Arsene, denunțat la Dragnea: „Această firmă trebuie să fie a noastră și cine nu execută zboară!”

5
138

 • scrisoarea unui „taliban” pesedist către Liviu Dragnea: „Nu am cerut nimic de la acest partid, decât respectul pe care îl ofer”

Membru al PSD din anul 2000, fără ca anterior să mai fi făcut parte din alt partid politic, inginerul Vasile Dăscălescu, în vârstă de 64 de ani, din Piatra Neamț, spune că i s-a făcut scârbă de oamenii care se află în acest moment la conducerea partidului. Anul trecut, în decembrie, Dăscălescu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al organizației municipale PSD Piatra Neamț și a rămas simplu membru. Decizia a luat-o ca urmare a presiunilor pe care gruparea pesedistă, în frunte cu Ionel Arsene, președinte PSD, dar și șef al Consiliului Județean Neamț, a făcut-o împotriva membrilor Consiliului de Administrație a companiei de apă Apa Serv SA, firmă aflată în subordinea CJ Neamț, pentru a-l demite pe directorul din acea perioadă, Ionuț Dughir. Dăscălescu (foto), care a fost președintele consiliului de administrație la Apa Serv, nu a achiesat la planul colegilor social democrați, iar la un moment dat, ca urmare a acțiunilor lui Ionel Arsene, a considerat că este oportun să aducă la cunoștința liderului Liviu Dragnea comportamentul tartorelului de la Neamț.

Astfel, în decembrie 2016, Dăscălescu, care fusese schimbat în septembrie cu tot consiliul de administrație al Apa Serv SA, îi trimitea liderului Dragnea o scrisoare în care îi aducea la cunoștință presiunile pe care le făcuse Arsene&Co pentru a pune mâna pe compania de apă, o societate care, în ultimii ani, a derulat proiecte de sute de milioane de lei din fonduri europene. Fiind o adevărată „cloșcă cu pui de aur”, compania Apa Serv a reprezentat una dintre țintele actualului șef al PSD Neamț, dar și a oamenilor săi. Deși a trecut aproape un an de când a trimis scrisoarea liderului Dragnea, pe adresa organizației centrale a PSD, Dăscălescu nu a primit răspuns. „Consider că ar fi fost de bun simț ca domnul Dragnea, sau o secretară de la partid, să-mi fi răspuns la scrisoarea pe care am trimis-o. Câteva fraze ar fi fost suficiente. Nu era atât de greu să mi se transmită că au luat cunoștință de sesizarea mea și că au dispus verificări să vadă dacă ceea ce am scris este sau nu real. Nu au făcut-o și sunt profund dezamăgit. Nu am plecat din partid, am rămas simplu membru din respect pentru oamenii cinstiți din PSD. Am promis domnului Dragnea, în epistola pe care i-am trimis-o, că nu voi face scrisoarea publică, însă m-am răzgândit pentru că, din punctul meu de vedere, oricare membru al acestui partid trebuie să fie tratat cu respect, inclusiv să i se răspundă la sesizările de genul aceleia făcute de mine”, a declarat Dăscălescu.

„Această firmă trebuie să fie a noastră, iar cine nu execută zboară!”

În epistola trimisă lui Dragnea, inginerul Dăscălescu povestește, printre altele, cum liderul PSD Neamț i-a cerut, de față cu mai multe persoane, să organizeze demiterea lui Dughir, iar în momentul în care i-a replicat că nu sunt motive pentru asta, Arsene i-ar fi spus iritat: „Această firmă trebuie să fie a noastră și cine nu execută zboară!; ,,Nu ai motive, Dăscălescu? Îți aduc eu 100!”.

Iată scrisoarea pe care inginerul Dăscălescu a trimis-o lui Liviu Dragnea:

13.12.2016

Domnule președinte,

În primul rând, felicitări pentru ceea ce a obținut partidul în data de 11 decembrie și vă asigur că nu profit de această victorie pentru a va aduce laude, ci pentru a preîntâmpina, sper, unele eventuale acțiuni și mai dăunatoare ale unui lider care, în urma acestor rezultate, se va crede și mai ,,zeu,, .

De la început precizez că nu va scriu pentru a vă cere sprijin sau altceva, ci doar relatez câteva fapte care sper să vă stârnească curiozitatea; m-am hotărât să vă scriu, chiar dacă o cunoștință m-a avertizat că domnul Ionel Arsene vă este prieten apropiat și pierd vremea sau nu numai atât, dar pot avea mari necazuri.

Îmi asum acest risc, știu că este cuvantul meu împotriva d-lui președinte al PSD Neamț și președinte al Consiliului Județean Neamț și vă relatez următoarele :

După selecție, interviuri etc, am fost numit ca administrator neexecutiv și mi-am început mandatul în baza unui contract pe o perioadă de 4 ani, începând cu 19 mai 2014, la CJ ApaServ SA,  în prezent fiind președinte al consiliului de administrație la această societate, unde consiliul județean este acționar majoritar.

Pentru a nu va ocupa timpul în cazul în care veți citi această scrisoare, fac un rezumat și dacă cineva consideră ca ceea ce relatez merită interes, am multe detalii de dat.

După un timp (6 – 8 luni) în care am căutat să fiu util în această complexă firmă, am fost chemat la sediul de partid și în prezența a 8 – 10 colegi mi s-a impus de către d-l președinte Ionel Arsene organizarea demiterii directorului general Ionuț Dughir.

Fiind surprins de acest ,„ordin” am replicat că nu am motive să fac așa ceva, replica mea provocând iritarea d-lui Arsene, acesta adresându-se celor de față: ,,Această firmă trebuie să fie a noastră și cine nu execută zboară! și : ,,Nu ai motive, Dăscălescu? Îti aduc eu 100!!”. Nu a mai adus niciun motiv, însă a pus dulăii pe mine și pe colegii mei din consiliul de administrație, unii colegi cedând, iar eu, ca un ”taliban”, cum am fost etichetat, nu.

