PSD Neamț și-a tras ministru în Guvernul Tudose: un macho man cu firmă în faliment

4
131

În urma cu câteva zile, șefii social democraților nemțeni anunțau cu mult tam-tam transferul de marcă pe care au reușit să-l facă prin aducerea în organizația județeană a PSD a lui Ilan Harry Laufer (foto), ministrul Mediului de Afaceri din Guvernul Tudose. Laufer, un personaj necunoscut pentru pietreni, a aterizat în Neamț în condiții cel puțin ciudate, spre oftica multor membri de partid care așteptau cu nerăbdare ca organizația să fie reprezentată în guvern de unul de-al lor. Cum varianta nu a funcționat, conducerea PSD Neamț a apelat la un ministru de import care nu are absolut nicio treabă cu județul Neamț. Un subiect des dezbătut de presa mondenă, Laufer a apărut de mai multe ori în presa tabloidă. El a ajuns în atenția jurnaliștilor de monden, după ce s-a căsătorit cu fosta soție a vedetei de la Antena 1, George Papagheorghe. Unii spun că Laufer nu a mai avut loc prin organizațiile bucureștene și cum își dorește să prindă un loc în parlament la alegerile din 2020, a agreat varianta Neamț unde ar urma să fie plasat pe un loc eligibil. Că va fi la Senat sau Camera Deputaților rămâne de văzut. Clar este că Laufer a nimerit într-o organizație în care se simte în elementul său. Ca și șeful său pe linie de partid, Ionel Arsese, Laufer are o firmă în faliment, așa că, din acest punct de vedere, cei doi au ce să-și împărtășească. La „discuții” ar putea participa și Ion Asaftei, vice al CJ Neamț, președinte de ALDE, întrucât și el a cam dat chix în afaceri. De altfel, pe cei trei i-ar putea lega și saltul făcut în politică, nu doar eșecul în afaceri. Așadar, putem spune că în organizația Neamț a PSD nu avea cum să fie adus un nou membru care să fie mai presus față de Arsene, adică să nu aibă minim o firmă în faliment, condiție pe care Laufer o îndeplinește.

Profesorul de sport Laufer, ministrul Mediului de Afaceri

Fără a fi cârcotași, nu ai cum să nu te întrebi cum de a reușit Tudose performanța să numească la Ministerul Mediului de Afaceri o persoană care a dat rateuri în…afaceri. Laufer, profesor de sport la bază, a derulat afaceri în domeniul imobiliar înainte de a intra în politică. Una dintre societățile pe care le deține, Retail Group SRL, a intrat în faliment în acest an, dosarul fiind pe rolul Tribunalului București.

Tribunalul BUCUREŞTI – Informaţii dosar

Chiar în ziua în care instanța a acceptat cererea debitorului de intrare în faliment, Laufer s-a retras din acționariatul firmei, cesionând acțiunile fratelui său, Yonatan. Cu alte cuvinte, Ilan Laufer, care fusese numit secretar de stat în Guvernul Grindeanu, și-a lăsat fratele să se descurce cu firma intrată în impas. Mișcarea este de înțeles, pentru că nu ar fi dat bine ca un secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri să aibă o firmă în faliment. Deci, mișcarea PSD – ului prin numirea acestui tânăr într-o funcție atât de importantă ar putea fi utilă pentru mediul de afaceri din România, cel puțin în domeniul falimentelor. Revenind la firma pe care a deținut-o, Retail Group SRL, trebuie spus că aceasta a avut în anul 2016 cifra de afaceri 0, iar datoriile erau de 1.109.404 lei.

RETAIL GROUP SRL din Sectorul 1 Str

Retail Group SRL-Monitorul Oficial

Laufer mai deţine firma Retail Group Advisors SRL, înfinţată în 2015, în care a fost asociat până să fie numit secretar de stat în februarie acest an. A fost momentul în care a cedat 22,5% din acțiuni soției sale, aceasta înlocuindu-l și în funcția de administrator. Firma are ca obiect de activitate principal „agenții imobiliare”, ca și societatea intrată în faliment. În 2016, Retail Group Advisors a avut o cifră de afaceri de 2.149.811 lei și un profit de 248.598 lei.

 

Daniel MURARU

 

 

4 comments

  1. Diana 19 iulie, 2017 at 13:52 Răspunde

    Va dati seama ca o persoana care nu a fost in stare sa tina in activitate un SRL conduce Ministerul pentru mediul de afaceri din Romania??????????? In ce tara traim??????? Treziti-va naibii ca o sa ajungem sa ne batem pentru o cana cu apa din cauza nemernicilor astora!!!!! Treziti-va!!!!!!!!!

  2. mihnea 19 iulie, 2017 at 17:31 Răspunde

    Cum se face ca a dus firma in faliment, probabil pentru a nu plati creditorii si darile la stat, dar pe persoana fizica e unul dintre cei mai bogati ministri? Case, bani, bijuterii etc. Ce face ANAF-ul? Despre moralitate nu poti vorbi la actualii guvernanti!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.