De ce iubesc românii fotbalul atât de mult

0
77

Fotbalul are o istorie lungă în ţara noastră, existând echipe, competiţii şi fani chiar si în prima parte a secolului trecut, când formaţii precum Colentina Bucuresti, Chinezul Timişoara, Venus Bucureşti, Braşovia Braşov, AMEFA Arad sau Ripensia Timisoara îi încântau deja pe spectatori. La vremea respectivă, fotbalul putea fi urmărit doar pe stadion, în lipsa tehnologiei care, acum, a schimbat “regulile jocului” (avem fotbal pe toate dispozitivele, când dorim).

Fiind un sport plăcut, uşor de înţeles şi de jucat, care nu necesită echipamente scumpe şi se poate practica oriunde, fotbalul a câştigat tot mai mulţi fani în timp, devenind sportul rege. Practic, ai nevoie doar de o minge şi de nişte porţi (care pot fi improvizate). Fotbalul a fost mereu un sport accesibil pentru toate categoriile de populaţie.

Indiferent de statutul social, talentul te face să avansezi rapid în acest sport şi asta a constituit un mare avantaj în anii de comunism, când românii aveau puţine şanse şi puţine forme de distracţie acceptate de regimul totalitar. Prin fotbal, românii au concurat de-a lungul timpului, indiferent că ne referim la un meci în spatele blocului sau la un derby pe stadionul local, într-o partidă în care sunt susţinuţi favoriţii din liga profesionistă.

Există multe exemple de echipe mici care reuşesc în fotbal, chiar şi astăzi, evoluţii spectaculoase (şi putem aminti aici chiar Viitorul, echipa formată şi antrenată de Gheorghe Hagi). Fanii descoperă că orice este posibil în acest sport, inclusiv “miracolele” (ne putem gândi la fotbal în mod universal, de exemplu la câştigarea trofeului în Premier League de către Leicester City…). Pentru adrenalină la nivel modern, click aici pentru a experimenta pariurile sportive online, ingredientul care accelerează toate senzaţiile pasionaţilor de fotbal.

Şi pentru că am amintit de celebrul Gheorghe Hagi, merită amintite performanţele fotbalului românesc, în special cele ale Echipei Naţionale a României şi cele ale echipei Steaua Bucureşti. Aceste reuşite i-au apropiat şi mai mult pe români de spectacolul fotbalistic. În ultima perioadă, românii se bucură în special de spectacolul din fotbalul european (mai ales de cel din Liga Campionilor), adus pe toate ecranele fixe si mobile. Performanţa este aşadar aproape, iar implicarea poate fi la fel de intensă, mai ales când este combinată cu jocul la agenţiile de pariuri sportive, online şi offline.

În concluzie, se poate spune că românii au numeroase motive pentru care iubesc fotbalul, motive obiective şi subiective, inclusiv explicate prin conjunctura istorică şi prin avantajele multiple ale acestui joc.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.