Miracol! S-au trezit consilierii liberali din Consiliul Județean. Pentru unii dintre ei este cam târziu

2
85

 

Într-un comunicat remis presei locale, intitulat „Cartea Neagră PSD 2016-2017”, consilierii județeni PNL, 14 la număr, înfierează cu mânie proletară primul an de mandat al actualei puteri politice de la Consiliul Județean Neamț. Ținta este, așa cum lesne se poate înțelege, președintele Ionel Arsene și echipa sa. În documentul respectiv, aleșii liberali prezintă mai multe afaceri necurate ale actualei administrații județene, dar și nerealizări. Se vorbește despre întârzierea licitației la “Cornul și laptele”, despre modul inechitabil în care au fost repartizate localităților sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, despre „executarea” șefilor unor instituții de cultură, aflate în subordinea CJ-ului, despre cum a fost numit consilierul județean PSD Eduard Corduneanu, cel care controlează firma ce colectează deșeurile în orașul Roman, în funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EcoNeamț etc. Bineînțeles, în „Cartea Neagră PSD 2016-2017” se face referire și la achizițiile cu miros de infracțiune făcute de către Consiliul Județean Neamț, dar și de alte instituții subordonate, cu ocazia organizării primei ediții a Târgului de Crăciun.

Citeste aici „Cartea Neagră PSD 2016-2017”:

1Cartea Neagra PSD 2016-2017

2Cartea Neagra PSD 2016-2017 atasamente

Multe dintre aspectele prezentate de către liberalii nemțeni au fost relatate pe larg de publicația atacul.ro. La momentul dezvăluirilor noastre, liberalii din Consiliul Județean Neamț au tăcut mâlc. Niciunul nu a luat atitudine în ședințele Consiliului Județean Neamț și nici nu a cerut socoteală conducerii CJ-ului pentru șmecheriile făcute. Șmecherii care fac obiectul unei anchete penale, fiind  verificate și de Curtea de Conturi a României. Niciun liberal din CJ nu a comentat până ieri achizițiile nesimțite de la Târgul de Crăciun, dar si altele, așa cum nu a existat nicio reacție atunci când componența echipei de control a Camerei de Conturi Neamț a fost schimbată. De asemenea, nu am auzit niciun ales de la PNL să ceară socoteală pentru cheltuielile de la bugetul CJ-ului pentru limuzina BMW X6 folosită de președintele Ionel Arsene. Reprezentanții insituției publice au refuzat să pună la dispoziția publicației atacul.ro valoarea cheltuielilor cu reparația bolidului de lux, suma fiind de ordinul zecilor de mii de lei. Noi nu avem nici timp și nici dispoziția necesară să dăm în judecată CJ-ul pentru că refuză să răspundă solicitărilor pe Legea 544/2001, însă consilierii județeni liberali, care au o mare responsabilitate față de cei care i-au ales, ar putea să facă aceste demersuri, inclusiv să atragă atenția conducerii CJ-ului că nu răspunde presei la solicitările pe care le face. De asemenea, niciun consilier de la PNL nu a luat atitudine în cazul Kuzmanovic, doamna voluntar de la CJ care conducea instituția în lipsa lui Arsene. Numai în urma dezvăluirilor din atacul.ro, Elena Kuzmanovic a părăsit CJ-ul și nici atunci liberalii nu au zis nimic. Iar exemplele pot continua.

Cine i-a scos din letargie pe aleșii PNL

Dat fiind comportamentul cuminte de până acum al consilierilor județeni liberali, mulți se întreabă ce s-a întâmplat de au luat în sfârșit atitudine. Fără a generaliza, pentru că este clar că există și consilieri de bună credință, sursele noastre arată că unii dintre cei 14 liberali din CJ Neamț au șanse mari să zboare din legislativ, dar și din partid. De ce? Tocmai pentru dezinteresul manifestat față de abuzurile actualei puteri de la CJ. De ce nu au ripostat mulți consilieri PNL, ne-a răspuns, sub semnul anonimatului, un bun cunoscător al fenomenului politic liberal. „Știm cu toții cine i-a pus pe listă pe cei mai mulți dintre actualii consilieri județeni, așa că nu trebuie să ne mire atitudinea acestora. Însă lucrurile se vor schimba în curând, pentru că PNL-ul nu va mai tolera lipsa lor de activitate”. Persoana cu care am discutat ne-a dat de înțeles că cei care i-a pus pe lista candidaților pe cei mai mulți dintre actualii consilieri județeni ar fi avut o relație de prietenie cu actulul șef al CJ Neamț și președinte al PSD Neamț, Ionel Arsene. Acesta ar fi și motivul pentru care nimeni nu a mișcat în front. Până acum. Șefia PNL la nivel național a fost câștigată de Ludovic Orban care în Neamț a fost susținut de senatorul Țapu, deputatul Leoreanu, dar și primarii Chitic și Micu. Deputatul Mugur Cozmanciuc, încă președintele PNL Neamț, a mers pe mâna candidatului Bușoi ce a pierdut în fața lui Orban. Așa stând lucrurile este mai mult decât clar că zilele lui Cozmanciuc la cârma PNL Neamț sunt numărate. Sursele noastre arată chiar că membrilor actualului Birou Politic Județean li s-a pus în vedere să-și dea demisia. Concret, la PNL Neamț vor avea loc, cât mai curând posibil, alegeri pentru stabilirea noii conduceri. Pentru șefia PNL-ului sunt vehiculate două nume – Țapu și Leoreanu. Indiferent de care va fi varianta, mulți dintre actualii consilieri județeni liberali, catalogați drept oamenii lui Cozmanciuc, au șanse să zboare din schemă, iar locul lor va fi luat de către suplenați. Așa că nu este exclus ca documentul remis presei în care este criticat primul an de mandat al lui Arsene să aibă și rolul îndulcirii sentimentelor viitoarei conduceri a PNL Neamț.

