DNA s-a băgat și în afacerea gabioanelor Aqua Park

9
742

 

Aqua Park SRL este o societate de construcții care, în ultimii ani, a avut o creștere fulminantă a cifrei de afaceri, devenind una dintre cele mai solide firme din județul Neamț care operează pe această zonă. Ascensiunea pe nișa construcțiilor s-a datorat în mare parte contractelor pe care societatea le-a prins cu diverse primării din județ, dar și cu Consiliul Județean Neamț. Înființată în 2004, firma a început să-și facă puternic apariția pe piața construcțiilor în perioada în care Vasile Pruteanu a fost președinte al Consiliului Județean Neamț. Atunci au apărut primele contracte solide după care, ușor-ușor, societatea a devenit abonată la lucrările cu bani publici. Cu o asfaltare, un gabion, un pod, o pietruire, un imobil, o reparație, lucrări prestate unor comune, dar și Consiliului Județean, s-a ajuns la cifră de afaceri amețitoare. Numai că, pentru a ajunge la lucrările finanțate din banii statului, valoarea unor contracte a fost umflată pentru a acoperi parandărătul beneficiarului, dar și a celor care au avut un cuvânt de spus în asigurarea finanțărilor. Așa stând lucrurile, nu ar trebui să mai mire pe nimeni că o societate de acest gen a intrat în vizorul anchetatorilor. Aqua Park SRL, controlată de Gheorghe Vlasie, se află în centrul unei investigații de proporții, cei interesați de anumite lucrări efectuate în comuna Piatra Șoimului, fiind procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Bacău al DNA. Din informațiile pe care le deținem, anchetatorii investighează o serie de investiții realizate de către Primăria Piatra Șoimului cu bani de la bugetul local, dar și cu sume obținute prin celebra OUG 28. Investițiile s-au derulat în perioada 2012 – 2016 și au vizat mai multe lucrări de întărire a malurilor pârâurilor Iapa și Calu, reabilitări de poduri, dar și asfaltarea drumului comunal din satul Poieni. Întărirea malurilor s-a făcut cu gabioane, iar prețul acestora ar fi unul destul de mare față de ceea ce oferea piața în acel moment. De asemenea, procurorii anticorupție sunt foarte interesați să afle de ce și cum s-a ajuns ca reabilitarea căminului cultural, lucrare efectuată de către o altă firmă, să coste enorm. În concluzie, DNA-ul a intrat serios pe fir și scutură afacerile Aqua Park SRL de la Piatra Șoimului. Contactat telefonic, primarul Neculai Nicorescu s-a arătat susprins de interesul manifestat de DNA pentru lucrările efectuate de primăria pe care o conduce de mai bine de 16 ani. El a confirmat pentru atacul.ro că o parte din investițiile menționate mai sus au fost realizate de către Aqua Park SRL și ne-a transmis să facem o solicitare oficială pentru a ne pune la dispoziție informațiile privind valoarea lucrărilor, dar și firmele care le-au executat.

93 de metri liniari de gabion luați de viitură

Cum primarul Nicorescu se afla la volan și nu a putut să ne ofere răspunsuri întrebărilor noastre, o să prezentăm un aspect deosebit de important care ne-a atras atenția. În intervalul 2012 – 2016, în comuna Piatra Șoimului au fost executate mai multe lucrări de întărire a malurilor cu gabioane pe pârâurile Calu și Iapa. Recepția ar fi fost făcută undeva în vara anului 2015. Numai că la prima viitură mai serioasă, înregistrată în vara lui 2016, o parte din gabioane a fost luată de ape. Adică gabioanele care fuseseră recepționate cu nici doi ani înainte. Pentru a reface gabioanele distruse de viituri, Primăria Piatra Șoimului a pus la bătaie 180.000 de lei.

