexuale. Tinerele care-l refuzau aveau de pătimit, polițistul având grijă să le pedepsească, de cele mai multe ori, cu transferuri pe funcții retribuite prost. Altele acceptau de teamă să se culce cu el, pentru a nu deveni țintele răzbunărilor de tot felul, însă foarte puține au reușit să treacă peste aceste momente, multe dintre ele având nevoie de zeci de ședințe la psiholog. Unele politiste nu și-au revenit din șoc nici în ziua de astăzi. Că monstrul a beneficiat de indulgență o demonstrează și ancheta din 2012 ce a fost dispusă la nivel național de Radu Stroe, ministrul de Interne de la acea vreme. Cel din urmă a trimis la toate inpsectoratele județene de poliție din țară psihologi care să stea de vorbă cu polițistele pentru a afla dacă acestea au avut sau nu de suferit de pe urma relației șef-subordonat. Iar rezultatul anchetei a fost, culmea, unul care arăta că la nivelul Poliției Române sunt foarte puține cazuri de hărțuire sexuală, undeva la 8-9. O minciună sfruntată, pentru că numai la IJP Neamț existau 8-9 polițiste care fuseseră agresate sexual.

Daniel MURARU

Citeste si:

Hărțuire și sex într-un birou al IJP Neamț, dosar clasat

10 comments

 1. Andreea 8 ianuarie, 2018 at 16:12 Răspunde

  (*** cenzurat admin.) politist la politia municipala piatra neamt este un agresor.este violent aceste violente petrecandu-se in biroul acestuia de la etajul cladirii .politia motavandcca nu ar exista camere video in incinta.rusine politia piatra neamt

  Admin.: O sa verificam informatia dumneavoastra. Va multumim!

  • Zabulica 8 ianuarie, 2018 at 17:01 Răspunde

   Ce a făcut Andreea, l-ai prins cu nădragii in vine? Eu , unul cred că mănânci rahat și așa vă treziți toți după situații din astea sa vă băgați în seamă cu tot felul de prostii și povești nemuritoare. Daca te-a abuzat careva mergi la șefi, la procurori și organe ale statului și mai lasati mâncătoria de rahat. Ai probe, bine…nu ai probe, pa…

 2. bunele maniere strica 8 ianuarie, 2018 at 16:50 Răspunde

  Acum…ca militienii sunt jigodii,stie toata lumea.Insa, sa nu uitam ca si carpele de sex feminin vor sa acceada la functii si au un singur produs de oferit.Sa nu se mai dea victime si femeile, ca multe dintre ele consimt (adica de buna voie) la actul in sine.

 3. Diana 8 ianuarie, 2018 at 18:05 Răspunde

  In afara de vinovatia monstrului bolnav psihic, pt care orice pedeapsa e prea mica, m-a frapat iesirea secretarei de Teleorman. Probabil, sfatuita de consilierii ei, a trecut la amenintari in toate partile, dandu-le ultimatumuri sefilor din politie. E clar ca sunt vinovati pt ca au ignorat semnele clare care aratau ca unii au deviat de la normalitate, dat secretara nu e cu mai putin vinovata decat ei. Sa iesi acum dupa un an de zile si sa ceri evaluari, doar ea putea face. Ce a facut un an de zile? Nici macar nu a avut curajul sa iasa si sa ne spuna cu glasciorul ei masurile pe care le-a luat. Probabil era mult de citit si, in mintea ei mica, nu vrea sa fie asociata cu mizeria din institutia pe care o conduce de un an si ceva. Incet si sigut, Teleormanul ii ia locul Vasluiului. Multumim, Dragnea!

 4. Diana 9 ianuarie, 2018 at 00:32 Răspunde

  Chiar asa, pai si sefului de judet i-a trecut glontul pe la ureche cu o acuzatie de pedofilie, parca. Scaparea lui a fost ca era incaltat. Nu era vorba despre o minora? Poate gresesc.

  • bunele maniere strica 9 ianuarie, 2018 at 12:49 Răspunde

   Asa e,dar sa va zic un secret.In majoritatea lor barbatii au un instrument care nu se mai racordeaza,pardon,incordeaza la cerinta femeilor de azi si atunci prefera fetitele la inceput de drum…1. Ca sunt naive (la inceput de drum) si 2. Ca instrumentul lor mediocru se pliaza pe organul de aur al fetitei (ca la o femeie s-ar face de ras).Cam asta e motivul dragi prieteni…dimensiunea si naivitatea fetitelor

 5. FLORIN 9 ianuarie, 2018 at 07:19 Răspunde

  Romania este un stat esuat.

  Asta stiam si vedem zi de zi.

  Parchet/IPJ/ANI/DNA Bacau/SRI sunt institutii de tip mafiot care in orice tara din AFRICA ar fi fost desfiintate.

  Aceast putregai uman care populeaza aceste institutii sunt cauza disolutiei acestei tari.

  Aceste lucruri se intimpla datorita unei populatii imbecile si manelizate fara simt civic care nu iese in strada sa protesteze impotriva acestor criminali platiti cu pensii speciale drept multumire ca 27 de ani au patronat distrugerea acestei tari.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.