Așa a început calvarul, domnule președinte, și în loc să ne canalizăm activitatea pe problemele curente și pe proiecte, benefice locuitorilor județului Neamț, ne ocupăm, noi cei din consiliul de administrație, cu contracararea acțiunilor meschine, de multe ori infantile, ale aghiotanților d-lui Arsene.

Fără să am studii juridice, cred că este un abuz grosolan. Precizez că tot ce vă spun se poate proba și dacă cineva din echipa dumneavoastră dorește să știe și despre alte acțiuni neortodoxe, vă stau la dispoziție, mă refer la acțiunile comandate de domnul Arsene, cu scopul preluării acestei companii.

Într-un singur caz nu am avut martori, când am avut o discuție cu domnul Dănuț Andrușcă la sediul PSD și care mi-a spus : ,,Hai, domnul Dăscălescu, demite-l pe Dughir, ce-ți trebuie motive? Nu-ți plac ochii lui și gata!,”, iar acum, acest distins domn, cu merite deosebite pe la Uzina de apă Grea, Cuprumin și altele, unde s-a făcut remarcat, va fi parlamentar……

Precizez, d-le președinte, că nu am denigrat partidul, nici nu am de gând, din respect pentru majoritatea oamenilor deosebiți cu care am lucrat fără să ceară nimic. Consider că succesul cu care sigur se împăunează d-l Arsene, se datorează și muncii celor care au fost marginalizați.

Nu sunt avocatul directorului Dughir, să fiu bine înțeles, iar dacă până la această vârstă nu mi-am încălcat principiile, fapt pentru care nici  nu am prea fost ,,remarcat”, nici că o mai fac.

Nu am cerut nimic de la acest partid, decât respectul pe care îl ofer. Păcat, nu au înțeles că nu pot fi băgat în plutonul oportuniștilor, a culegătorilor de scame și a lustrangiilor de componente ale corpului uman.

Vă asigur de respectul meu, nu sunt reclamagiu, am fost sfătuit să fac scrisoarea publică, atunci când m-am destăinuit că o să vă contactez, însă nu o fac pentru că nu pot. Prefer să fac parte în continuare din  masa mare a membrilor de partid fără notorietate, ce sunt buni doar o dată la 2-4 ani, când este nevoie de voturi.

Atașez și demisia mea din funcțiile pe care le-am avut în organizația municipală Piatra Neamț, gest făcut când am fost de-a dreptul sufocat de ”specialiștii” d-lui Arsene.

Va multumesc si succes !

ing.Vasile Dăscălescu, Piatra Neamț  

 

Daniel MURARU

Citește și:

La Apaserv SA, mai ceva ca-n Cascadorii Râsului: Un profesor de sport, numit director interimar

Movilă de la Apa Serv, sacrificat în numele prieteniei lui Arsene cu… Angheluță

5 comments

 1. Marta 16 noiembrie, 2017 at 19:04 Răspunde

  il doare la basca pe dragnea cum il doare si pe aghiotantul sau de la Neamt. Care de faptaghitant, face poze langa Dragnea, cand asta nu-I atent la cine se aseaza in grup cand fotograful zice :”zabiti”…hahahaha!!!

 2. Maria Sfetcu 16 noiembrie, 2017 at 19:34 Răspunde

  O concluzie se desprinde clar: nici unii și nici ceilalți nu vor să piardă ciolanul. Nici unii și nici ceilalți nu au făcut nimic pentru cetățenii județului, prețurile tot mari au rămas. Mă întreb câți bani aveau ca salariu de își plâng de milă: cât 10 (da, zece!) instalatori. În total șefii ăștia vreo 8 la număr luau 15% din fondul total de salarii! Cum să nu plângă?

 3. mihnea 16 noiembrie, 2017 at 19:37 Răspunde

  Pam-pam. Scrisoarea dlui inginer este o foarte succinta relatare a uneia dintre sutele de actiuni de intimidare/amenintare/santaj pe care le practica acest individ care distruge judetul. Din nefericire, a avut dreptate acel prieten care i-a spus ca arsene e prieten cu dragnea. Parte pozitiva o reprezinta decizia de a face publica scrisoarea si implicit mizeria patronata de arsene. Cat despre dragnea, ce sa spunem? O Europa intreaga ii spune ca e hot iar el abereaza despre sisteme. Sistemul sunteti voi, cei care distrugeti tara cu o inversunare de parca ar veni sfarsitul lumii. Insa, viitorul vostru nu suna bine. Deloc! Tic-tac-ul se aude tot mai tare. Nu aveti scapare. Veti infunda puscaria. Incercati sa va inchipuiti ce vor face analfabetii gen Andrusca, hoiturile ce-l consiliaza si gasca de c…e care sunt omniprezente in tot ceea ce inseamna bani multi si publici. O sa-i scuipe lumea pe strada. Si o sa vedeti atunci adevaratul jaf. Se apropie destul de repede acest moment. Dl inginer mi-a facut seara mai frumoasa vazandu-i curajul. Bravo. Sper sa-i urmeze si altii exemplul.

 4. Maria 17 noiembrie, 2017 at 08:31 Răspunde

  Nu ne interesează cine conduce Apa Servus dorim sa nu mai plătim pierderi fără a fi înregistrate nicăieri deoarece locatarii verifica indexul general în fiecare luna dar nu au nici un succes toți trăiesc pe spatele amărâților. Ei își fac salarii mari din cheltuielile inutile ce sunt puse în circa locatarilor. De ce nu primim și noi o copie după factura la nivel de bloc sa vedem ce plătim?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.