Spre știință primarului Chitic: Golănia nu are culoare politică

5
176

Dezvăluirile publicate de atacul.ro în ceea ce privește afacerea care a adus o sumă de bani considerabilă în conturile firmei familiei prefectului de Neamț, Vasile Panaite, și, totodată, o mare pagubă în vistieria societății Publiserv SA, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, a provocat un adevărat cutremur, pietrenii fiind oripilați de mârșăviile la care se dedau unii dintre cei care ajung la putere. Comentariile și mesajele pe care le-am primit de la cititori arată că cetățenii s-au cam săturat de furturile camarilei politice din Piatra Neamț, indiferent de culoarea acesteia. Faptul că în numai 3 minute firma Izopoint SRL, la care administrator și acționar majoritar este Brândușa Panaite, soția prefectului, a încasat 25.000 de euro din vânzarea a două mașini societății Publiserv SA arată de ce sunt în stare anumiți politicieni atunci când vine vorba de a câștiga bani nemunciți. Publiserv SA a cumpărat de la Izopoint un DAF basculabil cu macara, fabricat în anul 2001, cu aproape 15.000 de euro și un Fiat Ducato, fabricat în 2007, cu aproape 11.000 de euro. Primul zace în curte, nefiind funcțional, iar cel de-al doilea autovehicul, după cum spune actualul director, ar fi folosit de către angajații Publiserv. Cert este că și în cazul DAF-ului, dar și a Fiatului, prețurile au fost serios umflate, însă lăsăm Poliției și DNA-ului plăcerea de a investiga aceste aspecte și de a încadra posibilele infracțiuni comise.

„Se pare că disprețul față de banii publici a atins cote inimaginabile”

Cum reacțiile din partea autorităților lipsesc atunci când vorbim de camarila politică județeană, semn că la mijloc este posibil să fie vorba de o cârdășie sau, ca să fim mai puțini duri, o atitudine îngăduitoare, l-am contactat pe Dragoș Chitic (foto), primarul orașului Piatra Neamț, pentru a-și expune un punct de vedere față de aspectele de la Publiserv SA, ce au fost prezentate de către atacul.ro. Liberalul Dragoș Chitic a precizat că nu are cunoștință despre năzdrăvăniile de la Publiserv, spunând că noii agamani, numiți de majoritatea PNL-PMP din Consiliul Local, vor face o analiză privind situația societăților Publiserv SA și Locatiserv SRL, ambele conduse până de curând de către oamenii PSD-ului. Dragoș Chitic nu a ratat ocazia de a politiza subiectul, arătând cu degetul spre PSD, partidul care a avut oameni la conducerea celor două societăți comerciale, dar și în AGA și CA.

„Eu nu am cunoștință de astfel de lucruri, nu mi s-au spus , nu mi s-a cerut părerea. Voi dispune o verificare, iar dacă informațiile publicate de dumneavoastră sunt reale înseamnă că acolo unde PSD a acaparat puterea prin majoritatea politică din Consiliul Local a folosit-o, așa cum am afirmat de mai multe ori, în scop personal. Se pare că disprețul față de banii publici a atins cote inimaginabile, iar eludarea prevederilor legale a fost o practică obișnuită. Acum, cetățenii vor înțelege mai bine de ce schimbarea managerilor unor societăți ale Consiliului Local era absolut necesară. Colegii mei, consilierii PNL, reprezentanți în AGA la cele două societăți, Publiserv și Locativserv, conduse până de curând de oameni promovați și susținuți de PSD, au demarat deja o analiză a activității din ultimele 12 luni. Vom prezenta public ceea ce se va descoperi la cele două societăți, iar dacă va fi cazul vom sesiza organele competente ale statului. Se pare că unii politicieni nu au limite în ce privește abuzul și încălcarea legii în privința cheltuirii banilor publici și tratează societățile publice ca pe o moșie personală”, a declarat Dragoș Chitic.

Ce a omis primarul să precizeze este că personajele cheie ale afacerii dezvăluite de către atacul.ro, Adrian Niță, fost director Publiserv, și Vasile Panaite, prefectul de Neamț, i-au fost colegi în PDL. Chitic, Niță și Panaite au fost alături de Gheorghe Ștefan, cât acesta a controlat județul Neamț. Dacă Niță a făcut o ”haltă” la M10, înainte de a trece în barca PSD-ului, Panaite a trecut direct la social democrați. Ambele mișcări au avut loc după ce PDL-ul a apus. Așadar, spre știința primarului Chitic: golănia nu are culoare politică. Și asta pentru că se știe foarte bine că toți cei care au avut puterea în Neamț, în ultimii 28 de ani, au jefuit acest județ. Pornind de la PSD, PNȚ-CD, PDL și până la PNL, partid în care și-au găsit refugiu mulți membri ai defunctului PDL. Că sunt „portocalii” și oameni care i-au fost loiali lui Ștefan ce au trecut la PSD nu mai reprezintă o noutate. Exemple sunt multe, iar social democrații știu cel mai bine. Dacă DNA-ul va finaliza vreodată anchetele demarate la Primăria Piatra Neamț despre potlogăriile făcute de Pinalti și gașca lui, vom avea șansa de a vedea măcar o parte a jafului care s-a abătut asupra acestui oraș în cele două mandate și jumătate ale lui Pinalti. Iar prietenii săi, mulți aflați bine mersi în libertate, bucurându-se de banii câștigați fără muncă, unii dintre ei aflați încă în funcții importante, cunosc foarte bine aceste aspecte. Pe cine va ”aspira” DNA-ul vom afla, sperăm noi, în curând. În concluzie, spre știința tuturor politicienilor, Codul Penal nu are culoare politică, ar trebui să se aplice indiferent de pesoana care comite infracțiuni. Asta, bineînțeles, dacă dorește și Măria Sa Poliția Neamț sau DNA. În funcție de competențe.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum și-a vândut prefectul Piti „ciurul” cu 15.000 de euro unei firme a primăriei

