Fostul deputat PSD Iulian Țocu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

14
872

Iulian Țocu, fost deputat PSD de Neamț în perioada cât la cârma formațiunii politice s-au aflat Ion Iliescu și Adrian Năstase, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț în data de 21 decembrie, urmând ca magistrații să stabilească și primul termen de judecată. În acest dosar, în care Iulian Țocu are calitate de inculpat, parte civilă este Administrația Finanțelor Publice Neamț, lucru de înțeles atâta vreme cât fostul deputat va fi judecat pentru evaziune fiscală. La mijloc ar fi vorba de banii pe care Iulian Țocu i-ar fi încasat de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) pentru plata chiriei unui spațiu, bani care nu ar fi fost declarați toți la Fisc.

În decembrie 2008, ADRNE a cumpărat sediul, situat în orașul Piatra Neamț, în care a stat cu chirie anterior de la Iulian Țocu și soția acestuia. Tranzacția nu a avut la bază, așa cum ar fi fost normal, o licitație publică, prețul total achitat pe imobil fiind 1.680.000 de euro. Cu acești bani, ADRNE a cumpărat 1.400 mp clădire și aproximativ 1.600 mp teren. La acea vreme, director ADRNE era Constantin Apostol, personaj care a fost cercetat în mai multe dosare de procurorii anticorupție. Anul trecut, în luna iulie, Apostol a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat și fostul primar la orașului Bacău, Romeo Stavarache. Țocu s-a retras din politică în urmă cu aproape zece ani, când și-a închis și aproape toate afacerile pe care le avea în orașul Piatra Neamț și în județ. A plecat în Germania unde ar fi investit într-un proiect imobiliar. La sfârșitul anilor 2000, Iulian Țocu a fost, pentru puțin timp, subprefect de Neamț. Vom reveni cu detalii.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

14 comments

  1. constantin 22 decembrie, 2017 at 12:24 Răspunde

    dar unde este fratele lui de la finante?tocmai acum a fost lasat marele croitor de izbeliste.poate ne informeaza si pretul la care a intrat in posesia acelui imobil.a dat mai mult decat la zonoceram.asa fac baietii smecheri marca iliescu vand aici si fug in germania,unde apar investitori de buna credinta.din cand in cand mai apar prin romanica-neamt si asteapta sa fie salutat.

  2. Mihail 22 decembrie, 2017 at 16:06 Răspunde

    Tocu o are pe buna lui cumnata la fisc.Cladiri cumparate prin trecerea prin mai multe firme,fabrici distruse de acest „om de afaceri”.Poate explica cui i-a dat apartemntul de pe Mihai EMinescu….sa fie oare cineva de ANAF????
    Tocule,tu si toata familia ta,meritati sa infundati puscaria! POate il luati pe Catarama si Strungariu cu voi!!!!!!!!

  3. Vali 22 decembrie, 2017 at 17:32 Răspunde

    Chiar mi-era dor de croitor.A fost foarte activ în regimul lui Iliescu. Deci am exportat mediocrități nemțene și în Germania. Mulțumesc domnule Muraru de informație.

  4. FLORIN 23 decembrie, 2017 at 08:31 Răspunde

    Statul Mafiot Romania condus numai de lichele si analfabeti.

    Acest (***cenzurat admin.) 2 bani Tocu a fost protejat de coruptii analfabeti din institutiile statului gen Parchet/IPJ/DNA/PNA.

    Pe linga acest (***) mai sunt o groaza care au devalizat acest judet in anii 90 iar acum sunt bine merci cheltuindu-si averile din hotiile colosale.

    Alaturi de ei bineinteles sunt gunoaiele corupte din Parchet si IPJ care se lafaie la pensie cu banii obtinuti din coruptie si santaj pe fondul devalizarii acestei tari.

    Este un afront si o jignire mizerabila ca aceste gunoaie din Parchete si IPJ care au patronat distrugerea acestei tari sa primeasca pensii.

  5. valisor 25 decembrie, 2017 at 13:06 Răspunde

    Să-i credităm totuși pe procurori că vor să-și face treaba, chiar dacă datoria le cere mai mult decât pot, iar ei au dat până acuma mai puțin decât sunt în stare. Să lase căcănăreala și să zice și ei „No, hai!”, cum a zis mai ieri… „Liiceanu”!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.