FOTO: Gabionul refacut recent (amonte pod Deleni)

Banii au fost folosiți pentru refacerea a 93 metri liniari de gabioane: 14 ml pe malul stâng pârâul Calu, pentru protecție pod (sat Piatra Șoimului); 8 ml pe malul stâng pârâul Calu, amonte Zbrâncani, pentru protecție pod (sat Piatra Șoimului); 70 ml mal stâng pârâul Iapa, amonte pod Deleni, pentru protecție pod (sat Luminiș). Primăria a făcut un anunț pe SEAP, iar printr-o cumpărare directă firma Aqua Park SRL a fost aleasă să execute lucrările de protecție a malurilor. Adică să refacă gabionale distruse de viituri. Un calcul simplu arată că primăria a plătit 1.939 lei pentru un metru liniar de gabion. Nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva respectiva lucrare se afla în garanție, iar costurile cu reparația gabioanelor trebuia să cadă în sarcina constructorului. Probabil că la această întrebare încearcă să găsească răspuns acum și procurorii anticorupție.

Daniel MURARU

9 comments

 1. Parerea Mea 20 iunie, 2017 at 14:25 Răspunde

  Oare de unde bani pentru BMW ul fiului primarului(aprox 20000 euro), aparate foto profesionale si apartamente dintr-un singur salariu de bugetar? Ca sa nu mai amintim ca si promarul circula cu un Mertan ce-i drept mai vechiut, dar care costa. Niste banditi care impreuna cu dl Vlasie de la Aqua Parc ar trebui mutati intr-un cantonament la mititica

 2. Mihaela Ungureanu 20 iunie, 2017 at 19:53 Răspunde

  Proiectul cine l-a facut ? Am vazut o gramada de lucrari care sfideaza legile fizicii .Din fotografie , nu vad scurgeri ale apei care vine de pe versanti . Daca fundatia a ajuns sa stea in noroi ,sigur ca se rupe sub presiunea muntelui ,cu gabioane cu tot . Bani aruncati .

 3. mihnea 20 iunie, 2017 at 22:14 Răspunde

  Daca ati reusi sa verificati cate lucrari a avut acest Vlase in toate comunele din judet (si nu numai) veti vedea cati bani publici s-au sifonat. Enorm de multi. Si mai ales ce lucrari de proasta calitate au facut. Altfel, cum si-ar permite excentricitati de genul “Hanul berarilor” de peste 1,5 milioane de euro?! Si nu numai. L-au mai calcat mascatii pentru ca a incercat si niste furtisaguri cu tva-ul, cum a facut si fiul lui Munteanu. Revin si spun, repetand aproape obsesiv: indivizi de teapa lui s-au imbogatit exclusiv din bani publici. Din bani publici si-au luat zeci de utilaje devenind firme foarte mari – eligibie, din bani publici isi fac toate mofturile, din bani publici isi construiesc imperii, cu bani publici transforma tantitele care le stau alaturi din fete de la tara in doamne carora le pute mersul pe jos. Baieti, tic-tac!
  P.S. Cred ca se observa o tehnica de agatare a trepadusilor care fac si ruleaza bani multi (publici) pentru ca, in final, sa se ajunga la…cap. Tic-tac.

 4. valisor 21 iunie, 2017 at 09:14 Răspunde

  Zi de mare emoțiune în Parlament. De fapt, noi, masele de ignoranți așteptători de haiduci verzi pe pereți, trăim patetismul patriotic al conștiinței noastre colectiviste, visând povești despre care pe ei nu-i doare capul, iar dacă am fi oricare din noi ei, tot ca ei am fi, că așa suntem, nu că n-am fi altfel, dar dormim în ciobote. Deci, până la urmă, azi e o altă zi anostă a naturii care, după nu-ș’ câte beri, se mai desplictisește oleacă cu o mică loteria gioalelor.
  Atâta noutate sub soare, că am să mă stupefiez cu narcotice ca să pot să mai cred în tic-taciuri!
  Dacă bălegarul de la Marele Grajd Republican nu mi-a rupt nasul, desecretizarea fabricării pufoaicei la vârf de DNA, care kovesol se servește zilele astea cu mult pipi de servici, adică de servit vicii, categoric m-a lăsat fără imaginație olfactivă.
  Aici, la țară, pe malul gârlei, după binesocotit de multe măsurări, se va dispune expertizarea ruletei. Poate că ar trece sănătoasă, dar nu cred, că vin suplimentele, contrele și alte răhățăreli pe colac, care i-ar putea găsi ruletei orice tulburare de percepere a realității. Și, dacă totuși trece, mai sunt și nebănuitele alte variabile dependente de “calendele grecești”, așa încât nu mi-aș face griji că ar putea rămânea orfane beemvee și merțane.
  Una peste alta, e bine să ținem aproape, să nu-i slăbim din “hărțău”, că nu se știe, cu cerul și cu pământul, din ce parte bate vântul! Eu rezist, că beau de mititel!