5 comments

 1. valisor 18 iulie, 2017 at 10:39 Răspunde

  Din nefericire, încă sunt mulți șarlatani care cred că opincii i-au dăltuit în gene comuniștii, la valoare de sacralitate, cuvântul PARTID, fără să accepte că ar putea fi o intoxicare doar benignă, care s-ar putea să fie cam ca pe ducă, deci prostimii să nu-i mai rezoneze, chiar ca în acele vremuri, “în inimi și-n simțiri”. Din nefericire ei așa cred. Din nefericire se cam nu prea înșală în totalitate. Nu-i că ar fi ei deștepți foc într-ale priceperii naturii umane și făcutului din vorbe, ci, dacă ei înșiși sunt profund, iremediabil, mutilați, halucinează că toți am fi așa, fără să vadă că poporul e pe cale de a se cam trata – mai greu, dar aproape vizibil. Marele lor noroc e că reacționăm ca după alcoolismul progresiv, care a culminat cu o comă, am ieșit, am intrat într-un program de dezalcoolizare, dar “anturajul”… și ne trezim lingând fără să vrem.
  Eu cred că sunt unii care își bat mintea cu asta și până la urmă or să dovedească negurile din noi. Doamne ajută!

 2. mihnea 18 iulie, 2017 at 19:02 Răspunde

  Asteptam sa vedem rezultatele controalelor de la cele 2 societati. Sper sa nu gaseasca Arsene vreo parghie de santaj, ca se pricepe. Sunt convins ca despre multe din hotii nu stiu cei din conducerea PSD dar asta nu inseamna ca nu sunt la fel de responsabili pentru numirea hotilor in functii. Incet, incet, se darama constructia bazata pe hotii din bani publici.

 3. V.Vasile 18 iulie, 2017 at 20:33 Răspunde

  M-as bucura daca astfel de ,,golanii,, vor fi cercetate si luate masurile ce se impun.
  Am in continuare convingerea ca ,,stanga,, si ,,dreapta,, in ale politicii ,sunt doua maini murdare, ce se resping public si se unesc trainic in ale golaniilor.
  Un ,,ilustru conducator,, autohton, afirma fara nicio retinere cand i se spunea ca nu trebuie primiti(reprimiti) navetistii ca: ,,il primim si pe dracu daca aduce voturi,, !
  Sunt f. multi paturici, culegatori de scame, de prin consiliile M+J care daca au facut gimnastica pt. indreptarea coloanei, pot confirma.

 4. constantin 19 iulie, 2017 at 08:58 Răspunde

  mai important pentru chitic este sa vina stefan de la puscarie.puscaria la intarit pe stefan si dupa “lasarea la vatra” toata lumea va tacea si vor trece la “treaba” sub obladuirea tatucului.cred ca stefan va merge la partidul lui voiculescu si va face echipa cu acesta.bugetul primariei p.neamt(atat cat a mai ramas )e bun pentru inceput.incolo nimic nu mai conteaza.cu arsene si piti la butoane trai neneaca pentru gasca.janel prinde si el adeziune.

 5. cristi iancu 22 august, 2017 at 17:32 Răspunde

  Lasa mai Chiticule ca acum tu si Barjovenii snopiti de furat cele doua societati unde va-ti pus voi oamenii vostrii! Ai uitat cum Nita directorul de la Publiserv statea bot in bot cu tine si discutati totul?! Ai fost singurul din PNL care te-ai opus sa-l schimbi pe Nita de la PUBLISERV! De ce? PT ca era omul tau si juca la doua capete si va mai leaga si o veche prietenie din PDL. De ce omiti si minti cu atata nerusinare?! De ce Nita nu a facut audit cand a preluat functia de director asa cum a facut Iosub la LOCATIV?! Iti spun eu, ca sa nu o deranjeze pe baba de Boiangita cu care erai mana in mana de pe vremea lui Pinalty cand aveai statut de executant!! Punem pariu ca nici acum oamenii pusi de tine si de romel nu vor face audit? Ce dracu vrei sa te duci cu ei la puscarie?! Ar fi o solutie pt ca vine Pinalty acasa si tia lasat patul rezervat!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.