D.MURARU

Citeste si:

La Târgul de Crăciun, jaf ca-n codru! Autoritățile și opoziția tac 

2 comments

 1. valisor 11 iulie, 2017 at 20:09 Răspunde

  Să nu ne lăsăm amăgiți de poziția PNL!!! Nu sunt alți hoți!! Sunt exact aceeași hoți! Că sunt alte persoane?! PCR își schimbă blana, dar năravul ba!!!!
  Și hoții din PNL, indiferent ce culoare a avut fiecare la un moment dat, au furat la fel de mult și la fel de porcește ca cei aflați acuma la guvernare – dacă pot să-i zic așa. Nici nu mai știu ce e aceea “la putere”, din moment ce au cu toții aceleași obiective, aceleași mijloace, același spirit tâlhăresc. Ei se împart în partide, chipurile în tabere de interese antagonice, ca praf în ochii vitelor, că cică, dacă ăia fură acuma, ceilalți sunt antihoție și trebuie susținuți de popor. Parcă n-am ști ce LICHELE sunt și TOȚI cei din PNL, ca de altfel și din TOATE celelalte partide, mai puțin USR care sunt OLIGOFRENI și retardatul eu cu ei am votat!… Tâlharilor din PNL le miroase a anticipate și vor puterea ca să bage ei 13le dacă ăstora nu le-a ieșit, ca să-și gardeze roadele tâlhăriilor în fața “DOAMNEI Codruța” – mă refer la modelul de coloană vertebrală, nu expres la persoana anume.
  Aseară a fost pe B1 o emisiune cu invitat licheaua de Stelian Tănase. Era să omor un trecător cu televizorul, de draci și scârbă ce-am avut când l-am auzit pe ascarid cum încerca o manipulire a prostimii spre PNL, cică criticându-i că nu sunt încă bine organizați, continuând cu “dar abia de-acuma înainte(…)” – cam așa – pe altă temă deci, dar în același spirit în care Ceaușescu, “la Proces”, mânca rahat că fiecare cetățean avea pe cartelă nu știu cât zahăr și ulei și nu știu câtă făină și sferturi de pâine, dar fix de-atunci înainte urma să crească hă-hă-HĂĂ!,. SĂ NU NE LĂSĂM PROSTIȚI, NU EXISTĂ NICIUN FEL DE PARTIZI AI REPARĂRII NOASTRE!
  Cam așa, că eșalonul doi de PCR, aflând ei că gata cu comunismul oficial, s-au înhăitat pe ascuns atunci, ca să se facă, din criminali comuniști, tâlhari “democratici”; ei, plus forța din umbră, securitatea. Activiștii sunt harnicii furnicuți care tâlhăresc “administrativ” și beneficiază atât ei cât și ceilalți, care ceilalți au alte sarcini vitale în stupul tâlharilor, dar nu sunt “lucrători” și fără “ei” ar fi mâncați. Nu vă temeți, că nu sunt nici pe departe câinii demonici care ne BU-HU-HU dânșii c-ar fi!
  Să nu greșim iar! Să spunem BASTA PROSTIEI! Degeaba ieșim în întunericeala străzii după ce am votat! Trebuie înainte! Când o fi, că curând, că mai încolo, cu parul să ieșim în stradă și să nu permitem nici să înceapă vreo campanie electorală fără liste de OAMENI, iar la independenți tot așa! Mai bine să ne prăbușim în haos, decât să mai trăim cu berea de zamă de șosetă în emisfera dreaptă, și mititei, din carne de cur de râmă, în cealaltă! Iar OAMENI sunt cei “neprihăniți” și deștepți de-adevăratelea ci nu de-a’n’plagiatelea!
  Măi popor, dacă rahatul se va mai clona o singură dată, așa îmi voi blestema spiritul uman ascuns în fobiile umbrelor mele, de are să ne crape la toții mațele! și nu glumesc! și ce vină au bieții japonejî că noi…?
  Ia!: Băgați-vă cu toții mințile frumușel la loc, în capul meu, ca să fie bine, să nu fie rău! (din Balada Melului Turbat)

 2. mihnea 12 iulie, 2017 at 09:09 Răspunde

  N-ar mai fi multe de spus dupa scrierea dlui Valisor, la care subscriu. Doar ca dintre toate relele, cea mai rea varianta pentru PNL ar fi …Tapu. Prieten cu Arsene, pe persoana fizica si pe persoana juridica, ar transforma pnl-istii in anexe ale psd-istilor.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.