 5. costel 21 iunie, 2017 at 18:28 Răspunde

  De ce nu se verifica si contractele cu Primaria ROZNOV.Firma Trust Ccdp are sediul in Primaria Roznov,verificați si balastierele care au extras nopți în sir piatra de pe Bistrița.Verificați ce implicare are vicele primar de la ROZNOV in lucrările din Dumbrava si Savinesti s.a.Daca tacem ,suntem si furați si luati de prosti

  • clin. ro 22 iunie, 2017 at 06:58 Răspunde

   Cine va oprește sa nu vorbiți?! Dacă știți că sunteți furați, de ce nu luați atitudine și tăceți ca proștii? Costel, tu ai spus-o!

 6. Gabi 22 iunie, 2017 at 08:37 Răspunde

  Cam se vorbeşte degeaba. Penstru lucrări serioase trebuie firme serioase, cu echipamente corespunzătoare. Nu împiedica pe nimeni, nimic ,să participe şi să câştige licitații. Azi e dificil să găseşti meseriaşi să ridice o amârâtă de casă, nu să faci gabioane. Aici e doar invidie. Puneți mâna la treabă…

  • valisor 22 iunie, 2017 at 11:06 Răspunde

   Nu e chiar așa.
   Dacă nu ești “în sistem”, poți câștiga o licitație, nu în condiții la fel de avantajoase. Mai rău, primești banii cu întârziere, cu țârâita, de multe ori lichidatorul judiciar fiind cel care recuperează, iar aici e o foarte împuțită gâlmă cu puroi.
   Pentru leprele favorizate, după câștigarea unei licitații pentru lucrări nu prea rentabile – pentru intimidarea “puturoșilor” la care cu neobrăzare te referi -, condițiile contractuale suferă modificări radicale de rentabilizare. În plus, leprele își iau în avans paralele, mai puțin parandărătul, pentru lucrări prost executate și neîncheiate, deși recepționate ca realizate în totalitate. Mai mult, utilaje scumpe, greu de achiziționat și de către o societate mare a unora și muncitori și capabili, ajung în proprietatea leprelor, la preț de nimic, pe calea unei odioase crime împotriva intereselor poporului român, anume falimentarea programată la nivel de sistem, a oricui preferă munca furtului.
   Nu știu în ce rahaturi ești angrenat, dar aibi bunul simț de a nu arunca cu scuipat împotriva bunei credințe, că prostimea nu e pur și simplu mulțimea tuturor proștilor!
   Așa draci ce mi-ai făcut, că o săptămână iar am să beau ca animala, ca să mă calmez.

 7. costel 23 iunie, 2017 at 22:16 Răspunde

  Mai verificați și terenurile date spre folosință din domeniul public diferitelor persoane din Roznov.Un anume R. Ciprian susținut din interiorul Primăriei de C. Dmitru au reușit sa treacă în posesie mai multe terenuri , pe diferite nume ascunse. DAN Bacau sunteți așteptați la Roznov.Astazi a fost înaintată documentația necesara privind furturile terenurilor cetățenilor din Roznov, Slobozia și Chintinici.Este imposibil sa plătești impozit zeci de ani pe un teren care nu este al tau

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.