Unul dintre oamenii lui Pinalti, incompatibil definitiv 

3
121

Membrii camarilei lui Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, cu poreclă înregistrată la OSIM, dispar ușor, ușor din viața publică. Toți au făcut bani de pe urma lui Pinalti, mai mulți sau mai puțini, unii l-au turnat sau l-au înfundat la DNA pe fostul edil, iar alții i-au rămas alături și în ziua de azi. Pe Elena Boengiu, personaj marcant în perioada domniei lui Ștefan, cu funcții importante pe la societăți ale Consiliului Local Piatra Neamț, nu știm în ce categorie să o încadrăm. Unii spun că ar fi fost alături de fostul primar chiar și în perioada în care acesta a ajuns după gratii. Alții sunt de altă părere si afirma că, de fapt, Boengiu ar fi dat declarații împotriva lui Pinalti la DNA. Că o fi prima sau a doua variantă, numai Boengiu știe. Știm doar că, la scurt timp după ce Pinalti a fost arestat preventiv, a plecat într-o excursie prelungită la o rudă din Australia. A revenit din emisfera sudică în momentul în care apele s-au mai liniștit. Sigur este că acest personaj, care a jonglat cu banii publici ai unor companii ale consiliului local, fără să o întrebe, cel puțin până în acest moment, nimeni nimic, a ieșit din scena politico-administrativă a județului Neamț. În aceste zile urmează să-i expire preavizul dat de către Publiserv SA, companie a Consiliului Local Piatra Neamț, unde a deținut funcția de director de marketing. Postul a fost desființat prin decizie AGA, astfel că Boengiu s-a văzut fără funcție la Publiserv, fiind nevoită să rămână la pensie, asta dacă nu cumva va fi resuscitată profesional de oamenii lui Pinalti care încă mai au putere în administrația publică locală. Plecarea lui Boengiu de la Publiserv, unde a deținut și funcția de director în intervalul 2013-2016, coincide cu decizia definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul de incompatibilitate, înregistrat în anul 2014. În noiembrie 2014, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au constatat că Elena Boengiu se află în stare de incompatibilitate.

”Elena Boengiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier în perioada 2008 – 2012, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, a deținut și funcția de funcția de director general în cadrul unei societăți comerciale al cărei asociat unic este Municipiul Piatra Neamț, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI din noiembrie 2014.

Este evident că omul lui Pinalti avea o problemă cu legea, însă asta nu l-a deranjat cu nimic și a rămas în continuare la cârma Publiserv SA. Ca orice politician prins în offside de ANI, Elena Boengiu a atacat decizia inspectorilor la Curtea de Apel Bacău. În mai 2015, magistrații băcăuani îi respingea cererea fără discuții, însă asta nu a împiedicat-o să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. A depus recursul în iunie 2015, iar în data de 25 octombrie 2017, adică după mai bine de doi ani, ÎCCJ l-a respins ca nefondat.

Detalii soluţie: D E C I Z I A nr. 3199 Respinge recursul declarat de reclamanta Boengiu Elena împotriva Sentinţei nr. 78 din 12 mai 2015 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 octombrie 2017.

Astfel, Elena Boengiu este incompatibilă. Dar ce folos dacă această decizie vine după ani de zile de procese? A plecat la pensie, după ce a reușit să ia nenumărate decizii controversate pentru societățile comerciale ale consiliului local pe care le-a condus. Și vorbim și de CMI Urban, unde a fost director în perioada 2011-2013, dar și de Publiserv SA unde a fost director ani de zile. Vorbim de credite neperformante, contracte cu dedicație pentru clienții găștii lui Pinalti etc. Cine să mai verifice aceste contracte, cine să le mai spună pietrenilor cum au fost jecmăniți financiar în toate modurile posibile? Cine să ne spună, de exemplu, cum a ajuns CMI Urban în reorganizare, dar Publiserv? Care a fost cauza care a dus aproape de faliment cele două societăți ale consiliului local? Nu o să ne mai spună nimeni nimic, pentru că dosarele penale, fie ele înregistrate la Poliția Neamț, fie la DNA, au rămas fără niciun rezultat. Se aud doar zvonurile privind matrapazlâcurile făcute de cei care au condus, în perioada cât Pinalti a fost primar, firmele consiliului local. Se vorbește de sute și chiar milioane de euro, bani sifonați din buzunarele pietrenilor. 

Daniel MURARU

3 comments

  1. observator 14 noiembrie, 2017 at 15:07 Răspunde

    Nu-i nimic, fiind incompatibila se pot recupera sumele incasate nelegal cu titlu de prejudiciu..ia sa vedem care are curajul!!!…pai…daca nu se face, ne meritam soarta

  2. Joe 15 noiembrie, 2017 at 13:17 Răspunde

    Boengiu, mare prietena cu Tudorancea, alta mare sifonara contemporana și alta, deloc surprinzător, incompatibila cred ca în aceeasi perioada. O duc bine mersi ambele, mari duamne de piatra neamt.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.